Ha takarítunk, általában csak arra gondolunk, hogy minden tiszta és baktériummentes legyen. Fel sem merül bennünk, hogy az agresszív tisztítószerekkel valójában előfordulhat, hogy több káros anyagot juttatunk a háztartásunkba, mint amennyit eltüntetünk; arról nem beszélve, hogy az üres flakonok milyen mértékben terhelik a környezetet.

Az öko tisztítószerek pontosan azt a kategóriát képviselik, mint az állatkísérlet-mentes kozmetikumok. Ha valamit lehet kíméletesen, felesleges negatív hatások nélkül is létrehozni, miért választanánk a másik utat? Lehet, hogy valamivel több figyelmet kell szentelnünk a kiválasztásuknak és a beszerzésüknek, de a tudatosság a legjobb befektetés a jövőre nézve. Rátaláltunk egy olyan tisztítószermárkára, amely minden szempontból hozzájárul az élhetőbb és tisztább jövőhöz.

 

A kulcsszó: biológiailag lebomló

Íme, a támpontok, ha valóban környezet- és emberkímélő tisztítószereket szeretnénk használni.

  • Válassz biológiailag lebomló, megbízható minőségű, káros szennyezőanyagoktól mentes, növényi eredetű szereket.
  • Ha teheted, támogasd a magyar gazdaságot azzal, hogy olyan termékeket veszel, amelynek egyes alapanyagait itthon szerzik be.
  • Legyen a tisztítószer illat és allergénmentes. Bizony, erre is van már lehetőséged.
  • Az ISO vagy GMP minőségirányítási elvekkel működő telephelyek garantálják a minőséget.
  • Igyekezz teljesen kerülni a foszfátot, a klórt és a parabént.
  • Állatkísérlet-mentesen is lehet jó terméket előállítani. Válassz olyan márkát, ahol sem a tesztek, sem az előállítás, sem gyártás nem követeli állatok életét.
  • A hulladékcsökkentés érdekében legyenek a flakonok újra felhasználhatóak, újratölthetőek.

A Cudy Future-nél nem csak ígéreteket kapsz a fentebb felsorolt kritériumokra, az összes elvárást teljesítik. Például a szőlőmagolajat és a vadgesztenyét Magyarországról szerzik be a tisztítószerekhez, telephelyünkön ISO 9001, ISO 14001 és GMP minőségirányítási rendszereket működtetnek, a hulladékcsökkentés érdekében cseregöngyöleg rendszert szavatolják a környezetkímélést, ami azt jelenti, hogy a kiürült mosószeres göngyölegeket újra töltik, ráadásul a címkéken olvasható ZÖLD TIPPEK segítik a környezetbarát szemlélet megerősítést.

fejkép01

„Az a célunk, hogy a tisztítószereink használata által csökkentsük a háztartások környezeti terhelését. Ez azt jelenti, hogy a lehető legkevesebb káros anyagot vigyük haza otthonunkba, a takarítás, mosás során ne használjunk egészségkárosító anyagokat, a felhasználás után pedig a lehető legkisebb mennyiségű hulladék keletkezzen.” – mesélt Kulcsár Ildikó a Cudy Future Kft. vezetője.

 

Fejlesztések a vevői igények alapján

„Fejlesztéseink során igyekszünk vevőink felmerülő igényeinek megfelelni. Mielőtt a gyakorlatban is tesztelnénk az új terméket, laboratóriumi körülmények között húsz-harminc lehetséges összetételt vizsgálunk. Ezek közül választjuk ki azt a két-három variációt, amit már a vállalkozó szellemű vásárlóink, és természetesen mi magunk is tesztelünk a gyakorlatban.

A konkrét vevői igényeken túl folyamatosan részt veszünk továbbképzéseken, konferenciákon, ahol megismerkedünk a filozófiánkhoz illeszkedő legújabb alapanyagokkal.”– folytatta Ildikó.

fejkép04

A termékek legfőbb alkotóelemei a biológiailag jól lebomló, felületaktív anyagok, a cukortenzidek, a növényi eredetű szappanok, a vadgesztenye, a szőlőmagolaj, és a különböző illóolajok. A színes termékek esetében ételszínezéket használnak.

Ildikó elmondta, hogy a vásárlók a kiváló minőség és hatékonyság mellett azt szokták leginkább kiemelni, hogy a Cudy Future termékek elérhető árúak, bőrbetegségben és allergiában szenvedők is használhatják őket és a göngyölegek újratölthetőek, ezáltal nem kell a háztartásban felhalmozni a rengeteg üres, műanyag flakont.

fejkép2

A kínálatban mindent megtalálhatsz, ami az egész háztartás tisztántartásához kell. Az egyik legnépszerűbb termékcsalád az allergénmentes, de nagyon kelendőek a Soft Breeze öblítők, a Wash Taps mosógél, a WC olaj, valamint az Ecostep ternékcsalád, ami vadgesztenyéből és illóolajokból készül. Kimondottan a babák igényeire is figyeltek, elérhető a szortimentben a CSEPKE baby termékcsalád is.

 

(X)

 

(szöveg: Hangai Lilla, nyitókép: pixabay.com)

Kapcsolódó bejegyzések