Álmaid terítéken: asztalterítés tippek
96%Összpontszám
Olvasói értékelés: (2 Szavazások)
96%

Szépen terített asztalnál az étel is jobban esik, s fordítva, egy finom étel élvezeti értékét a hanyag tálalás erősen leronthatja. Jó, most nem mondtunk újat, hiszen mindezt már a középkori királyi udvarokban is tudták, ahol külön tisztséget tartottak fent a tálalás és a teríték felügyeletére: ő volt az asztalnok.

Az Asztalnok webáruház ezt a hagyományt eleleveníti fel, s különleges asztali textíliáival és egyedi tálalási kiegészítőivel modern kori asztalnokként népszerűsíti az igényes asztalterítést és asztali kultúrát.

Az Asztalnok családi vállalkozás keretében működik, anya és lánya állnak a kivételes webáruház mögött. Bujtásné Körmendi Márta ügyvezető elárulta, hogy az ötlet a családi konyha és étkező felújítása során született: „Külföldi lakberendezési és dizájn oldalakat nézegetve nagyon sok szép, különleges terítéket láttunk, de szembesültünk azzal, hogy csak nehezen, hosszas keresgélés után lehet itthon beszerezni a kellékeket egy egyedi összeállításhoz.”

10846471_616782955100574_8353857742234829597_n (1)

 

Azt is észrevették, hogy a főzés egyre inkább divatba jön, rengeteg gasztroblog, receptes oldal születik csodás ételekkel, de úgy érezték, hogy a megfelelő módon való tálalásról és az asztalterítésről már alig esik szó.  „Pedig nagyon fontos, hogy a finom étel megfelelően legyen tálalva, mert a szépen terített asztal az esztétikai élményen túl az étvágyat is meghozza. Ha vendégvárásról van szó, akkor még nagyobb a jelentősége, hogy maradandó élményben legyen részük a meghívottaknak és a házigazda is elismerést kapjon. Mi magunk is szeretünk főzni és nálunk családi hagyomány, hogy sose rakunk ki ételt lábosban az asztalra, még hétköznapokon se. Ezért elhatároztuk, hogy létrehozunk egy olyan webáruházat, ahol az igényes asztalterítést és asztali kultúrát fogjuk népszerűsíteni.”

10385391_753474848098050_1413384285198993003_n (1)

Remek hangulat a családi tűzhelynél

Az Asztalnok segít abban, hogy egy kis odafigyeléssel hogyan varázsolhatunk remek hangulatot otthonunkba. Az étkezőasztal a családi élet egyik központi helyszíne, melyre egyfajta modern kori családi tűzhelyként is gondolhatunk, ahol a családtagok, olykor a barátok és ismerősök összegyűlnek, s ahol a közösen eltöltött idő nemcsak az étkezésre szolgál. Ezekhez az együttlétekhez szeretnének esztétikus, szemet gyönyörködtető megjelenéssel hozzájárulni – olyan egyedi asztalterítési ötleteket kínálnak, melyek segítségével nemcsak különleges alkalmakkor, hanem a hétköznapokban is élménnyé válhat az étkezés.

Meggyőződésük azonban, hogy a „tálalás” nemcsak az étkezés során fontos, hanem például a konyhában eltöltött idő is vidámabban telik, ha színes textilekkel vesszük körül magunkat, ezért a webáruház kínálatában a terítők, damaszt és szennytaszító abroszok, textilszalvéták és szalvétagyűrűk mellett tarka konyharuhákat és fogókesztyűket is találhatunk.  A választék pedig folyamatosan bővül, s már a következő árucsoport bevezetése is tervben van. Emellett pedig folyamatosan kutatnak új ötletek után, s követik a legmeghatározóbb gasztro-, lakberendezési és dekor oldalakat, blogokat, hogy az Asztalnok kínálata mindig az aktuális trendekhez igazodhasson. 

12439083_788489267929941_5950192357736142587_n (1)

 

A jelszó: egyediség és harmónia

A termékek kiválasztásánál és a kollekciók összeállításakor az Asztalnok csapata az egyediségre törekszik, így a termékek nagy részénél maguk szerzik be az alapanyagokat és saját tervek alapján készíttetik el azokat. Nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy darabjaik szépen harmonizáljanak egymással, továbbá a sokszínűség is kiemelt szempont, vagyis az a cél, hogy lehetőség szerint minél többféle stílust, hangulatot lehessen megteremteni az asztalnál.

12345480_774751165970418_4464247340416362137_n (1)

 

Akár az évszakokat követjük (Virágoskert és Pálmaház terítő, Fátyollevél futó, Cseresznyevirág asztali futó), akár a romantikus és most divatos vintage hangulatot kedveljük (Rózsa románc kollekció) vagy valami egészen előkelő, békebeli stílust szeretnénk (Bourbon liliom kollekció) otthon kialakítani, az Asztalnoknál mindenki megtalálhatja a kedvére való terítéket és kiegészítőket.

S még sok mást is, hiszen  a webáruház mellett Asztalvarázs néven egy blogot is működtetnek, ahol praktikus tanácsokat olvashatsz az asztalkultúra témájában, a Svédasztal rovatban pedig különleges receptekből és ételfotókból lehet válogatni. (x)

 (képek: Asztalnok Facebook)