Húst webshopból?
%Összpontszám
Olvasói értékelés: (0 Szavazások)
0%

Aki rendszeresen serénykedik a konyhában, biztosan érezte már, milyen ideális állapot lenne, ha nem kellene a hús feldolgozásával foglalkozni sütés-főzés előtt. Ilyenkor döbbenünk rá, hogy a kést megint meg kell éleznünk, a sokszor előforduló silány minőség miatt pedig a tisztítás után, már nem is annyi alapanyagból dolgozunk, mint amennyit megvettünk. Mutatunk valami egészen nagyszerű lehetőséget!

Ha a Húspont webáruházból rendelünk, nem csak időt spórolunk, és minőségi termékekből főzünk, hanem mondjuk a cipekedéstől is megkíméljük magunkat. A Húspont üzemét személyesen térképeztük fel, minőségi ellenőrök nem vagyunk, de a laikusként tökéletesen megfelelőnek találtuk a húsok előkészítését, minőségét, a helyiségek higiéniáját. A cég  a nagykereskedelem mellett a háztartásokra is nagy figyelmet fordít, folyamatosan fejlesztik az online bolt kínálatát és a szolgáltatásaikat, erről kérdeztük őket.

 

Honnan ered a Húspont ötlete? Mi hívta életre ezt a webáruházat?

Cégünk idén ünnepli 15. születésnapját. Kezdetben kizárólag dunai szállodahajóknak, később pedig már budapesti éttermeknek és szállodáknak is szállítottunk húsokat. Partnereinkkel szerencsére egy húron pendülünk, a minőséget tartjuk a legfontosabbnak. Ezt a szemléletet szeretnénk átvinni lakossági ügyfeleinknek is. Mi, magánemberként azt tapasztaltuk, hogy ha valakinek nincs egy megbízható hentes a lakókörnyezetében, annak nagyon nehéz jó minőségű húsokat beszereznie. A hentes, egy igazán bizalmi állás. Szerettük volna, ha nálunk a háziasszonyok különösebb utánajárás nélkül vásárolhatnának megbízható helyről, folyamatosan jó minőségű, friss húsokat. Tavaly ősszel nyitottuk meg a webáruházat, és ez egyik első vásárlónk gratuláló levelét az óta is büszkén őrizzük.

Nálunk kényelmesen leadható a rendelés a webshopban, az árut a kért időpontban szállítjuk ki, akár konyhakészen. Hisszük, hogy ez sokaknak lehet segítség a hétköznapi rohanásban, illetve egy-egy különlegesebb, jó minőségű hússal még inkább szebbé varázsolhatunk egy-egy ünnepi pillanatot.

huspont

Van favorit termék?

A hétköznapi felhasználásban egyértelműen a csirkemell viszi a prímet, ez a legnépszerűbb termékünk, de igen keresettek a prémium kategóriás marha húsok is, például a bélszín, hátszín és a rostélyos az USA-ból, vagy éppen Uruguayból. Ezekhez a jófajta húsokhoz nem sok helyen lehet hozzájutni, csak kevés hentes foglalkozik a legjobb minőséggel. Mi ezt is szeretnénk elérhetővé tenni szélesebb körben.

Hogyan működik a kiszállítás?

Már másnapra lehet nálunk húst rendelni. Üzemünkbe nap, mint nap érkezik friss áru, így vásárlóinknak mindig a legfrissebb húsokat kínáljuk. A házhoz szállítás időpontját a vásárló a rendelés leadásakor kiválaszthatja. Hétköznap délutánonként 2 órás idősávok közül dönthetnek, szombaton délelőtt pedig egy reggeli és egy késő délelőtti idősávban vállaljuk a kiszállítást. Csak saját, hűtős autókkal szállítunk, így tudjuk garantálni a minőséget, akár a legnagyobb hőségben is. A friss árut 0°C és 4°C között, a fagyasztottat pedig -18°C alatt tároljuk, és fuvarozzuk.

Csak budapestiek rendelhetnek?

Eddig csak Budapesten vállaltunk kiszállítást, de nagyon nagy az érdeklődés a környező településekről is, ezért úgy döntöttünk, hogy nyártól az agglomerációból is rendelhetnek. Ez egy nagy lépés számunkra, így az első egy-két hónapot tesztüzemnek szánjuk, hogy finomítsuk a rendszerünket. Ami biztos, hogy továbbra is kizárólag saját autókkal szeretnénk dolgozni, hiszen a húsok esetében a szállítás körülményeire különösen oda kell figyelni, ezt nem szeretnénk másra bízni.

huspont1

Lehet előkészítve, valamilyen formában feldolgozva is kérni a húsokat?

Természetesen igen. Áruházunkban megtalálhatók szeletek (2 darabtól rendelhetők), csíkok, kockák, darált húsok (általában 30 dkg-tól rendelhetők). Egyik célkitűzésünk volt, hogy már konyhakész termékeket kínáljunk a háztartásoknak. Ezzel időt és energiát spórolnak meg, levesszük a piszkos munkát a háziasszonyok válláról. Sokan nem szeretnek húsokkal foglalkozni: tisztítani, szeletelni, darabolni. Ezt a munkát megcsinálják profi henteseink. Másrészt, ha már előre szeletelt, kockázott, csíkozott termékeket vásárolnak nálunk, abból otthon már nem keletkezik nyesedék, nem kell megtisztítani, vagyis csak annyiért fizet a vásárló, amennyit valóban felhasznál.

