Természetes, hogy mindannyian meg akarjuk őrizni a jó kondíciónkat. Tudjuk jól azt is, hogy ehhez a megfelelő táplálkozás mellett a rendszeres mozgáson át vezet az út. A lélek tehát elszánt, az elme fókuszált, a test bemelegítve…

De vajon a megfelelő helyet választottam?

A beltéri edzéseket preferálók esetében azonban sok esetben ennél a pontnál megtorpan a folyamat. Edzést kell választani, gondoljuk, és bátran nyúlunk bele a közepébe, felkeresvén a legközelebb eső edzőtermet. Ahova belépve hirtelen rádöbbenünk, hogy még az óratípusok lelkes böngészése előtt, a nulladik körben magát a termet kellett volna jól megválasztanunk. Olyat, ahol otthonosan érezzük magunkat és a feladatra tudunk koncentrálni ahelyett, hogy az izommunka legnagyobb részét a behúzott nyakkal való feszengés tenné ki. Laposan pislogunk körbe, körülöttünk minden és mindenki idegen. Egy ismeretlen világba csöppentünk.

Mozgás a harsogó zöldben

Akinek valaha volt ehhez hasonló élménye, az tudja, miről beszélünk. Ne vonjuk le azonban azt a következtetést, hogy eszerint nem vagyunk az edzőtermek világába valók. Remek ellenpéldával szolgál a Buda egyik leggyönyörűbb, zöldövezeti környezetében kialakított Body Factory stúdió, amely exkluzivitása ellenére képes otthonos atmoszférát teremteni. A méretek éppen ideálisak, távol állnak az elrettentőtől, nem érezzük elveszettnek sem magunkat, a szigorúan kis létszámban tartott csoportos órákon pedig igazi gondoskodó figyelemmel követik a mozdulatainak. Ez nem csak a sport világában még csak bóklászó kezdők lelkének esik jól, hanem nagyon fontos a sérülések megelőzésében és a gyakorlatok helyes kivitelezésében is. „A Body Factory nem csak egy mozgásstúdió, hanem egy életérzés is – magyarázza Lóránt-Szemző Fruzsina. – Itt a mozgás után az emberek leülnek, isznak egy friss juice-t vagy egy kávét.” Ez az újfajta szemléletmód a vendégeket hozzásegíti ahhoz, hogy hamar egy kellemes közösség tagjainak érezzék magukat és szívesen járjanak vissza.

Kicsit balett, kicsit pilates, kicsit jóga, de azért izzasztó kardio?

Akár fogyni vágyunk, akár erősítenénk, vagy elkötelezettek vagyunk a jóga iránt, itt megtaláljuk a számításainak. A legnagyobb dobás azonban nem is ez. A Body Factoryról nem állítható, hogy sokéves lemaradással loholna a nyugati trendek után, épp ellenkezőleg: tökéletes szinkronban van azokkal. Magyarországra elsőként hozták el a még a tengerentúlon is újdonságnak számító BootyBarre-t. Ez a mozgásforma pedig éppen olyan karakán és nőies, mint ahogyan a neve sugallja. „Azért gondoljuk különlegesnek és nagyon hatékonynak a barre edzéseket, mert ötvözi azokat a mozgásformákat, amelyekben régóta nagyon hiszünk. Ez a balett, a pilates és a jóga. A balettból a nőiességet, a pilatesből a precizitást, a jógából pedig a jelenben levést ötvözi a barre és nem mellesleg olyan kardiómozgás, amelyben egészen biztos, hogy mindenki leizzad”- mondja Ziegler-Helle Dorottya.

Fruzsina elmondása szerint nem csupán egyetlen barre létezik, a Body Factoryban egyből négy különböző óratípusból válogathatunk az edzettségi szintünknek és az elérni kívánt egyéni céljainknak megfelelően. A BootyBarre egyértelműen a legintenzívebb, a TotalBarre a pilates felé billenti el a mérleg nyelvét, a BarreTone és a BarreFlow pedig kimondottan saját fejlesztések, amelyekben az edzők szabadon kiélhetik a kreativitásukat – összhangban az óra látogatóival. Az aznapi hangulat, az aktuális energiaszint és a vendégek rezgései alakítják az edzéseket.

Ezek után nem vagyunk meglepve, mindenki imádja a barre-t, Fruzsina úgy véli, hogy ennek oka a mozgásforma összetettségében áll: kemény és izzasztó, ugyanakkor végtelenül elegáns, nőies és intelligens mozgásformáról beszélünk. Végre hétköznapi nőkként is azt érezhetjük, hogy ezt éppen nekünk találták ki – bőven elegendő kihívást tartogat, mégis megőrzi a légies könnyedségünket, fokozza a hajlékonyságot. Az edzők őszinte lelkesedése pedig mindenkire átsugározza a szuper hangulatot. Ilyen az, amikor valaki igazán szereti azt, amit csinál. A Body Factory két barátnő közös víziójából és a mozgás iránti elhivatottságából jött létre. Az eredmény pedig önmagáért beszél.

X