3 kreatív forró csoki recept
98%Összpontszám
Olvasói értékelés: (3 Szavazások)
98%

Egy finom forró csoki társaságában, az ablakon át merengeni a meleg szobából… Tökéletes! (A kalóriákat most nem számoljuk.) A boltokban többféle por alapú meleg italt találunk, ám ezek a nyomába sem érnek egy különleges, házi készítésű forró csokoládénak. Próbáld ki a legjobb recepteket!

 

 

 

1. Azték forró csoki

fcs
Forrás

 

Hozzávalók: 1 bögre tej, 10 dkg apróra vágott étcsokoládé, 1/4 teáskanál fahéj, 1-2 csipet cayenne, mályvacukor

Melegítsd meg a tejet, tedd bele a csokoládét. Közepes lángon, folyamatos keverés közben várd meg, míg elolvad. Ezután keverd bele a fahéjat és a cayenne-t, végül a mályvacukrot. 

 

 

2. Mogyoróvajas forró csokoládé 

fcs1

Forrás

 

Hozzávalók: 1 bögre tej, 10 dkg tejcsokoládé, 1 evőkanál mogyoróvaj, tejszínhab, olvasztott csokoládé (öntet)

Közepes lángon olvaszd meg a csokoládét és a mogyoróvajat a tejben. Kevergesd sűrűn, nehogy odaégjen! Miután kész, öntsd egy bögrébe, tegyél egy kevés tejszínhabot a tetejére, olvassz fel 1-2 kocka csokoládét és öntsd a hab tetejére!

 

 

3. Olasz csokoládé

fcs2

Forrás

Hozzávalók: 10 dkg apróra vágott étcsokoládé, 1 csésze tej, 1 evőkanál cukor/édesítő, 3/4 evőkanál kukoricakeményítő, 1/2 teáskanál vanília kivonat, 1/2 teáskanál fahéj, 1/8 teáskanál tengeri só, tejszínhab (opcionális) 

Egy kisebb edényben lassú tűzön melegítsd fel a csokoládét. Önts rá 2 evőkanál tejet és a vanília kivonatot. Fakanállal kevergesd a csokoládét, míg el nem olvad. Lassan add hozzá a többi tejet, keverd simára. Add hozzá a többi hozzávalót is és főzd addig, amíg be nem sűrűsödik.

Azonnal öntsd pohárba, tejszínhabbal, fahéjjal díszítsd, ha szeretnéd.

Kapcsolódó bejegyzések