Hamisítatlan magyar street food
69%Összpontszám
Olvasói értékelés: (3 Szavazások)
69%

Nem csalás és nem ámítás, apró országunk már a streetfood térképre is felkerült. Nem csak azért, mert végtelen számú lehetőséget kínálunk az itt étkező külföldiek és hazaiak számára; hanem mert van egy vállalkozás, melynek kitalálója egy magyar úriember, aki szem előtt tartja a magyar hagyományokat és a minőséget is.

Nem félünk bevallani, hogy imádunk enni. Imádjuk a hagyományos magyar ételeket: a kacsazsíros kenyeret lilahagymával, a csirkepaprikást nokedlivel, a sűrű gulyáslevest és a csípős kolbászt is.

De persze néha vágyunk valami igazán modernre, valami innovatív újdonságra, különleges formákra vagy szokatlan ízekre. Ez így van rendjén. Amikor viszont a tradíció és kortárs ízlés keveredik, általában valami remek dolog születik. Feltéve, ha megvan az egyensúly. Mutatunk egy helyet, amely minden igényünket maximálisan kielégítette, harmóniát teremtve régi és új között.

IMG_1233

Kolbászkák ropogós kenyértölcsérben

„Szerettük volna a Magyarországon illetve az európai országokban oly népszerű kolbászfogyasztást egy új formában, egy kicsit modernebb, a fiatalok által könnyebben kezelhető módon divatosabbá tenni. Egy olyan változatot hoztunk létre, mely egy kicsit eltér a hagyományostól és felveszi a versenyt a manapság mindenhol jelenlévő burgerrel, pizzával, gyrossal. Ez volt a cél, így jött létre a Kolbice. Az ötlet alapvetően egy magyar streetfood létrehozása volt. A kolbász,a kenyér adott volt, mi egy új formát, egy új fogyasztási módot és a zsíros, erősen fokhagymás ízvilág helyett egy lágyabb, enyhébb, a fiatalok által is elfogadhatóbb zamatot társítottunk hozzá, ropógos kenyértölcsérrel.  A Kobe Sausages tulajdonosa Behovits Attila volt az, aki megálmodta és létrehozta a terméket.” – mondta Muladi Eszter (marketing coordinator)

Türelmetlenül toporogtunk az étlap előtt, mert egyszerűen képtelenek voltunk dönteni. Az illatok szédítően lengtek körül bennünket és már kezdtünk kétségbe esni. Arra gondoltunk, hogy nincs mese, ahhoz, hogy hiteles véleményt alkossunk, meg kell kóstolnunk minden variációt.

Eszterhez fordultunk, hogy mutassa be nekünk a legnépszerűbb terméküket, így megkönnyítve a mi dolgunkat is.

„Legnépszerűbb Kolbice termékünk eddig a pirított hagymás, sajtszószos Kolbice volt opcionálisan len- és szezámmagos, vagy almarosttal dúsított prebiotikus tölcsérben. Szintén nagy népszerűségnek örvend a szürkemarhás Kobu is, amely két féle változatban is kapható, ezeknek a Green illetve a Red elnevezéseket adtuk. A Green fő alkotóelemei a rukkola, a torma, a medvehagyma, a chilis majonéz, a bacon és füstölt sajt. A Red változat pedig bacon-t, BBQ szószt, cheddar sajtot, rukkolát és chilis majonézt tartalmaz. A közös a két Kobu-ban a buci és persze a kolbász, amelyet Szomor Dezső bácsi fejlesztett tökéletesre. Ezek mellett folyamatosan törekszünk a megújulásra, igyekszünk követni napjaink táplálkozási trendjeit is, így például a napokban vezettük be legújabb, teljes kiőrlésű chia maggal kevert rozslisztből készült kenyértölcsérünket és bucinkat, amelyekhez kacsa- és marhakolbászok társulnak a Kolbice esetében, és színtiszta lazachúsból készült kolbászok a Kobu Blue elnevezésű termékhez. Ezzel a termékkel is szeretnénk tovább lépni az érdekes formák és a kolbász kettősségének bemutatásában.”

 Névtelen

Robbant az ízbomba!

Bármennyire is szeretnénk visszaadni azt az élményt, amit ezek a zsúfolásig megtöltött kis tölcsérek adtak nekünk, biztosak vagyunk benne, hogy nem menne. Az íz, az illat, a tálalás egyedülálló kompozíciója visszatérő vendégeket faragott belőlünk.

Szerencsére egy olyan vállalkozással állunk szemben, amely ezt a hatást sem bízta a véletlenre. Csak magyar beszállítókkal dolgoznak, mert úgy gondolják, hogy elengedhetetlen az a tudat, hogy ellenőrzött minőségű üzemekre támaszkodjanak. Az étel lelke az alapanyag, ezért például a Kobu termékük kolbászkái százszázalékban magyar szürkemarha húsból készülnek, mesterséges hozzáadott adalékanyagok nélkül a Szomor Húsüzemben. Termékeik eredeti magyar szürkemarha termék védjeggyel vannak ellátva.

A tésztatölcséreket és bucikat szintén óvó tekintetek tartják szemmel, magyar üzemben készülnek és csak a rendelés leadása után kezdik el megsütni őket, hogy a vásárló semmit se veszítsen a valódi Kolbice élményből.

A Kobe Sausages üzleteiben nem csupán egy gyors étkezési lehetőséget kapunk. Az étel, amelyet elkészítenek tele van odafigyeléssel és gondoskodással, mert a cél az, hogy a vásárló ne csak tele hassal, hanem pozitív impulzusokkal térjen haza. (x)

 

(szöveg: Hangai Lilla)