Rajongunk a süteményekért. Bár olykor ördögi alkut kötünk a hagyományos édességekkel, ennek ellenére tényleg jobban kedveljük a “mentes” recepteket. GasztroLaborunkban most egy különleges tejberizstorta debütál. A Womanity szerkesztőségből néhányan elkészítettük a kedvenc desszertjeink (tejberizs + torta) zseniális kombinációját, kizárólag egészséges összetevőkből.
- 20 dkg rizs
- 8 dl zabtej
- nyírfacukor ízlés szerint
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 dl narancslé
- 1,5 dl zab/rizs tejszín
- 1 ek. glutén-és adalékanyagmentes vaníliás pudingpor
- 2,5 dkg vaj
- 1 db tojás sárgája
- datolyaszirup
1 . A rizst kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük tejjel és puhára főzzük.
2. Ha a rizs megfőtt (besűrűsödött), hozzákeverjük a vajat, a pudingport, tojássárgáját, cukrot, tejszínt, citromhéjat és a narancslevet.
3. A sűrű masszát sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük.
4. A rizses keveréket egy fakanál segítségével egyenletesen eloszlatjuk a formában, majd a tetejét meglocsoljuk egy kevés olvasztott vajjal és mehet a sütőbe!
5. 180 fokon addig sütjük, amíg meg nem pirul a teteje, majd kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
6. Ha kihűlt, szeleteljük és datolyasziruppal tálaljuk.
Az egészséges hozzávalókat beszerezheted a Kredenc különlegességi élelmiszerboltból!
(Fotók: Zsigmond László)