Honnan származnak a húsok, illetve a tenger gyümölcsei?

A baromfi- és sertés húsok mind Magyarországról származnak, ezeket közvetlenül a vágóhidakról, magyar termelőktől vásároljuk. Szerencsére ezekben jó minőséget találunk hazánkban is. A marhahússal már kicsit gondban voltunk, a hétköznapi, egyszerűbb marhahúsok, mint a comb, lapocka, lábszár itthon nagyobb mennyiségben és jó minőségben nem igazán elérhető, ezért ezt Lengyelországból importáljuk. Innen állandó, kiváló minőséget kapunk. A prémium marha húsaink, a bélszín, hátszín, rostélyos az Egyesült Államokból, Uruguayból, Ausztráliából származnak. A borjúnk és a bárányunk is zömében külföldi. Célunk, hogy felkutassunk és hosszú távú, jó kapcsolatot építsünk ki olyan hazai termelőkkel, akik kiemelkedő minőséget tudnak nyújtani számunkra. Például vadhúsaink igazán figyelemre méltóak, ezeket egy bükki vadgazdaságtól szerezzünk be, illetve a  füstölt termékeink is egy családi gazdaságból érkeznek, kiemelkedő minőségben, hagyományos receptek alapján. Ezt az irányt mindenképpen erősíteni fogjuk a közeljövőben.

Természetesen a származási hely, súly, a termék összetevői, fogyaszthatósági ideje és minden más jogszabályban előírt információ szerepel a termékeink címkéjén. A friss húsokat mi csomagoljuk, porciózzuk, előkészítjük a vásárló kérésének megfelelően. A fagyasztott termékeket (például tenger gyümölcsei, kagyló, halak) előrecsomagoltan vásároljuk beszállítóinktól.

huspont3

A grillpácok milyen fűszereket tartalmaznak?

A grillszezon elindulásával már egyre több pácolt húst lehet rendelni. Az általunk használt fűszerkeverékek természetes alapanyagokból készülnek, nem tartalmaznak mesterséges anyagokat, tartósítószereket vagy ízfokozókat. A természetesség és az e-mentesség nagyon fontos szempont. Az íz-választást komoly tesztelés előzte meg, ezúton is köszönjük barátainknak a próba sütések alatti segítséget. A készletet egyébként még bővítjük, most két-háromféle fűszerezés közül lehet választani húsonként. Kifejezetten ajánljuk a süldő karajunkat, melyet szeletben, bőrrel, csontosan kínálunk. Érdemes kipróbálni, ízletes, szaftos étel.

A nyers áruk mellett milyen termékek közül lehet még választani?

Vannak füstölt termékeink is, különböző felvágottak, sonkák, szalámik, virslik, disznótoros. Árulunk még fagyasztott húsokat és halak is. A nyári szezon egyik újdonsága a hamburger pogácsánk, ami ausztrál angus marhából készül, kiemelkedő színvonal, jó szívvel javasoljuk mindenkinek, aki otthon készítene saját hamburgert.

Volt már különleges megrendelésük, vásárlói kérésük?

Igazán különleges megrendelésünk eddig még nem volt, tapasztalataink alapján vásárlóink a hagyományosan elterjedt húsokat részesítik előnyben.

Kifejezetten örömünkre szolgál, hogy a prémium termékeink, a marha és borjúhúsaink is nagy népszerűségnek örvendenek. Sokszor csak 1-2 szeletet is rendelnek belőlük kipróbálásra, a vevők nyitottak a minőségre, az újdonságokra.

Előfordulnak egyedi kérések, hogyan tisztítsunk meg egy-egy húst, milyen szeletben kérik, stb. Például egy kedves megrendelőnknek köszönhetően így került fel kínálatunkba a sertés rövid karaj hártyázva, addig csak egyszerűen sertés karajt tartottunk tisztítva. Ő mindig még jobban megtisztítva, hártyázva kérte, végül rájöttünk, hogy valószínűleg mást is érdekelhet ebben a formában, így elérhetővé tettük így is.

De több olyan termékünk is volt már, ami vásárlói kérésre került az online boltunkba. Az éttermek igényeinek köszönhetően rengeteg féle hússal foglalkozunk, ebből csak a leginkább keresettek találhatók meg a honlapunkon. Arra bátorítunk mindenkit, ha nem találnak egy kívánt terméket nálunk, nyugodtan kérdezzenek felőle, könnyen elképzelhető, hogy elérhető, megrendelhető.

Folyamatosan fejlesztünk, és szeretnénk még jobbá tenni webshopunkat. Figyelünk a visszajelzésekre, nagyon fontosnak és hasznosnak tartjuk a vásárlóink véleményét, valószínűleg ennek is köszönhető, hogy sok szeretetet, pozitív energiát kapunk ügyfeleinktől. (x)