A női megjelenést mióta világ a világ, meghatározza a bennünket körülvevő kultúra. Minden kor kitermelte a maga szépségideálját és létrehozta a sajátos elvárásait azzal kapcsolatban, hogy mitől számít ragyogónak egy nő. Írott és íratlan szabályok tömkelege alakítja tudat alatt a választásainkat minden egyes reggel a ruhásszekrény előtt állva éppúgy, mint a hosszabb távú döntéseink esetében fodrásznál, kozmetikusnál, de még a tetoválószalonban is. A willendorfi Vénusz óta persze rengeteget változott a világ és a szép fogalma is.

 

A kultúra hajnalán a látványosan telt idomok játszották a legfontosabb szerepet az egészség és termékenység jeleiként, a 19. századra viszont mindez fokozatosan az ellentétébe fordult: a darázsderék és a halcsontos fűző új sziluettet jelölt ki a női testnek. Globalizálódó világunkban mára jellemzővé vált, hogy több trend éljen egyenjogúan egymás mellett, az ellentétek jól megférnek, és ebben a tágas ízlésszabadságban végre mindenki a saját kedve és igénye szerint alakíthatja ki a megjelenését. Az ápolt haj és körmök, önkifejező öltözködés és kellemes illat a szépség alappillérei. Ezen túl ki-ki saját esztétikai érzéke és kényelmi preferenciái alapján hozza meg a döntéseit a külsejével kapcsolatos beavatkozásokat illetően, akár az olyan sok időt és energiát felemésztő, emellett rengeteg macerával és kellemetlen élménnyel járó kérdések esetében is, mint a szőrtelenítés.

Nem kell szenvedni

Jeney Noémi vezető nemzetközi PANDHY’S™ oktató azonban azon a véleményen van, hogy le kell számolnunk azzal a rossz múltbéli beidegződéssel, hogy a széppé válás elkerülhetetlenül fájdalommal jár. “A szépülés és a fájdalom együtt már elavult, nem szenvedni járunk a szalonokba, hanem szépülni, pihenni, feltöltődni.” Ahogyan a kínzóeszköznek beillő halcsontos fűzőt már régen elfelejtettük, úgy kell magunk mögött hagyni a depiláció kellemetlenségeit is. Mindannyian, akik sok rossz emléket őrzünk a forró, égető, ragacsos gyantáról, amely mindenhova folyik, tapad és összemaszatol törölközőt, ruhát, fürdőszobaszőnyeget, most fellélegezhetünk: a tudomány és a kozmetikaipar innovációi nem állnak meg, a hagyományos szőrtelenítési eljárások felett pedig állíthatjuk, hogy eljárt az idő.

A jó cukor, ami nem árt a fogaknak

A cukorpasztás depiláció megváltást hozhat ebben a kérdésben: szakavatott kezek alatt megvalósítható az alig kellemetlen, testhőmérsékleten működő, finoman simogató kezelés az élvezeti értékében egy foghúzáshoz hasonlatos gyantázáshoz képest. Különösen akkor, ha semmi más nem kerül a pasztába a cukron kívül. Fontos tudni ugyanis, hogy PANDHY’S™ szabadalmaztatott receptúrájában a világon egyedüliként nem használ sem citromsavat, sem más adalékokat, ebből adódóan nincs az anyagnak összehúzó hatása, nem töri a szőrt, csökkenti a szervezetünkben felszabaduló hisztamin okozta fizikai allergiát, az undok csalánkiütéseket. “A gyantázást, mint szükséges rosszt elfelejthetjük – vallja Noémi. Mindannyian megérdemeljük, hogy a legjobb minőséget kapjuk és élvezzük annak hosszan tartó hatását.”

X