Minőségi bor és finom lekvár egy üvegben!? Új perspektíva nyílt meg a konyhatündérek előtt azáltal, hogy kiderült, a borászok a szőlővel nem csak egyféleképpen, finom nedű formájában foglalkoznak, hanem akár az étkezéseinket is fel tudják dobni például különböző ízletes borlekvárokkal.

A Borlekvár Webshopban található termékeket mind kisebb családi pincészetek gyártják – sajnos – titkos receptúra alapján, egyedi technológiával, kiemelt figyelmet fordítva a házi jelleg megőrzésére és az őstermelők által garantált minőségi alapanyagokra.

BL1

Egyszerűen, őszintén finom

Nagyon szimpatikus hozzáállás, hogy nem akarnak többet állítani, minta valóság, nem ezek az ínyencségek a legexkluzívabbak, a legbióbbak, a leghatásosabbak, és még sorolhatnánk a mostanában hangzatos kulcsszavakat, hanem egyszerűen élvezetessé teszik az étkezéseket.

„Különlegesen finom, zömében édes ízű borlekvárokról van szó, amelyek elfogyasztása örömet okoz. A jó kedély és a boldog lét pedig minden kétséget kizáróan pozitív hatással van az emberi egészségre.

A Borlekvár Webshopnál nem dolgoznak orvosok vagy kutatók, így nem tudjuk, hogy van-e bármilyen jótékony hatása a termékeinknek, és másokkal ellentétben mi nem is reklámozzuk csodaszerként őket. Üzletpolitikánk őszinte, és őszintén mondhatjuk, hogy a borlekvárjaink fantasztikusan finomak és különlegesek”- foglalta össze nekünk az online áruház üzemeltetője.

BL3 

A megszokottból is lehet újdonság

Biztosan van pár bevált recepted, amelyeket bármikor elő tudsz húzni a tarsolyból, és tuti siker lesz. Viszont azt is már sokan érezhettük, hogy azért ezek hosszútávon unalmasak, és valahogyan ezeket fel kéne dobni, egy picit változtatni rajtuk, hogy mégis valami újat tegyünk le az ebédlőasztalra.

A Borlekvár közösségi oldalán nemsokára felkerülnek bonyolult és teljesen egyszerű, hétköznapi ötletek, de addig is megkérdeztük, hogy mikhez és legfőképpen hogyan tudjuk enni ezeket a finomságokat: „A helyes sorrend talán ez: előételekhez, főételekhez, valamint desszertekhez egyaránt ajánljuk. Magában, vagy a különböző ételekkel együtt főzve, sütve, vagy csak mellette tálalva, ebben az esetben tényleg igaz, hogy a lehetőségeknek maximum a fantáziánk, no és persze az ízek harmóniája szabhat határt.”

BL4k

Gyerekeknek csak mértékkel

Furcsa lenne azt állítani, hogy nem érződik rajtuk az alkohol, hiszen alapvetően ezek borból készülnek, sőt a fűszerezésük mellett a különböző borfajták határozzák meg az ízüket, de csak elenyésző mértékben, 1-4 százalékban. A biztonság kedvéért azért azt tanácsolják, hogy kisgyerekeknek ne adjuk, bár „az is igaz ugyanakkor, hogy volt már olyan vásárlónk, aki három és ötéves fiaira bízta a választást, akik szakértő kóstolás után Ősi Gábor Rosé borlekvárja mellett döntöttek, illetve van olyan termelőnk, akinek a gyermekei odavannak az ilyen süteményekért.”

Minőségi alapanyagból csak jó születhet

Nem csak az emberek, hanem ezekben a kis üzemekben is minden megtalálja a párját, mert a szőlészetek célja a harmonikus íz-kavalkád elérése. Jelenleg kilenc ízesítés közül választhatunk, de ez a szám bármikor megduplázódhat, ahogyan nekünk a konyhában csak a kreativitásunk szab határt, úgy a gyümölcsök és a fűszerek végtelen számú kombinációt biztosítanak a pincészeteknek.

Továbbá az új társítások mellett is érdemes lesz azt is figyelnünk, hogy ezeken a finomságokon keresztül milyen tájegységeket ismerhetünk meg. „Magyarországon először a Villányi borvidéken készítettek ilyen lekvárt, így tehát evidens volt, hogy az ország első, borlekvárokra szakosodott webshopja is a legjobbakkal kezdi meg a működését. Feladatunknak tekintjük az ország többi területén is a kiváló ínyencségek felkutatását, és hiszünk benne, hogy idővel valamennyi borvidéknek meglesz a térség jellegzetességeket a borlekvárjaiban is megmutató ételkülönlegessége.” (x)

BL2