plakat tömöritett

Az egészségügyi szakdolgozók kategória második döntőse, Mágoriné Sinka Eszter, aki körzeti nővérként dolgozik egy miskolci háziorvosi rendelőben. Nem ismer lehetetlent, ha a betegekről van szó. Nem lehet véletlen, hogy őt jelölték legtöbben a díjra.

MágorinéSinkaEszter_RogoszFotó (1)

Munkája nem ér véget a munkaidő lejártával, hiszen nem is tudna jól aludni, ha nem lenne teljesen biztos abban, hogy mindent megtett másokért. Rendelési idő  után meglátogatja az idős pácienseket, ha egyedül nehezen boldogulnak, bevásárol, megfőz nekik, de nem egyedi eset, hogy kitakarít vagy a kert körüli munkákból veszi ki részét. Hospice nővérként szerzett szakmai tudását és tapasztalatait a mai napig sikerrel alkalmazza a körzetbe tartozó daganatos betegek életminőségének javítása terén. Folyamatosan továbbképzi magát, amivel még több területen tud majd segíteni a rászorulókon a jövőben. Valóságos adományhálózatot épített ki, melynek keretein belül összeköti a felajánlókat és a rászorulókat és számára nem kérdés, hogy a koordináción felül a logisztikában is számíthatnak rá. 2010-ben a felsőzsolcai árvízben ő maga is érintett volt, elmondása szerint ekkor értette meg igazán, hogy min mennek keresztül azok az emberek, akiknek nincs miből gondoskodni magukról, családjukról. Eszter egyfajta önkéntes angyal szerepet tölt be környezetében, mosolya, töretlen lelkesedése, fáradhatatlansága reményt ad mindenkinek, akivel kapcsolatba kerül.

A Richter Aranyanyu díj 16 döntősére október 30-áig tudtok szavazni, a közönségdíjasok sorsa a ti kezetekben van! A négy kategória (pedagógus, orvosnő, egészségügyi, valamint szociális szakdolgozó) győztesei ugyanis azok a döntősök lesznek, akik a legtöbb voksot kapják.

Érdemes követni az Aranyanyu közösségi oldalát is, ahol érdekes hírekkel, kulisszatitkokkal, játékokkal és értékes nyereményekkel várnak titeket. A szavazás végén a www.aranyanyu.hu oldal szavazófelületén keresztül voksolók között egy tabletet sorsolnak ki, öt szerencsés pedig együtt izgulhat a döntősekkel a november 10-i Richter Aranyanyu díj ünnepélyes díjátadó gáláján, ahol fény derül a négy közönségdíjas, a négy zsűri díjas és a Ridikül különdíjas Aranyanyu személyére.

(x)