Kevés hozzávaló, gyors elkészítés, gyönyörű élénk szín és isteni ízvilág. Nem kell sütni sem, ez egy nyers sütemény.

 

Hozzávalók: 

– fél csésze dió

– 1 csésze kimagozott datolya

– 1 csésze szeder

– 1 csésze kesudió (vízben áztatjuk legalább 2 órát)

– fél csésze olvasztott kókuszolaj

– 1/3 csésze juharszirup

-2x 1/4 teáskanál tengeri só

 

Így készítsd el!

Tedd a diót, a datolyát, az egyik adag sót egy konyhai aprító gépbe! A cél, hogy ragadós masszát kapj. Öntsd egy kiolajozott tepsi aljára a keveréket, majd tedd hűtőbe egy éjszakára. A felső réteg elkészítéséhez keverd simára a kesudiót, a szedret, a maradék sót, az olvasztott olajat, a juharszirupot a gépben. Használj egy spatulát, hogy egyenletesen el tudd dolgozni a sütemény felső rétegét. Legalább három órára tedd hűtőbe, majd szeleteld fel és máris tálalhatod.

szs 

 

Forrás: choosingraw.com

Szedres sajttorta - vegán desszert
87%Összpontszám
Olvasói értékelés: (3 Szavazások)
87%