Igyekszünk a környezetünket minél tisztábbá és baktériummentesebbé tenni azért, hogy komfortosan, biztonságban érezzük magunkat. Főleg a nők érzik át ennek a jelentőségét, hogy micsoda erőfeszítéssel jár a fárasztó munkanap után az otthont is kifogástalanul makulátlanná varázsolni. Közben bele sem gondolunk abba, hogy néha többet ártunk ezzel, mint használunk…

Túlsterilizáljuk a környezetünket, mert rettegünk attól, hogy a legapróbb kosz is negatív hatással lehet szervezetünkre. Észre sem vesszük, hogy minden, amihez hozzáérünk a lakásban, agresszív vegyszerekkel van kezelve. Legyen az a kanál, az ágynemű, a fogmosópohár, a mosogatószivacs vagy a kilincsek.

Ahol kisgyermek van a házban, ott még fokozottabb a figyelem, mert a kicsik mindent a szájukba vesznek, hogy meg tudják állapítani, szimpatikus-e nekik az a tárgy. Mindeközben észrevétlenül alakul ki a tisztítószer allergia, mert a gyermekek szervezete a születés pillanatától kezdve ki van téve a vegyszerek ártó hatásának.

A kezdeti stádiumban nem érzékeljük a mellékhatásokat, mert az egyéb allergiáktól eltérően a belső szervezetben jelentkeznek. Ha ez az állapot tartósan fennáll, komoly kockázatokkal kell számolnunk, mert teljesen legyengítik az immunrendszert, ezáltal fogékonnyá téve azt a betegségekre.

sanodor1

Ami a bőrödbe jut, az a vérrendszerben köt ki

Talán egészen addig nem gondolod, hogy olyan borzasztó lenne a helyzet, míg fel nem ismered, hogy ami a bőröddel érintkezik, az előbb, vagy utóbb felszívódik a véráramba is. Először csak a mosószerre leszünk allergiásak, amivel a nap huszonnégy órájában kapcsolatban van a bőrünk a ruháink és az ágynemű révén, aztán a szervezet telítődik és kialakul a keresztallergia. Utána már bizonyos gyümölcsöket és zöldségeket sem ehetünk, mert ugyan úgy fog reagálni a szervezetünk, mint a tömény koncentrációjú vegyszerekre.

Nem beszélve arról a nagyon érdekes párhuzamról, amelyből világosan látszik, hogy a természet és az ember ősi kapcsolatban állnak. Ugyanis, ami számodra egészségtelen, az a bolygónk számára is ugyanolyan káros.

 

A megoldás a te kezedben van

Még ebben a kiszolgáltatottnak tűnő helyzetben is vannak olyan vállalkozások, akik felismerték, hogy csak úgy változtathatunk egy helyzeten, ha megragadjuk az alkalmat és nem vagyunk restek létrehozni az alternatív lehetőségeket önmagunk és a Föld védelmében.

Ilyen például a SanOdor, amelynek főprofilja a mosdóhigiénia, az illatmarketing és a víz nélküli takarítási technológia, mely szolgáltatásokat intézményeknek kínálják. Most azonban a fenntarthatóság jegyében valami teljesen új dologgal mutatkoznak be, amely akár a te háztartásod számára is elérhető válik.

sanodor

Új termékcsaládjuk a SanoPro LP, melyben csak probiotikus és enzimalapú tisztítószerek kapnak helyet, melyek 99,5%-ban vegyszermentesek. A leghozzáértőbb személyt kérdeztük, Kassay Mártát, a SanOdorKft. ügyvezető igazgatóját a termékek megszületésével kapcsolatban.

„Folyamatosan azon dolgozunk, hogy csökkentsük azoknak a mérgező anyagoknak a számát, amelyek körülvesznek minket a mindennapi életünk során. Azt kutatjuk hogyan tud a Sanodor Kft. ehhez hozzájárulni, mi az, amit a saját területén, a saját szakmájában meg tud valósítani. Ezért született meg az a döntés, hogy probiotikus és enzim alapú tisztítószergyártásba kezdünk SanoPro LP márkanév alatt.

Ezek a tisztítószerek nem csak a professzionális felhasználók számára lesznek elérhetőek, hanem hamarosan a háztartások számára is. Elsőként a Womanity Fesztivál ideje alatt lehet igényelni az ingyenes tesztmintákat.A termékek a hatékonyságuk mellett legfontosabb jellemzője az, hogy az egészségre teljesen ártalmatlanok, 99,5%-ban vegyszermentesek. Nincsenek semmilyen káros hatással az emberi szervezetre, az egészségre, vagy környezetünkre,így tágabb értelemben a bolygónkra sem jelentenek veszélyt.” (x)

 

(szöveg: Hangai Lilla)