Kevés hozzávaló, gyors elkészítés, gyönyörű élénk szín és isteni ízvilág. Nem kell sütni sem, ez egy nyers sütemény.
Hozzávalók:
– fél csésze dió
– 1 csésze kimagozott datolya
– 1 csésze szeder
– 1 csésze kesudió (vízben áztatjuk legalább 2 órát)
– fél csésze olvasztott kókuszolaj
– 1/3 csésze juharszirup
-2x 1/4 teáskanál tengeri só
Így készítsd el!
Tedd a diót, a datolyát, az egyik adag sót egy konyhai aprító gépbe! A cél, hogy ragadós masszát kapj. Öntsd egy kiolajozott tepsi aljára a keveréket, majd tedd hűtőbe egy éjszakára. A felső réteg elkészítéséhez keverd simára a kesudiót, a szedret, a maradék sót, az olvasztott olajat, a juharszirupot a gépben. Használj egy spatulát, hogy egyenletesen el tudd dolgozni a sütemény felső rétegét. Tedd hűtőbe egy kis időre, majd szeleteld fel és máris tálalhatod.
Forrás: choosingraw.com