Az angol, burjánzó kerteket csodálva kinek ne ötlött volna még az eszébe az a gondolat, hogy ezek a növények nem csak gyönyörűek, illatosak és természetes részei az élőflórának, hanem olyan hatóanyagokban is gazdagok, melyek felüdítik és széppé teszik a testet.

Egy csodás kertészet mindig képes volt egy pillanat alatt magával ragadni bennünket. Lélegző, folyamatosan változó örvénye a létezésnek. Egy magától működő harmonikus egység. Ha az ilyen körülmények között megtermő növények kozmetikumokban teljesítik be a hatásukat, nem csak a természet adta lehetőségeiket tudják kamatoztatni, hanem közvetítik azt a rezgést is, ami a tiszta, nyers természetből ered.

Sokféle csodás natúrkozmetikum elérhető már a piacon, így mindenki ki tudja választani azt a márkát, ami az ő igényeit a lehető legjobban kielégíti; most egy nagyon különleges, ízig-vérig természet ihlette brandet, a Botanicus-t mutatjuk be. Mióta felfedeztük, nem tudunk betelni vele.

kepatmeretezes_hu_44006_4

Körömvirágos ápoló krém

Itt nyer igazán értelmet az organikus szó

A Botanicus egy olyan organikus bőrápolási márka, mely a saját termékeihez a saját kertészetében neveli a növényeket. 1992-ben egy cseh botanikus pár az angliai kirándulásaik és tapasztalataik alapján határozták el, hogy az ott fellelhető gazdag növényvilág esszenciáit kozmetikumokban tartósítják. Sótonyi Ágnessel, a Botanicus Budapest ügyvezetőjével beszélgettünk.

„A különlegessége és egyedisége abban rejlik a márkának, hogy a saját, több mint harmincöt hektáros biokertészetükben, saját maguk termelik meg az alapanyagok 80%-át. Az éghajlaton nem termeszthető növényeket pedig kis biogazdaságoktól vásárolják.

kepatmeretezes_hu_05473_1

Hűvös agyag szappan

Fontos a kézi munka és a helyben feldolgozás; a csomagolás különleges, környezetbarát és nagyon dekoratív, amely igyekszik a belbecst a külsőségeken át is közvetíteni. A termékek a lehető legnagyobb növényi tartalommal rendelkeznek, a legminimálisabb tartósítószert tartalmazzák vagy teljesen tartósítószer-mentesek, parabénmentesek és nem végezünk állatkísérleteket sem. A termékek hivatalos, Bio minősítéssel is rendelkeznek.” – mesélt Ágnes elmerülve a témában.

Mindig igyekszünk a lehető legjobban megismerni egy-egy márkát; most is kaptunk néhány terméket tesztelésre.

Töredelmesen bevalljuk, hogy a Hűvös agyag szappankülönlegességet még csak ki sem bontottuk. Nem azért, mert nem fúrja borzasztóan az oldalukat a kíváncsiság, hiszen a problémás bőr legjobb barátja lehet, hanem azért, mert olyan csodálatos illata van, ami belengi az egész mosdót és még nagyon sokáig szeretnénk élvezni. Lyukaslevelű orbáncfű és macskagyökér kivonat támogatja az agyagot a hatékony munkában.

A Bio növény szappant édesmandulával és rózsával már felavattuk és nyugodtan konstatáltuk, hogy nagyon jól tisztít, nem szárít és az illata hosszan érezhető. Arcra és testre is egyaránt alkalmas, szuper kis multifunkcionális termék, érzékeny bőrűeknek is.

A Körömvirágos ápoló krémből táskalakó lett. Kézkrémként is kifogástalanul működik, de ami azonnal feltűnt, hogy a kisebb horzsolások, sebek, kialakulóban lévő pattanások, szúnyogcsípések azonnali nyugtatója. A csomagolása pedig elegánsan régimódi.

„A termékskála nagyon széles, több mint háromszáz féle készítmény közül választhatnak az érdeklődők. Hatalmas előny nálunk, hogy különböző kiszerelések is elérhetőek. Öt alapcsaládot különböztetünk meg: rózsa, körömvirág, levendula, pacsuli és shea vaj.Egy családon belül az adott növényből nagyon gazdag a szortiment; a szappantól, a samponon át az arcápolási termékekig mindent lefedünk.

kepatmeretezes_hu_53007_3

Bio növényi szappan édesmandulával és rózsával

Emellett más gyógynövényekből tiszta illóolajok, tiszta növényi olajok, masszázsolajok, szappanok, gyógykrémek, gyógynövény samponok,  maszkok, testápolók, fürdősók, élményfürdők, arckrémek, arctejek, arclemosók alkotják a kínálatot. Nagyon népszerű nálunk az új Bio család, ahol SLS mentes tusfürdők és folyékony szappanok találhatóak.Emellett a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően új családok is folyamatosan születnek, a legújabb a holt-tengeri iszapra épül.” – folytatta Ágnes.

Ágnes azt is elárulta, hogy a 2014-ben nyitott üzletet legfőképpen turisták látogatják, de nagyon szeretnének a hazai közönségnek is kdveskedni, mert a visszajelzések alapján úgy látják, hogy van rá igény. Hamarosan Budán nyitnak üzletet, hogy még személyesebben tudják megszólítani a belföldi vásárlókat. Addig is, hogy ne kelljen hiányt szenvedned ezekből a különleges termékekből a Botanicus weboldalán tudsz lecsapni a kedvenceidre, illetve 2016 júniusától más kiskeresdelemi és nagykereskedelmi üzletekben is elérhető lesz a termékek egy része, erről szintén a weboldalon tájékozódhattok.

 

(X)

 

(szöveg: Hangai Lilla, nyitókép: pixabay.com)