Egy kőkekmény cardio intervall edzés
69%Összpontszám
Olvasói értékelés: (3 Szavazások)
69%

Gondoltad volna, hogy a pláza mozgólépcsője nem csak az önfeledt shoppingolás felé, hanem egy kiadós edzéssel egybekötött kikapcsolódás irányába is vezethet? Mi egy életre megtanultuk, hiszen olyan edzésben volt részünk, ami napokkal később is „emlékezetes” maradt.

 

Szívós Zolival Lilt Camp nevű saját táborában találkoztunk először. Már akkor megfogott minket: nem csupán az edzéseivel, hanem azzal az értékrenddel is, amit edzőként képvisel. Nemrégiben úgy döntöttünk, felelevenítjük az élményt és kiderítjük, mi a titka teltházas óráinak.

kettő

A várt beszélgetés azonban csak a kemény munka után jöhetett, a 60 perces cardio intervall óra pedig olyannyira megdolgoztatta minden izmunkat, hogy a másnapi edzés első pár perce bizony elég fájdalmas volt. A 6-8 perces bemelegítést erősítő- és cardio-blokkok követték. Zoli leginkább a saját testsúlyos gyakorlatokat, s ha eszközről van szó, akkor a step-padot és a tárcsákat részesíti előnyben csoportos óráin. Az egylábas erőgyakorlatok különös kihívást tudtak jelenteni a legtöbbeknek. Kicsit billegtünk ide-oda, hiszen egy lábbal guggolni és „négyüteműzni” nem a legegyszerűbb, de nagyon kell ez, ahogyan a törzsizom gyakorlatok is létfontosságúak mindenki számára – szerencsére ezekre nagy hangsúlyt fektetett az edző.

Ahogy az természetes egy ilyen óránál, pulzusunk egyszer felszökött, majd a következő gyakorlatban kissé visszaesett, kellően lefárasztva testünket az óra végére. Nyújtás közben igyekeztünk megszámolni, hogy vajon hányan vagyunk résztvevők, de egy idő után feladtuk – a teltház itt ugyanis mindennapos.

egy

Zoli igazi falkavezér, akire rábízhatod magad, egyéniség, akiről tudod, hogy a legjobbat hozza ki belőled. S hogy mitől lehetnek az órái igazán egyedülállóak? Tőle és attól a szemléletmódtól, amit edzőként képvisel. Ezt tanácsolta nekünk:

„Nem tarthatsz edzést mindenkinek! Nem leszel sikeres, ha mindenkinek meg akarsz felelni. Olyan nincs. Tűzd ki a célcsoportod, add önmagad és jönni fognak. Jönni fognak azok az emberek, akik hasonlóak, mint te, akikkel jól fogod érezni magad, akikhez nem kell olyan tulajdonságokat eljátszanod, amik nem a tieid. Azok az emberek szeretnek majd, mert közülük való vagy és mert vezeted őket. Igen, vezetned kell, mert te diktálsz, te formálod közösséggé őket, ha van egy kis eszed. Ez viszont felelősséggel jár, de hát te akartál edző lenni.”

 

Amiért szeretni fogod:

  • remek edző
  • jó hangulat
  • igényes, felszerelt terem
  • pörgős edzés
  • mindenki számára követhető gyakorlatok