Csak egy leszakadt pánt a szandálon… Bármilyen hihetetlen, a mára nemzetközi márkává nőtt Galibelle létrejöttének a ilyen banális, hétköznapi apropója volt. Ám ha egy ötlet igazán jó és hajlandóak vagyunk elkötelezetten dolgozni is érte, akkor már senki sem ment meg a sikertől. A IV. Womanity Fesztivál Fashion&Design szektorában élőben is bemutatkoznak.

 

A Galibelle márka brazil tulajdonosa tíz évvel ezelőtt egy tökéletesen átlagos napon, éppen ahogyan mindig, elment a gyermekéért az iskolába. Ahol váratlanul a gyermeke tanárnőjébe ütközött: egy szerencsétlen baleset folytán elszakadt a pedagógus szandáljának pántja, s azt próbálta üggyel-bajjal úgy igazgatni, hogy még a hazaérésig valahogyan funkcionáljon. Egy kreatív elme pedig ebben a végtelenül hétköznapi, némiképpen szerencsétlen pillanatban is felismerte a lehetőséget. Az elszabaduló fantázia pedig egyből személyre szabható, kényünk-kedvünkhöz és aktuális outfitünkhöz alakítható, cserélhető pántú szandálokat vizionált. Megszületett a Galibelle.

 

Kombinatorikai feladvány

Régen volt már az iskolai matekóra, de lehet, hogy egészen másként fogtunk volna a feladatok megoldásához, ha annak idején szólnak nekünk, hogy a kombinatorikának még szerepe lehet az életünkben a divattal kapcsolatban is.

 

A Galibelle-nél jelenleg csaknem 60 különböző cipőtalp, és 250 pánt áll a rendelkezésünkre, hogy ezeket az idők végezetéig variálhassuk. Belegondolni is szédületes, hogy ennyi lehetőségből hány különböző, tökéletesen egyedi kombináció jöhet létre.

 

Akár azért, mert – kár volna tagadni – jól körvonalazható trendek mindig voltak, vannak és persze lesznek is, akár pedig azért, mert vannak, akiket egészen elbizonytalanít a lehetőségek e szélsőséges választéka, nos mindenesetre határozottan vannak népszerű, trendteremtő darabok a Galibelle palettáján. Kiss-Kalló Judit, a márka hazai képviselője szerint a Bruna tractor, valamint a Bruna és a Danni teletalpú cipőalapok a legkedveltebbek a magyar vásárlók körében, a szandálok között pedig az ultranőies Denise tűsarkú cipő a legkeresettebb.

 

Hagyj magadnak időt!

Általában is érdemes megfogadni a tanácsot, miszerint minden vásárlásra hagyjunk magunknak kellő időt, így csökkentve az impulzusköltések valószínűségét és megalapozva a kiérlelt, tudatos döntéseket. A Galibelle-nél viszont egészen egyszerűen nem is foghatunk hozzá másképp, mint végtelen türelemmel és legfeljebb egy igazán jó barátnővel felszerelkezve. Judit elmondása szerint a vásárlók átlagosan 1,5 órát töltenek az üzletben válogatással, de nem mindenki ennyire célratörő, előfordul már, hogy valaki 4,5 óra alatt találta meg a számára ideális cipőkombinációt.

Természetesen akkor sem maradunk teljesen egyedül a választással, ha kiérlelt igények vagy megfelelően döntésképes barátnői segítség nélkül érkezünk. Juditnak már jelentős tapasztalata van, amellyel minden vásárlónak előzékenyen segít: „Általában a cipőtalp kiválasztását javasoljuk először, anatómiai, lapos, kis sarkú, telitalpú, magasabb telitalpú, tűsarkú vagy egyedi sarkú legyen-e. Ezután javasoljuk a pánttípus kiválasztását, majd ha ez is megvan, a színválasztást. Természetesen mi is a minimum 2 pánt vásárlását javasoljuk, hisz így válik egyrészt gazdaságossá másrészt variálhatóvá a szandál” – magyarázza Judit, de az igazság kedvéért azért hozzáteszi, hogy természetesen akadnak, akiket azonnal magával ránt a gyűjtőszenvedély: „Persze mindig vannak, akik egyszerre rögtön 4-5 pántot is választanak.”

X

Szöveg: Dombai Dóra, fotók: Galibelle Hungary Facebook