A kép, ami képes indokolatlanul hosszú percekig a képernyő elé szegezni a tekintetünket… Amikor minden más szerepünkből kiesve kitesszük a “Ne zavarj!’ táblát, és pislogás nélkül bámulunk egy édességről készült fotót,  jellemzően ezeken gondolkodunk: hogy lehetne most azonnal ide teleportálni valahonnan? Vajon mennyi cukor lehet benne? Meg tudnánk csinálni egészségesen?

… és ha nagyon beköltözik a fejünkbe a csokis szelet, akkor bizony még aznap az asztalon lesz! Egészséges verzióban, persze.

Hozzávalók:

1 csésze kókuszolaj

2 csésze kókuszreszelék

2 evőkanál méz

30 dkg csokoládé chips

1/3 csésze szeletelt mandula

Melegítsd fel a kókuszolajat, míg folyékony nem lesz. Aprítsd fel a kókuszreszeléket, hogy finomabb szerkezetű legyen (aprítógépben kb. 5-6 perc). Ezt a lépést akár ki is hagyhatod, de sokkal jobb lesz tőle a végeredmény. Keverd össze a kókuszolajat, a mézet és a reszeléket. Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt formába, majd tedd a fagyasztóba, hogy teljesen megszilárduljon. A csokoládét melegítsd fel folyamatos keverés mellet. Ha teljesen megolvadt, öntsd a kókuszos alap tetejére és szórd meg mandulával.

Helyezd hűtőszekrénybe pár órára, hogy a csokiréteg is megszilárduljon, végül szeletelheted is!

(Forrás