plakat tömöritett

Bár a strandszezonnak vége, sem a víztől, sem pedig az úszástól nem kell és nem is érdemes elköszönnöd a téli időszakra. Ez az egyszerű, eszközmentes mozgásforma ugyanis intenzív légzésszabályozásra kényszerít – és szinte minden izmot megmozgat. Kedvezően hat nem csak a szív-és érrendszerre vagy az anyagcserére, de a szellemi teljesítményre és kedélyállapotunkra is. Irány tehát az uszoda: összegyűjtöttünk néhány létesítményt, amit jó szívvel ajánlunk.

Budapest három különböző pontjáról választottunk egy-egy uszodát, így a hideg után már a távolság sem lehet kifogás egy kiadós edzésre.

Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda

Sokan talán elsősorban strandként ismerik a Budán, a III. kerületben megtalálható “Csillaghegyit” (amely egyébként a főváros legrégebbi strandja, már az 1800-as évek közepétől működött), ám szerencsére fedett része is van a létesítménynek. A szentendrei HÉV-vel, illetve több busszal is megközelíthetjük. A strandfürdő a hegyoldalban lépcsőzetesen épült első szintjén helyezkedik el az egész évben üzemelő,  370 m2 területű medence. Télen sátorral fedik be és a vizét 25–26 °C-ra fűtik, míg nyáron szabadtéri medenceként 21–22 °C-os a vízének hőmérséklete. Az úszósapkánkat ne felejtsük otthon, hiszen használata kötelező. Szerdán már reggel 6-tól, a többi napon pedig reggel 7-től este 7-ig tart nyitva a létesítmény.

Kispesti Uszoda

Az uszoda már 1988 óta várja a sportolni, kikapcsolódni vágyókat. Befogadóképessége 480 fő, vendégek kényelmét szekrényrendszer és közös öltözők is biztosítják. A létesítmény könnyen megközelíthető, a 3-as metróvonal végállomásánál, a ferihegyi gyorsforgalmi út melletti kis erdő szélén található. Az épület belsejében egy 33,3 méteres 27 ⁰C-os, valamint egy 16 x 8 méteres 31⁰C-os tanmedencében gyakorolhatnak az úszás szerelmesei. Utána valószínűleg jól esik majd egy kis relaxálás is: ezt az uszoda két 16-18 személyes finn szaunájának egyikében megtehetjük. Hétköznapokon reggel 6-tól egészen este 9-ig, míg hétvégén reggel 7-től este 7-ig csobbanhatunk itt.

Vituki Sport és Szabadidőközpont

A IX. kerületi uszodát 2011 novemberében vették át üzemeltetése, ezután pedig komoly felújításon esett át: megújult például az uszoda teljes gépészeti rendszere. Új elem a szolárfólia is, amely a medence takarójaként funkcionál, így télen sincs 29  ⁰C alatt a termálvíz hőfoka. Itt egyébként nem csak úszásra van lehetőségünk, hanem aquafitness órák látogatására is. Ezek az alkalmak remek felfrissülési lehetőséget kínálnak azoknak, akik nem tudnak vagy szeretnének úszni. A mozgásforma kiváló kondicionáló, erősítő, alakformáló  hatással bír (előzetes bejelentkezés alapján látogatható). A Rákóczi-hídtól néhány percre található létesítmény minden nap egységesen reggel és este 8 óra között tart nyitva.

aycmujjj