bannerfesztival

nyil1

nyil2ticketexpress2nyil3

 

Vajon lehetséges finomított liszt-, cukor-, élesztő- és laktózmentes verzióban igazi, puha kakaós csigát készíteni? Nagyon is! Ráadásul percek alatt összedobtuk a Womanity GasztroLaborban

 

 

 

 

 

kredenclogoHozzávalók: 

  • 25 dkg laktózmentes túró
  • 25 dkg zabliszt
  • 10-10 dkg nyírfacukor és kókuszcukor vegyesen (nem muszáj keverni, de a kókuszcukor kissé “ragadóssá” teszi a tésztát, a nyírfacukor pedig nem javasolt nagy mennyiségben, ezért érdemes fele-fele arányban használni)
  • 5 ek. olívaolaj
  • 1 dl zabtej
  • holland kakaópor ízlés szerint
  • 1 tk. szódabikarbóna 
  • 1 csipet só

 

1 .  Alaposan keverd össze a túrót a nyírfa-és kókuszcukorral, majd add hozzá a tejet és az olajat.

csiga15

 

2.  A lisztet, a sót és a szódabikarbónát egy kisebb tálban keverd össze, majd öntsd a túrós masszához és gyúrj belőle tésztát. 

csiga4

 

3.  Lisztezett sütőpapíron nyújtsd ki a tésztát, majd kend be olívaolajjal. A kakaót keverd el kókuszcukorral és szórd meg a tészta tetejét. 

csiga7

 

4.  A sütőpapír segítségével szorosan tekerd fel, egy kissé “nyomkodd formára”,  szeleteld fel, majd tedd be 180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre.

 

5.  Amikor a csigák teteje megpirult, vedd ki a sütőből. Kívül ropogós, belül isteni puha lesz! 

csiga11

Az egészséges hozzávalókat beszerezheted a Kredenc különlegességi élelmiszerboltban!

csiga14

 

(Fotók: Zsigmond László)

Zablisztes kakaós csigák 20 perc alatt
69%Összpontszám
Olvasói értékelés: (14 Szavazások)
69%