plakat tömöritett

A következő, akit az egészségügyi szakdolgozók kategória döntőseként bemutatunk, Balogh Enikő. A Debreceni Egyetem orvostanhallgatója, de mellette ámulatba ejtő aktivitással vesz részt bármiben, amivel segítségére lehet másoknak. Felsorolni is lehetetlen sokoldalúságának minden elemét, de íme egy kis ízelítő a számára fontos ügyekért mindenre elszánt lány életéből.

BaloghEnikő_BallóBéla (4)

Enikő két éve megbízott transzplantációs koordinátori szerepet tölt be a Magyar Orvostanhallgatók Szövetségében, itt egyik legnagyobb sikere, hogy külföldi lapba is sikerült cikket publikálnia. Csatlakozott a Teddy maci programhoz, melyben társaival azt tűzték ki célul, hogy segítenek leküzdeni a kisgyerekek fehér köpenytől való félelmét. A lelkes gyerekek akár egy maciműtétet is elvégezhetnek, miközben észrevétlenül tűnik el belőlük a félelem. Önkéntesként mentőzött is, Gyerekmentő-rohamkocsi Futónagykövet lett. A sport szerves része életének, önkénteskedett az U- 18-as jégkorong világbajnokságon, női kosárlabda Európa-bajnokságon, kézilabda Európa- bajnokságon, úszóversenyeken, és műkorcsolya-versenyeken. A munka során megismert sportolók részvételével pedig, kórházlátogatásokat szervez. Az egyik szívéhez legközelebb álló segítségnyújtás  mégis az, hogy haját, amikor megnő, rendszeresen felajánlja olyan gyerekeknek, akiknek betegségük miatt paróka nélkül hosszú ideig le kellene mondaniuk a szép, hosszú hajról.

A Richter Aranyanyu díj 16 döntősére október 30-áig tudtok szavazni, a közönségdíjasok sorsa a ti kezetekben van! A négy kategória (pedagógus, orvosnő, egészségügyi, valamint szociális szakdolgozó) győztesei ugyanis azok a döntősök lesznek, akik a legtöbb voksot kapják.

Érdemes követni az Aranyanyu közösségi oldalát is, ahol érdekes hírekkel, kulisszatitkokkal, játékokkal és értékes nyereményekkel várnak titeket. A szavazás végén a www.aranyanyu.hu oldal szavazófelületén keresztül voksolók között egy tabletet sorsolnak ki, öt szerencsés pedig együtt izgulhat a döntősekkel a november 10-i Richter Aranyanyu díj ünnepélyes díjátadó gáláján, ahol fény derül a négy közönségdíjas, a négy zsűri díjas és a Ridikül különdíjas Aranyanyu személyére.

(x)