A pancsoló kislány ikonikus dalának refrénjére minden vízimádóban beindul a Pavlovi reflex. Az elszántabbak már a strandok megnyitásakor, az időjárásra való tekintet nélkül kígyózó sorokban várják a csobbanás pillanatát. A bátortalanabbak kitartanak a kánikuláig. Így, vagy úgy, a legtöbbünknek elképzelhetetlen a nyár, strandolás nélkül. Kihagyhatatlan fürdőhelyeket ajánlunk.

Uszodába nem mindenki szeret járni. Valljuk be, nekünk, nőknek külön macera, mire újra szalonképesek leszünk néhány leúszott kilométer után. A nyári időszakban azonban minket is könnyebb hosszabb kikapcsolódással egybekötött vízi tevékenységekre bírni. A napozás mellett néhány leúszott hossz vagy egy kiadós röplabda a parton nem csak a testet, a szellemet is felüdíti.

 

DAGÁLY TERMÁLFÜRDŐ, STRANDFÜRDŐ ÉS USZODA

kepatmeretezes_hu_53b

A Dagály Fürdő igazán hosszú, impozáns múltra tekint vissza, hiszen 1948-ban nyitotta meg először kapuit a fürdőzni vágyók előtt. Kalcium-magnézium hidrogén karbonátos kénhidrogén tartalmú gyógyvízzel telítettek a termál medencék, melyek többek között ízületi gyulladásra, köszvényre, izomreumára, ischiásra, gerincferdülésre is javallottak.

Az őszi-téli időszakban is nyitottak a szabadtéri medencék, így az elszántabbaknak akkor sem kell hiányt szenvedniük a gyógyhatású vizekből, de a két különböző méretű úszómedencét is igénybe lehet venni. Még akkor is, ha az ember nem Hosszú Katinkának született. Egy reggeli, frissítő úszás csodát tesz a szervezettel.

Nyáron rendelkezésre áll még egy gyerekmedence, élménymedence, strandmedence és egy hullámmedence is. A kültéri finn szauna után pedig természetesen egy merülő medencét is biztosítanak a mazochistábbaknak. A sportolni vágyókról és az apróságokról sem feledkeztek meg, található a strand területén: játszótér, röplabdapálya, street ball pálya, de még egy kültéri fitness gépekkel felszerelt terület is.

 

CSILLAGHEGYI STRANDFÜRDŐ ÉS USZODA

kepatmeretezes_hu_98b

A budai strandok közül a legnagyobb. Már csupán megérkezni is élmény, ugyanis órisái parkja fákkal sűrűn megtűzdelt erdős részek és teraszos, sík, napozásra alkalmas területek váltakozásából áll.

A forrás története egészen a Római korig nyúlik vissza. A régi leírások alapján már Róma helytartói is építettek itt fürdőt, sőt ebből a forrásból szállították a vizet Aquincum városába is.

90 648 m² parkos területen, három medencében csobbanhatunk; gyermekmedence, strandmedence és egy úszómedence közül választhatjuk ki az adottságainknak és a hangulatunknak megfelelőt. Már csak a történelme miatt is érdemes meglátogatni a Csillaghegyi strandot. Maradandó élmény lesz.

 

AQUAWORLD RESORT BUDAPEST – ORIENTAL SPA

kepatmeretezes_hu_12974481_10154146277099644_5915307101764462749_n

A spa élményt és feltöltődést minden embernek receptre kellene felírni. Néhány óra alatt szinte teljes újszületést nyerhetünk a hullámzó víztől, a forró gőztől és az illatos szaunától.

Az Aquaworld Resort-ban még a medence is relaxációs, üvegfalakkal határolták körbe, hogy egy pillanatig se kelljen bezárva éreznünk magunkat. Ehhez kapcsolódik egy télen-nyáron használható, fűthető szabadtéri rész is. A spa részben pedig élvezhetjük a finn szauna (naturista és fürdőruhás), a hamam-fürdő, a gőzkamra valamint a pihenő részleg nyújtotta lehetőségeket.

womanitybanner2 (002)

 

(X)

 

(szöveg: Hangai Lilla, nyitókép: pixabay.com, képek: dagalyfurdo.hu, csillaghegyistrand.hu, Aquaworld Resort Budapest Facebook)