A Dr. Hauschka natúrkozmetikumaival foglalkozó korábbi cikkünkben kitértünk már arra a rendkívül szimpatikus tényre, hogy a márka saját gyógynövénykertet tart fenn és gondoz nagy odafigyeléssel. A saját kiskertben megtermelt virágok, gyümölcsök még a hétköznapi balkonkertészeknek is hatalmas örömet adnak, egy globálisan gondolkodó cég tevékenységében viszont az az igazán példaértékű, hogy partnereivel is a fenntarthatóság szempontjai szerint működik együtt.

 

A fair trade-en is túl

A Dr. Hauschkánál teljesen magától értetődő az a hozzáállás, hogy az alapanyag-beszállító partnereikkel a méltányos kereskedelem szabályai szerint szerződnek. Örvendetes módon egyre több és több világcég ismeri fel ennek a fontosságát, és csatlakozik a globális szintű kizsákmányolás elleni mozgalomhoz.

A Dr. Hauschka lelkiismeretességére jellemző, hogy nem elégszik meg a csomagoláson díszelgő fair trade jelzéssel, hanem igazán szívügyének tekinti a partnerek sorsát. A fenntartható fejlődés és az elképzelhető legjobb alapanyagok beszerzése érdekében igyekeznek minden lehetséges esetben ökológiai gazdaságból származó anyagokat vásárolni. Argentínától Kenyáig a világ minden tájáról származó partnereikkel folyamatos kapcsolatot tartanak fenn, pénzügyi eszközökkel és ismeretek átadásával egyaránt segítenek a beszállítóiknak a bővülésben és az ökológiai termesztési tanúsítványok megszerzésében.

 

Elégedett dolgozók a világ minden táján

Ahol a partneri viszony nem egy üres, üzleti frázis, hanem valódi kapcsolat, ott nem elég a vállalkozások anyagi stabilitásának a segítése – ott az emberekkel is foglalkozni kell. A Dr. Hauschka saját felelősségének is tekinti, hogy a csodálatos olajakat és növényi viaszokat kézi erővel előállító dolgozók megfelelő munkakörülmények között töltsék az idejüket, így például szociális tereket alakítottak ki egy olajütőben, ahol munka közben időnként lehetőségük van megpihenni és szellemileg is felfrissülni.

Kereskedők egész láncolatán keresztül történő felvásárlás helyett a Dr. Hauschka nagy figyelmet fordít arra is, hogy ha lehetséges, minél közvetlenebbül kapcsolódjon a termelőkhöz. A makadámiadió után például egy ujjlenyomat-ellenőrzést követően mobiltelefonon keresztül fizet a projektpartner azoknak az embereknek, akik a legtöbb munkát fektették a csodálatos növény felnevelésébe.

Februári jubileumi nyereményjáték

Ezen a linken (https://www.dr.hauschka.com/hu_HU/kozmetika-kultura/okologiai-nyersanyagok-az-egesz-vilogbol/#competition ) elérhetjük a Dr. Hauschka nyereményjátékát, melyben egy komplett kézápolási szett tulajdonosai lehetünk, hogy közvetlenül megtapasztaljuk a válogatott növényi olajak kényeztetését.

 

X