A kép, ami képes indokolatlanul hosszú percekig a képernyő elé szegezni a tekintetünket… Amikor minden más szerepünkből kiesve kitesszük a “Ne zavarj!’ táblát, és pislogás nélkül bámulunk egy édességről készült fotót, jellemzően ezeken gondolkodunk: hogy lehetne most azonnal ide teleportálni valahonnan? Vajon mennyi cukor lehet benne? Meg tudnánk csinálni egészségesen?
… és ha nagyon beköltözik a fejünkbe a csokis szelet, akkor bizony még aznap az asztalon lesz! Egészséges verzióban, persze.
Hozzávalók:
1 csésze kókuszolaj
2 csésze kókuszreszelék
2 evőkanál méz
30 dkg csokoládé chips
1/3 csésze szeletelt mandula
Melegítsd fel a kókuszolajat, míg folyékony nem lesz. Aprítsd fel a kókuszreszeléket, hogy finomabb szerkezetű legyen (aprítógépben kb. 5-6 perc). Ezt a lépést akár ki is hagyhatod, de sokkal jobb lesz tőle a végeredmény. Keverd össze a kókuszolajat, a mézet és a reszeléket. Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt formába, majd tedd a fagyasztóba, hogy teljesen megszilárduljon. A csokoládét melegítsd fel folyamatos keverés mellet. Ha teljesen megolvadt, öntsd a kókuszos alap tetejére és szórd meg mandulával.
Helyezd hűtőszekrénybe pár órára, hogy a csokiréteg is megszilárduljon, végül szeletelheted is!
(Forrás)