A múlt héten újabb sportág nyújtotta tapasztalatokkal gazdagodtunk és ismét olyan jó élményben volt részünk, hogy szívesen ajánljuk kipróbálásra nektek is. Azonnal visszajöttek a gyerekkori emlékek, amikor belépve a terembe megláttuk az egyszemélyes, kapaszkodóval ellátott trambulinokat. Egy óra önfeledt ugrálás, éljen!

 

Noha a pörgős zene és a kitűnő hangulat alátámasztotta a várakozásainkat, az önfeledtséget felváltotta a koncentrálás, mivel hatalmas odafigyelés kell ahhoz, hogy a ritmusváltásokat pontosan tudjuk követni. Az első negyed órában ez kevésbé sikerült, valahogy amikor a rutinos társaink a magasban voltak, mi pont akkor érkeztünk le. Szerencsére viszonylag hamar belejöttünk és nagyon kellemes érzés volt ennyire tudatosan uralni a mozgásunkat. A sportóra a korábbi step aerobikhoz hasonlóan itt is szép számokat produkált, így a zsírégetésnek újabb remek alternatívájára bukkantunk.

A mozgásformát Csehországban találták ki 15 évvel ezelőtt, hozzánk 1-2 éve jött be először, de talán most kezdi igazi virágkorát élni. A speciálisan erre a célra kialakított trambulinon gyorsabb és lassabb mozdulatok követik egymást, kombinálják a dinamikusabb lépéseket az erőt és egyensúlyt igénylő gyakorlatokkal, ami így válik szuper kardio edzéssé. Mivel nem tartalmaz bonyolult koreográfiát, ezért kezdőknek is javasolt. Ajánljuk továbbá azoknak, akik fogyni szeretnének, olyan mozgásformára vágynak, ahol szeretnének felszabadultan mozogni és kímélni az ízületeiket.

 

A Jumping Fitness pozitív hatásai:

 

  • kedvező hatással van a szív- és érrendszerre
  • növeli a tüdőkapacitást és az állóképességet
  • az összes izmot megmozgatja, így a fogyáson kívül a fizikai kondíció megtartásában is segít
  • nyugtató hatással van a szervezetre, kellemesebb az alvás utána
  • a trambulin rugalmasságának köszönhetően kíméli az ízületeket
  • hatékonyan támogatja a súlycsökkenést
  • enyhíti a menstruációs problémákat

 

 

2 hely, ahol te is kipróbálhatod:

BME Sportközpont, Budapest XI. kerület

Elsőként a futópálya jut eszünkbe, amikor a BME Sportközpontról esik szó, pedig kosárlabda pálya, falmászó termek, squash pálya, fitness terem és még rengeteg más várja a vendégeket. Kiemelt figyelmet fordítanak a csoportos aerobic órák megtervezésénél az aktuális trendekre, folyamatosan bővítik a kínálatot az igényeknek megfelelően.

 

Gilda Max, Óbuda Gate, Budapest III. kerület

Bármikor érkezünk, mindig kedvesen fogadnak minket, a barátságos recepciósok hívták fel a figyelmünket arra, hogy náluk újdonságként indul ez az óra, így döntöttünk a kipróbálás mellett. A nagy érdeklődésre való tekintettel érdemes lehet bejelentkezni időben.

aycmujjj