Vendégkápráztató málnatorta
%Összpontszám
Olvasói értékelés: (0 Szavazások)
0%

Ha nincs benne egy kis kihívás, neki sem állunk… Legalábbis, ha ajándékba adjuk,  vagy vendégségbe visszük, akkor feltétlen ügyelünk a részletekre. Találtunk egy kreatív fotót, adunk hozzá egy jól bevált, finom és persze egészséges torta receptet. 

Amire szükséged lesz:  – Kétféle alakú (kisebb átmérőjű) tortaforma –  2 x 6 db nagyobb tojás – 2 x 200 g zabpehelyliszt – 2 x 60 g nyírfacukor/stevia alapú édesítő – 2 x 1 teáskanál szódabikarbóna – cukormentes málnalekvár – 250 gramm málna – 100 g jó minőségű étcsokoládé vagy bármilyen cukormentes/paleo csoki

 torta

 

Készítsd el!

Válaszd szét a tojásokat külön tálba. A tojások sárgájához add hozzá a cukrot/édesítőt (egy kevés lekvárt is tehetsz bele), valamint a száraz hozzávalókat is jól keverd össze és vegyítsd a két tál tartalmát. Verd fel a tojásfehérjét, majd a kemény habot óvatosan adagold a lisztes keverékhez.

Oszlass el egy kevés olajat a sütőformákban, majd öntsd a tészta felét a négyszögletes, a másik felét a kör alakú formába, tedd őket előmelegített sütőbe és süsd előbb 10 percig 180, majd kb. 20 percig 160 fokon.

Ha elkészültek a piskótaalapok, vedd ki őket a formákból, hagyd őket kicsit hűlni, majd vágd félbe a kör alakú piskótát és formázz szív alakú tortát a képen látható módon. Kend meg a tetejét málnalekvárral, majd olvaszd meg a csokoládét és “egyenletesen” oszlasd el a lekváros piskóta tetején.

Málnaszemekkel díszítsd a tortát.

    (Fotó: kreatiewekosidees.com)