Fontosnak tartjuk, hogy inspirálódjunk a hétköznapi nők gondolataiból, hiszen nem mindig csak egy grandiózus film, egy szívet összefacsaró zene, vagy egy híresség tapasztalatai ihlethetik meg a saját életünket, gondolatainkat. Rovatunk bizonyítja, a Hősnők köztünk élnek és tevékenykednek.

Kérjük, mutatkozz be néhány mondatban!

Budapesttől körülbelül 45 km-re egy völgyben elhelyezkedő, csodálatos hangulatú községben élek a kis családommal; két gyermekemmel és a férjemmel. Amikor megszülettem szüleim úgy döntöttek Gabriella lesz a keresztnevem, ami kicsit nyelvtörő lett a vezetéknevemmel együtt, de én ettől függetlenül nagyon szeretem a Tácsik Gabriella nevet. Foglalkozásomat tekintve képi diagnosztikai asszisztens vagyok – meghatározó ideig volt része az életemnek – jelenleg azonban más területen tevékenykedek, más vonalon vagyok segítségére az embereknek, főleg inkább a hölgyeknek. Egy közeli kisvárosban oktatok hastáncot a saját tánciskolámban, a Thara Tánciskolában. Illetve masszőrként is tevékenykedem a masszázs szalonomban.

 

Mi a Te személyes történeted?

Ahogy így visszatekintek a mögöttem lévő évekre, extrém dolgoktól, katasztrófáktól mentes, de nagyon izgalmas volt. Hatalmas kerülőúttal, rengeteg tapasztalással jutottam oda ahol ma vagyok. Sokszor volt az út állomásain olyan érzésem, hogy ez még nem az. Voltak megállók, ahol tudtam, csak azért vannak az életemben, hogy tanuljak valamit. Mind nagyon hasznos volt számomra. Közben azért az iskolapadban is akadt tanulnivalóm, hiszen nemcsak az előbb említett szakma van a kezemben. Család és gyerekek mellett tanultam még nagyon sok mindent, pléldául lakberendezést, ekkor végeztem el a felsőfokú egészségügyi képzést is, aztán hastáncoktató képzőbe is jártam, ahol Bellyfit trénerré, illetve Tündértánc foglalkozás vezetővé képeztem tovább magam. Rendelkezem OKJ-s aerobik oktatói bizonyítvánnyal is.  

Mára már tisztán látom, hogy amik velem történtek, azzal megkerültem a világot, de a tapasztalatok már mind a jelenlegi életemre voltak fókuszálva, persze az én tudtom nélkül.  A hastánc hobbinak indult, aztán szerelem lett belőle, végül ez lett az életem. Önbizalomhiánnyal küzdve mentem az első órára. Ahogy teltek a hetek, és egyre ügyesebb lettem, szebb lett a tartásom, valami fura érzés kerített hatalmába és már csak nyomokban találkoztam önértékelési problémákkal. Aztán eltelt két év és egy lehetőségnek köszönhetően oktatni kezdtem a hastáncot. Minél több tapasztalatot szereztem az oktatásban, annál biztosabb lettem abban, hogy nem csak szimplán mozdulatokat tanítok, nem csak egy koreográfiát álmodok meg, hanem annál jóval többet adok ezzel a nőknek. Önismeret, lehetőséget saját testük és lelkük megismerésére, megértése.

 

Miért fontos, hogy minél több nő tudjon a munkásságodról? Mi az üzeneted számukra?

A médiának köszönhetően mára a hölgyek egyre kevesebb önbizalommal rendelkeznek, és az önbizalom megerősödését külső hatásoktól várják. Az önbizalom hiánya őrült belső és külső rombolást visz véghez a nőn. Valamint a környezetére, párkapcsolatára, családjára is hatással van. Önbizalom nélkül minden területen nehéz helytállni.

A hastánc egy nagyon ősi táncforma, mely a termékenységgel áll kapcsolatban, ezt mutatják a hastáncban megtalálható elemek, a földanyával létrejövő kapcsolat a mezítelen talpunk által. A kezdetek kezdetén ez a tánc csak hölgykoszorúban volt táncolható, férfiszem nem is láthatta. A hölgyek körülállták az éppen szülni készülő nőt és segítettek neki a folyamatban azzal, hogy megmutatták, milyen has mozdulatokat végezzen.  Férfiszem Napoleon idején látta elsőször ezt a táncot. Az órákon az elemek gyakori ismétlésével gyakorlásával, meditatív állapotba kerülünk. A rendszeres óralátogatás eredményeképpen megtaláljuk önmagunkat az újra és újra ismételgetett különleges tudatállapot elérésével.  Úgy gondolom, hogy a hölgyek számára legideálisabb mozgásforma a hastánc. Az összes alapelemével, a zenehasználattal egy olyan tudattérbe kerülünk, ahol megtaláljuk az önbizalomhoz, önelfogadáshoz vezető utat. Ezek megerősödését ne kívülről várjuk, hiszen a kívülről jövő megerősítések csak egy ideig tartják fent az önbizalmat, aztán újabb és újabb és egyre több megerősítésre lesz szükségünk.  Az önbizalom bennünk van, magunkban keressük!

Ez a táncműfaj lehetőséget ad arra, hogy megmutathassam, hogy egy anya, aki neveli a gyermekeit, főz, mos, takarít, közben eljár dolgozni egy munkahelyre, és feleség is, hogyan lehet mindeközben nő is.
13071758_1747283628841163_7650084517964519299_o

Mi a mottód? Mi motivál?

Itt most mondhatnék valami hangzatos elcsépelt idézetet is, de egy teljesen újat fogok leírni. Egyik kedvenc íróm, Napoleon Hill Túljárni az ördög eszén című könyvéből vett  két idézetével búcsúzom: „…a cigaretta csökkenti az emberi kitartás mértékét; tönkreteszi a koncentrációra való képességet; megfertőzi az elmét; tompítja és aláássa a képzelőerőt, valamint más módokon segít abban, hogy megakadályozza az embereket elméjük leghatásosabb használatában…”   

„…azok, akik helyesen gondolkoznak és felismerik a gondolatok erejét, sőt átveszik hatalmukat fölöttük, nem engedve azt át sem embernek, sem holmi külső befolyásnak, nem válhatnak az élettel való céltalan sodródás áldozatává…”

Mi motivál? A tapasztalat arról, hogy meg tudom változtatni az emberek életét pozitív irányba azzal, amit képviselek. De motivációs tényező lehet az is, amikor egy közel tizenhárom perces koreográfiát betanítok a csoportnak és színpadra visszük és szórakoztatunk. Ezen kívül még sok mindent tudnék írni, azonban sokszor csak egy belső hang az, ami előre visz.

 

Kérjük, írj néhány mondatot a Womanity virtuális üzenőfalára a magazinról/eseményeinkről.

A magazin széleskörű információt biztosít, többféle témában a hölgyeknek, minden korosztály számára. Olvasva a cikkeket biztos vagyok benne, hogy sok férfi is talál magának érdekes, értékes tudnivalókat az oldalon. Különleges és nagyszerű dolognak tartom a magazin életre keltését. Nagy érdeklődéssel vártam a II. Womanity Fesztivál programját. Remek kikapcsolódás az érdeklődőknek, kedves, rugalmas szervezők voltak a segítségünkre. Fantasztikus érzés volt a Womanity Fesztivál nagyszínpadán táncolni; úgy gondolom fontos női értéket közvetítettünk a hölgyek felé táncunkkal.