plakat tömöritett

Másodikként a szociális területen dolgozók kategóriájának négy döntősét mutatjuk be. Ismerjétek meg Bán Katalint – vagyis “Bánkatát”, a Máltai Szeretetszolgálat szociális munkását a monori  Tabánban, aki fogalom a romatelep lakóinak körében, megbíznak benne, tudják, hogy mindig számíthatnak rá.  

 

Annak idején egy  fűtés, WC, szigetelés nélküli hangár épületében kezdte munkáját, nem zavarták a körülmények, tudta, hogy nagy szükség van rá. Nehezen meghatározható, hogy pontosan mi is a feladata. Ha kell pótnagymama  vagy segélyt intéz, tábort szervez, tanít, lelki támaszt nyújt. Ugyanakkor szigorú és következetes. Fáradhatatlanul harcol, hogy azok érdekei is érvényesüljenek, akik nem mindig tudnak megfelelően intézkedni a hivatalok útvesztőjében. Végtelenül önzetlen és szerény, nem is értette, hogyan és miért jelölhették kollégái erre a díjra. 

Saját tapasztalatán keresztül értette meg, mennyire fontos, hogy nehéz helyzetben legyen kihez fordulni, aki segít eligazodni az ügyintézésben, és akinek van egy-egy jó tanácsa, kedves szava.  Katalin ugyanis egyedül neveli  epilepsziás értelmi sérült lányát, az ő cseperedése közben született meg az elhatározás benne, hogy minden erejével azon lesz,  másoknak könnyebbé tegye a rögös utat.  Munkája és két saját gyereke mellett nevelőszülőként még 10 gyerek számára biztosított meleg otthont. Bármilyen patetikusan is hangzik, egyetlen hatékony eszköze van,  legyen szó a családjáról vagy a klienseiről: megingathatatlanul tud szeretni.

BK2

A Richter Aranyanyu Díj 16 döntősére október 30-áig tudtok szavazni, a közönségdíjas Aranyuk sorsa a ti kezetekben van! A négy kategória (pedagógus, orvosnő, egészségügyi, valamint szociális szakdolgozó) győztesei ugyanis azok a döntősök lesznek, akik a legtöbb voksot kapják.

Érdemes követni az Aranyanyu közösségi oldalát is, ahol érdekes hírekkel, kulisszatitkokkal, játékokkal és értékes nyereményekkel várnak titeket. A szavazás végén a www.aranyanyu.hu oldal szavazófelületén keresztül voksolók között egy tabletet sorsolnak ki, öt szerencsés pedig együtt izgulhat a döntősekkel a november 10-i Richter Aranyanyu Díj ünnepélyes díjátadó gáláján, ahol fény derül a négy közönségdíjas, a négy zsűri díjas és a Ridikül különdíjas Aranyanyu személyére.