Szenvedélyes fogorvos, akinek évtizedek óta az a célja, hogy páciensei részére olyan szolgáltatást nyújtson, amely a funkcionalitás és az esztétika együttesének optimumát jelenti. Legfőbb vágya mindig az volt, hogy a tökéletes harapás a legszebb sugárzó mosollyal párosuljon. Ám az ember nem csak fogakból áll. A III. Womanity Fesztivál egyik előadójával, Dr. Losonczy Leventével beszélgettünk.

 

Ön híres, elismert fogorvos. Mi vitte rá arra, hogy sejtregenerációs terápiákra szakosodott magánklinikát nyisson?

Azt nem tudom, hogy mennyire vagyok híres vagy elismert. Azt viszont el tudom mondani, hogy szenvedélyes fogorvos vagyok, és mindent, amit csinálok, szenvedéllyel végzek. A tökéletességre törekszem, ha nem is mindig sikerül azt teljes mértékben elérni. És éppen ez a tökéletességre való törekvés vezetett el a sejtregenerációs terápiákhoz.

 

Hogyan?

Először csak az volt a célom, hogy a fogászatban nyújtsak világszínvonalat.  A Semmelweis Egyetem Fogtudományi karán megszerzett diploma után több mint tíz évet éltem és praktizáltam Németországban. Folyamatosan továbbképeztem magam külföldi egyetemeken. Sikerült megvalósítani azt a célkitűzésem, hogy pácienseimnek a funkcionalitás és esztétika együttesének optimumát jelentő szolgáltatást nyújtsam. Ez számomra a tökéletes harapás és a legszebb sugárzó mosoly.

 

A harapás? Sugárzó mosolyt mindenki szeretne, de miért fontos a harapás?

A fogászatban mindig is törekedtek arra, hogy fogpótlásnál a fogak  illeszkedése, vagyis a harapás  jó legyen.  Orvos és páciens gyakran szembesül azzal, hogy a rossz harapás számos embernél  komoly egészségügyi problémákat idéz elő. Azok a módszerek és eszközök azonban, amelyek segítségével  a tökéletes harapást sikerül  biztosítani, még ma sincsenek elterjedve. Én is az Amerikai Egyesült Államokban sajátítottam el ezt a tudást, ahol öt éves képzés után MSc fokozatot szereztem „Bioesthetics”, implantológia és digitális fogászat szakágakban. Különösen fontosnak tartom a digitális fogászatot, ugyanis a harapás pontos beállítását csak ezzel a módszerrel lehet elérni.

 

 

Megvan a tökéletes harapás és a sugárzó mosoly.  Nem volt elég Önnek, hogy elégedett, sugárzó mosolyú emberek sokasága hagyja el fogorvosi rendelőjét?

Fogorvosként gyakran szembesültem  fogászati problémák által kiváltott betegségekkel. Kutatni kezdtem az összefüggéseket.Megértetettem, hogy a test statikai egyensúlyaaz állkapocs-izület pozíciójától függ.Ha  a felső állkapocs, illetve a koponyacsontok elmozdulnak,  velük együtt mozdul el lassan-lassan a gerinc is.Az elmozdulás következtében bizonyos testrészeken túlterhelés lép fel, kóros terhelés alakul ki, feszítve a körülvevő lágy részeket és ingerelve az idegeket. A következmény: fájdalmak, gyulladások alakulnak ki. A  tapasztalatok azt is megmutatták, hogy a fájdalom forrása  nem feltétlenül azon a helyen van, ahol a fájdalom jelentkezik. Vállfájás esetén az ok gyakran a nyaki csigolyáknál keresendő, a csípő elmozdulása a térdben válthat ki fájdalmat.

 

Egészen meglepő. Erre soha nem gondoltam volna.

Akkor biztosan az is meglepi, hogy az olyan gyakori és gyógyíthatatlannak vélt migrén oka is nagyon gyakran, az esetek mintegy 60 százalékában az állkapocs-izület elmozdulása. 

 

Eljutott tehát e két krónikus betegség okainak a feltárásához.  De hogyan szerezte meg a tudást a gyógyításukhoz?

A sikeres terápia, a gyógyítás legfontosabb feltétele a helyes diagnózis felállítása. Miután feltártam a lehetséges okokat, a világon – Európában és az Amerikai Egyesült Államokban – már alkalmazott legfejlettebb gyógymódokat kezdtem el tanulmányozni. Fontos szempont volt számomra, hogy csak természetes anyagokat és gyógymódokat alkalmazzak.  Egy belga kiropraktőrrel olyan egyedülálló eljárást fejlesztettem ki, amely során ő visszamozdítja a csontokat, én pedig az állkapocs-izülettel stabilizálom a test statikai egyensúlyát. Ezzel párhuzamosan természetes anyagok – vitaminok és ásványi anyagok – bejuttatásával oldom a blokkokat és csökkentem a gyulladást.

 

És mi a helyzet a migrén esetében?

Ha a problémát a nyakcsigolya, illetve az állkapocs-izület elmozdulása okozza, ott is hasonló, egyénre szabott  módszert alkalmazunk. A migrén hátterében azonban hormonális és emésztőszervi problémák, idegfeszültség,méreganyagok krónikus felhalmozódása, létfontosságú anyagok hiánya és még számos más tényező állhat. Ezek kezelése más terápiát igényel. És ennek a problémának a megoldása újabb feladatot, újabb kihívást jelentett számomra.

 

Megtalálta a megoldást?

Az eddigi eredményeim ezt látszanak igazolni. A migrén okait kutatva foglalkoznom kellett sok egyéb más mellett az emésztési és hormonális problémákkal, a testben felhalmozódott méreganyagok (toxinok) hatásával, az ásványi anyagok és vitaminok szerepével. Megismerkedtem Európa és az Egyesült Államok specializált laboratóriumainak módszereivel. Most ezekkel a laboratóriumokkal dolgozunk együtt, hozzájuk küldjük ki a különböző mintákat tesztelésre, ott pedig megállapítják, hogy mi hiányzik a szervezetből, illetve miből van benne sok. Mindezt sejtszinten is ki tudják mutatni. A gyógyítási koncepcióm éppen arra épül, hogy a sejteken belül is megteremtsem az egyensúlyt: bejuttassam a hiányzó anyagokat és kivezessem a károsakat, a fölöslegeseket, regeneráljam a sejteket, elindítsam a szervezet öngyógyító folyamatát.

„Ha (ugyanis) egészségesek a sejtjeink, egészségesek a szerveink.

Ha egészségesek a szerveink, egészséges a testünk.”.

Mivel a sejtregeneráció során az emberi test legkisebb egységét célozzuk meg, a klinikán számos betegség gyógyítására vagyunk képesek, hiszen annak alapja a sejtregeneráció.

 

Ez egészen új megközelítés. De például az izületi és gerincproblémák esetén hogyan működik a sejtregeneráció?  Ha jól értettem, ebben az esetben leginkább statikai beavatkozást végez.

Nem csak. Egyébként  már azáltal is, hogy a vázszerkezet pozíciójának helyreállításával mentesítem a környező lágy részek sejtjeit a túlterheléstől, esélyt adok a sejteknek a regenerálódásra.  A vitaminokból és ásványi anyagokból álló injekció vagy infúzió pedig megtámogatja, meggyorsítja ezt a folyamatot.

 

Tehát minden beavatkozása a sejtregenerációt szolgálja.

Így van. A sejtregeneráció során pedig működésbe lép a szervezet öngyógyító mechanizmusa. Így lehet visszanyerni, sőt megtartani a fiatalkori erőnlétet és szellemi frissességet.