Egyszerűen rajongunk a kreatív, friss energiákkal teli, értékteremtő munkákért a design világában! És szerencsére a nagyvilág trendjei is egyre inkább a kis szériás, kézzel készített, de nem feltétlenül méregdrága designtermékek felé fordulnak. Egyértelműen kijelenthetjük, hogy az olcsó és sokszor giccses bóvlinak ható, tömeg gyártott bizsuk kora leáldozott, éljenek az ötletes hazai tervezők, akiknek a keze nyomán igazi, egyedi kincsek formálódnak.

 

“Amikor egy új darabot tervezek, akkor az első kérdésem az, hogy én viselném-e?”

Lelkesülten böngészgettük Rubinek-Litvai Edina munkáit a hazai kézművesek internetes Mekkájában, a Meskán: a RULIED by Casa D’Oro márka amilyen elegáns névvel rendelkezik, és amennyire kifinomultságot, ízlést és nagy műgondot tükröz, olyannyira reális, hordható, ha akarom, kimondottan letisztult – az egyszerűség mindenekfelett! –, ha akarom, egy cseppet bohém és főként nagyon vidám. Szellemdús, aprólékos munkával készített ékszerek, változatos színekben és stílusban – ezek fényében joggal gyaníthatnánk magas árkategóriás termékeket.

 

A RULIED by Casa D’Oro azonban missziójának tekinti, hogy elérhető áron kínálja a szépségeit mindenkinek, akinek igénye van a csodás és egyedi, kézzel készített kiegészítőkre. Lehet ennél bármi szerethetőbb? Igen, méghozzá az, ahogyan Edina arról beszél, mi motiválja alkotás közben: „Az eredeti szakmám lakberendező. Mai napig tevékenykedem ezen a területen. Szeretem a munkámat, de abban nagyon hosszú idő, amíg az első vonalaktól eljutunk a boldog kézfogásig, ezért amikor ékszereket tervezek, akkor az motivál, hogy minél gyorsabban kapjak pozitív visszacsatolásokat.” Nem csoda, hogy arra a kérdésünkre, mi a legkedvesebb dolog a számára ebben a munkában, Edina az elismerés mellett az adni vágyás örömét emeli ki, amelyet a termékein keresztül közvetíthet.

 

“Minden visszaküldött fotó a szeretett termékről, minden elégedett levél, visszajáró vásárló, olyan pluszt ad nekem, ami miatt újra és újra visszaülök az asztalhoz tervezni és egy hosszú és nehéz nap után is, az éjszaka közepén is képes vagyok alkotni” – magyarázza azt a zsigeri boldogságot, amely az alkotót jellemzi olyankor, amikor a művei értő vásárlókhoz kerülnek.

A kevesebb több

Beszéljünk a dizájnról! Edina alkotásait gondos tervezés és egységes formavilág jellemzi. Az apró, emiatt csaknem légiesen könnyed “szövetet” eredményező japán üveggyöngy központi eleme a RULIED by Casa D’Oro termékeinek. Minthogy az ezekből a gyöngyökből összeálló formákra az egyszerű, letisztult vonalak jellemzők, a színpompás árnyalatokkal tudnak ezek az ékszerek igazán hatni. Ez igazán jó hír azoknak, akik nem kedvelik a túlságosan nagy méretű, esetleg szokatlan formavilágú vagy kifejezetten a különleges alakjukkal ható ékszereket, hanem szívesebben vesznek el a színek kavalkádjában. A számtalan árnyalatban készülő kiegészítők ráadásul remekül kombinálhatók a ruhatárunk darabjaival és – nem utolsó sorban – a mindenkori hangulatunkkal úgy, hogy közben egy egységes, kiérlelt stílust kommunikálhatunk magunkról.