Ahogy a mondás tartja, rossz ember egészen biztosan nem lehet a két barátnő, akik a Bloom Budapest unikális koncepcióját kidolgozta. Elég csak megnéznünk a kezeik közül kikerülő finom virágkölteményeket, hogy visszacsöppenjünk lánykorunk legszebb romantikus ábrándjaiba. A IV. Womanity Fesztivál TOP 70 kiállítója között a Bloom Budapest!

 

Tavasztündérek Budapesten

Maklári Fanni és Kiss Betti közös műve végre hazánkban is életre kelti minden valamire való tavasztündér álmát. Betti már egy ideje törte a fejét azon, hogy milyen vállalkozásba fogjon, amikor felismert egy égető hiányt a saját életében. „Így pattant ki az ötlet, hogy Budapesten még nincs olyan rendszeresen meghirdetett workshop, ahol virágkoronákat lehet készíteni” – meséli. Fanni a múlttal kapcsolatban ugyancsak a mindennapok szebbé és kellemesebbé tételének vágyát emeli ki:

“Évek óta dekorálunk Bettivel, kézzel készült dolgokat ajándékozunk, szeretjük a virágokat és minden alkalmat megragadtunk, hogy mindezzel szebbé tegyük mások napját vagy feldobjunk egy eseményt.”

A rajongás a virágokért egy megingathatatlan közös pontot jelentett a lányok kapcsolatában. Betti maga 15 éven keresztül táncolt a Debreceni Virágkarneválon, a természet szirmokból épülő ékességei észrevétlenül váltak az élete szerves részévé, míg Fanni maga más területről érkezett, a Bloom Budapesttel napi munkájává tette régi szenvedélyét, a virágokkal való önfeledt foglalatosságot.

 

 

Virágkoszorút sajátkezűleg

A Bloom Budapest mára stabil rendszerességgel szervez DIY workshopokat, ahol magunk készíthetjük el az ízlésünk és kedvünk szerinti színpompás virágkoszorúinkat. „Az elkészítése egyszerű, ha már megmutatjuk a technikát – magyarázza lelkesen Betti. – Szeretem átadni a tudást, szeretem látni azt az örömöt, sikert, amely az elkészítés után látszik az embereken.”

A lányok persze jól tudják, hogy hozzájuk nem profi virágkötők fognak érkezni, hanem olyan lelkes szirombolondok, akik romantikus hangulatú költeményeket akarnak csinálni szabadidejük kellemes és kreatív eltöltéseként. Ennek megfelelően Betti és Fanni minden apró részletében profin összeállított élménnyel várja a workshopra jelentkezőket.

 

 

“Érkezéskor frissítő limonádéval és süteményekkel várjuk vendégeinket, ezután pedig bemutatjuk az aktuális termék elkészítésének technikáját és a virágokat, amelyekkel dolgozni fogunk – tudjuk meg a lányoktól. – Magyar termelők szezonális virágait használjuk, aki viszont művirágból szeretne dolgozni, megvan a lehetőség minőségi, olasz művirág használatára. Végig segítjük és figyeljük vendégeinket, hogy stílusuknak és elképzelésüknek megfelelő virágkoronával távozhassanak.”

Betti és Fanni lelkesedése egyből átragad mindenkire és hallatlan derűvel nyugtatnak meg saját ügyetlenségemmel kapcsolatban is: állításuk szerint a technika egyáltalán nem ördöngősség, minden alkalommal türelemmel, lépésről lépésre magyaráznak, a résztvevők pedig sikerélményekkel és egy pompás virágkoszorúval gazdagabban távoznak a workshopról. 

A lányok azt mondják, ezekért a megvalósult lánykori álmokért érdemes csinálni. “Minden workshop után örömmel tölt el, ha elégedetten egy csodás saját alkotással távoznak a résztvevők, amit a mi segítségünkkel készítettek.”