bannerfesztival

Nem sanyargatjuk magunkat léböjtkúrákkal, nem zaklatjuk és kínozzuk a testünket ízetlen ételekkel. Arra azonban mindig ügyelünk, hogy az étel és az ital, ami az asztalunkra kerül egészséges és tápláló legyen, feleslegesen hozzáadott zsír, cukor és adalékanyag-mentesen.

 

A diétának hosszú távon semmi értelme nincs, hiszen időlegesen ugyan kevesebb kalóriát veszünk magunkhoz, ami értelemszerűen fogyást fog előidézni, de amint a diétának vége, jó eséllyel visszatérünk ugyan ahhoz az étrendhez, amit addig folytattunk. Visszatérünk hozzá, mert hiányoznak a jó ízek, a tápanyagokban gazdag ételek, a változatosság és az evés okozta endorfin. Már be is indult a jojó effektus, hiszen a hűtő kizabálása és a kukában landoló chipses, csokis csomagolópapírok tartalma pontosan azt a mámoros érzést idézte elő, amit a zsírszegény túró és a nyers répa nem.

A szervezetünk pánikba esik, amiért olyan kevés kalóriát tud felhasználni, így mindent, de tényleg mindent, kis túlzással még a csapvizet is fel fogja hasznosítani és zsírtartalékot képez belőle, hogy a testet el tudja látni a működéshez szükséges energiával. Ördögi kör és a legtöbb diétázó beleesik ebbe a hibába. Ezért gondoljuk, hogy a diétának semmi értelme nincs. Nem azért, mert tökéletes alakkal és genetikával áldott meg minket a sors, hanem mert hiszünk abban, hogy az egyetlen hosszú távú és egészséges megoldás az életmódváltás.

A sport és az étkezés nem megy egymás nélkül. Nem érünk el eredményt, ha csak az egyiket, vagy csak a másikat vezetjük be az életvitelünkbe. Ha csak annyit teszünk, hogy odafigyelünk arra, hogy mit eszünk, be fog indulni a fogyás, de a zsír helyére nem kerül izom. Az eredmény: karcsú, de puha, löttyedt, erőtlen test. Ha csak a sportot választjuk, izmosodni fogunk és az ellenálló képességünk is növekedni fog, de a kemény munkával megszerzett izomzatot egy helyes kis zsírréteg fogja takarni. Nem egyszerű ügy, de magabiztosan a tükörbe nézni, úgy gondoljuk, megér némi erőfeszítést.

palm-1003926_960_720

Bolygónk legegészségesebb itala

Jó érzés néha egy biztos pontot tudni magunk mellett. Jó érzés azzal a tudattal felkelni, hogy ugyan ma is mindent megteszünk az egészségünkért, ami tőlünk telik, de van a tarsolyunkban valami, ami anélkül végzi a dolgát, hogy nekünk erőlködnünk kellene. Ráadásul még finom is. Nem fehérjét, vagy zsírégető tablettát ajánlunk az életmódváltás és a fogyás támogatására, hanem a föld legegészségesebb italát, a kókuszvizet.

A sport közben az izzadással rengeteg ásványi anyagot is veszt a szervezetünk. Ez nem csak akkor következik be, ha sport vagy fizikai munka közben izzadunk meg, hanem akkor is, ha rossz az életmódunk. Felborul az ásványi anyagok egyensúlya, ami hízáshoz, vízvisszatartáshoz vezethet. Például a túlzott sófogyasztással hatalmas mennyiségű nátrium rakódik le a szervezetben, amely plusz centiket, redőket eredményez a testen, hiszen a víz nem ürül ki. A jéghegy csúcsa, hogy ez a folyamat megzavarja a test méregtelenítési rendszerét, így hatással van az anyagcserére. Hosszú távon pedig ez a folyamat növeli a szívinfarktus kockázatát. A megoldás pedig sokkal egyszerűbb, mint gondolnád. A kókuszvízzel egyszerűen normalizálhatod a tested nátrium szintjét, miközben a kálium szintet növelheted.

Névtelen-3

100 ml kókuszvíz 98 mg káliumot, 30 mg nátriumot, 2% kalciumot, 3% C-vitamint tartalmaz, tele van aminosavakkal, enzimekkel és élelmi rostokkal, úgy, hogy mindössze 25 kalória. A Coconut Water Company Cocos Prémium kókuszvize 100%-ban természetes, mindenféle hozzáadott anyag nélkül palackozzák, egyenesen a zöld kókuszdió belsejéből.

Amellett, hogy kiegyenlíti a test nátrium-kálium szintjét, ezáltal serkentve a szervezetet a fogyásra, természetes elektrolit tartalmának köszönhetően gyorsítja az anyagcserét, amely folyamat szintén a fogyást segíti elő. Hiszen, ha naponta többször, kisebb adagokat eszünk, a szervezetünk folyamatosan dolgozik, így a méreganyagok és a felesleges kalóriák nem rekednek meg, egyszerűen kiválasztódnak és távoznak.

Néha a reggeli és a tízórai között kortyoljuk el, néha az esti filmhez isszuk meg vagy étkezés után desszertnek, de általában edzés után frissítjük fel vele magunkat. Édes, finom kókuszos ízének köszönhetően az édesszájúaknak is nagy segítség. Ráadásul a jelentős élelmi rost tartalmának és édes ízének köszönhetően kellemes telítettségérzetet biztosít. (X)

 

 

 

(szöveg: Hangai Lilla, képek: pixabay.com)

A bikini body nem illúzió: egy ízletes kiegészítőt ajánlunk
74%Összpontszám
Olvasói értékelés: (4 Szavazások)
74%

Kapcsolódó bejegyzések