Ironbox Tatarek Dezsővel: nyolcvanan a teremben
86%Összpontszám
Olvasói értékelés: (1 Szavazás)
86%

Tatarek Rezsőt (Rezsi) sokaknak nem kell bemutatni, a hazai fitnesz szakma egyik legkiemelkedőbb alakja, az év legjobb fitnesz férfi edzője éveken keresztül. Bokszoló múltjából kiindulva alakította ki az Ironbox koncepciót 1998-ban, mellyel egy rendkívül népszerű irányzatot alakított ki.

Rezsi folyamatosan fejleszti a tudását továbbképzéseken, workshopokon; így a legmodernebb edzésmódszereket, eszközöket, irányelveket alkalmazva formálhatjuk óráján a testünket. A szemlélete nagyon tetszik. Szereti, amit csinál, de nem vállalja túl magát, odafigyel az egyensúlyra. Inkább kevesebb edzést tart, de az legyen minőségi. Nagy örömmel, és várakozással vettünk részt az edzésén. 

iron

Kedd 18:30

Az edzés 19 órakor kezdődik, de Rezsi legalább fél órával előbb ott van, és fogadja az érkezőket. A teremben kis csapatokat, baráti társaságokat látni, összeszokott edzőpartnereket.

iron2

 

Egy rövid aerobik  jellegű bemelegítést követően nyolc állomásos köredzésen vettünk részt. A gyakorlatokat Rezsi bemutatta, illetve bemutatatta, hogy mindenki pontosan tudja mi a feladat. Néhányat közösen végre is hajtottunk, hogy jól rögzüljön. Minden gyakorlatnak könnyített, és nehezített verziója is bemutatásra került. Így minimalizálva egyrészt a sérülés kockázatát; másrészt biztosítva haladóknak is a megfelelő terhelést.

 

iron4

 

Időtartam: 1,5 óra Létszám: ma “csak” 80 fő

Rezsi óráján nem ritka a 100-110 fő, de annyira jól fel van építve az edzés, hogy egyáltalán nem zavarjuk egymást. TRX, fitball, gumikötél, homokzsák, boxzsák és saját testünk jelentette a kihívást. Az érzés, hogy tízen vagytok egy állomáson, és mindenki együtt izzad, valódi motiváció. Mindegyik állomáson öt percig megállás nélkül két-három gyakorlatot kellett váltogatva végrehajtani. Az edzésben FMS (Funkcionális Mozgásminta Szűrő) javító gyakorlatok is szerepeltek, amelyek nagyon fontosak a megfelelő mozgásminták kialakításában, testünk gyenge láncszemeinek javításában. Illetve a Primal Move mozgásrendszerből vett természetes mozgások is a gyakorlatok részét képezték. Ezek a modern életvitel okozta testi elváltozásokat (ízületek beszűkülése, izomrövidülés stb.) hivatottak visszafordítani arra a szintre, amire kisgyerekként még gond nélkül képesek voltunk. (Például teljes guggolás egyenes háttal fájdalmak nélkül.)

iron3

womanity_banner