A Harmónia csalános szappana annyira bevált, hogy három hét alatt nyoma sem maradt a szappantartóban. A kiszerelés átlagos, csakhogy olyan sokrétű szappanról van szó, hogy tusoláshoz, arc-, és hajmosáshoz egyaránt ezt használtuk. Majd habozás nélkül megvettük újra. Aztán újra. (x)

A csalán az egyik kedvenc gyógynövényünk, teában és kozmetikumban egyaránt nagyon kedveljük. A vértisztító növények között kiemelkedő helyen van, méregtelenítő hatását igyekszünk minden formában kihasználni. 

Csima Valéria  sok-sok évi kutatás és tapasztalat alapján állította össze a szappanjait. Már régóta foglalkoztatta a hagyományos gyógyítás, megismerte a gyógynövények és illóolajaik hatásait. Célja, hogy közép árkategóriás, kiváló minőségű termékeket készítsen.

harmonia

Harmónia Szappanok a Womanity Magazin rendezvényén

A kézműves szappan nem csak egészségesebb, de trendibb opció is a hagyományos tusfürdőknél. Ennek okán szappanos webshopokból is annyi van már, mint égen a csillag, muszáj volt  tehát megkérdeznünk Valit, mégis hogyan lehet kiemelkedő a termékcsalád egy ilyen zsúfolt piacon?

“Természetesen hasonló illatvilágú és tartalmú szappanokat sokan készítenek, de én egyedi arányok, alkotóelemek  alapján  úgy “gyúrtam” össze, hogy kellemesen lágy, krémes, jól habzó szappanok legyenek, mégis elég kemények ahhoz, hogy sokáig használhatóak legyenek. Kerek formájuk tökéletesen belesimul a tenyerünkbe. Nagyon figyelek arra, hogy csak akkor készítsem őket, amikor én is minden szempontból jól érzem magam mentálisan és fizikailag a használatuk közben. Minden ami kikerül a kezünkből, visszatükrözi azt az energia-állapotot, amiben készült.”

harmonia1

Mit mire?

“Egy kellemes kis ellazulásra a citromfű vagy a levendula tökéletes,  felfrissülésre a fodormenta, vagy a kávés, illetve a szőlőmagos testradír is kiváló. Aki zsírosabb, pattanásos bőrű, vagy csak szereti fertőtleníteni a kezét, a teafaolajos szappan mellett döntsön.  Az érzékenyebb bőrűek a shea vajjal felturbózott körömvirágos szappant válasszák, aki pedig nem csak fürdésre használná, hanem hajat is szeretne mosni vele, annak a csalánost szoktam ajánlani, amiben extra hatásként spirulina alga is van.”

Vali a szappanokat egy kisebb, egyszemélyes “üzemben”, kézzel készíti hidegen sajtolt olajokból (olíva-, kókusz-, napraforgó- és szőlőmag olaj), és 100%-os tisztaságú illóolajokból. Minden téren megfelelnek a magyar, és az EU-s előírásoknak, és rendelkeznek termékinformációs dokumentációval is.

Jelenleg Dél-Dunántúl nagyobb városainak gyógynövény boltjaiban biztosan megtalálod a Harmónia szappanokat, de szerencsére egyre több helyen elérhetőek országosan.