Vajon lehetséges finomított liszt-, cukor-, élesztő- és laktózmentes verzióban igazi, puha kakaós csigát készíteni? Nagyon is! Ráadásul percek alatt összedobtuk a Womanity GasztroLaborban.
Hozzávalók:
- 25 dkg laktózmentes túró
- 25 dkg zabliszt
- 10-10 dkg nyírfacukor és kókuszcukor vegyesen (nem muszáj keverni, de a kókuszcukor kissé “ragadóssá” teszi a tésztát, a nyírfacukor pedig nem javasolt nagy mennyiségben, ezért érdemes fele-fele arányban használni)
- 5 ek. olívaolaj
- 1 dl zabtej
- holland kakaópor ízlés szerint
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 csipet só
1 . Alaposan keverd össze a túrót a nyírfa-és kókuszcukorral, majd add hozzá a tejet és az olajat.
2. A lisztet, a sót és a szódabikarbónát egy kisebb tálban keverd össze, majd öntsd a túrós masszához és gyúrj belőle tésztát.
3. Lisztezett sütőpapíron nyújtsd ki a tésztát, majd kend be olívaolajjal. A kakaót keverd el kókuszcukorral és szórd meg a tészta tetejét.
4. A sütőpapír segítségével szorosan tekerd fel, egy kissé “nyomkodd formára”, szeleteld fel, majd tedd be 180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre.
5. Amikor a csigák teteje megpirult, vedd ki a sütőből. Kívül ropogós, belül isteni puha lesz!
Az egészséges hozzávalókat beszerezheted a Kredenc különlegességi élelmiszerboltban!
(Fotók: Zsigmond László)