Divat az iskola!
%Összpontszám
Olvasói értékelés: (0 Szavazások)
0%

A Rábaközi Andrea által fémjelzett iskola rendkívül átfogóan mutatja be a divat világát. Andrea évek óta azon dolgozik, hogy a modell szakma jó hírét és presztízsét visszaállítsa, és profi, jól képzett divatszakembereket adjon a világnak. 

 

Kik jelentkezzenek, kiknek ajánljátok az iskolát?

Az iskolánkba olyan fiatalokat várunk, akiket érdekel a kifutók és a fotózások világa. Olyat, aki érez magában affinitást, kreativitást, kitartást, hogy a sok szakmai lehetőség közül, valamelyiket kitanulja, mert azok számára remek lehetőségeket tudunk biztosítani a tovább tanuláshoz. Aztán várunk olyanokat, akiket csak hobbiból érdekelnek a divat területek. Akik esetleg magukat szeretnék egy kicsit szebbé, ügyesebbé, divatosabbá tenni. A három hónapos kurzusaink a fiatalabb korosztálynak szólnak, a hétvégi tanfolyamaink, pedig minden korosztálynak, aki szeretne magával foglalkozni, hogy fittebb, jól ápoltabb, szebb, jólfésültebb és jól öltözött legyen.  Személyre szabott tanácsadással is segítünk mindenkinek.

 

Mi mindent kell tudnia egy profi manökennek? 

Hogy mit kell tudnia egy profi modellnek, azt mi három hónapon keresztül tanítjuk. Nagyon sokrétű és összetett ez a szakma, még ha kívülről sokszor ez nem is látszik. Számos területen folyik a képzés, ilyenek például a színpadi mozgás, koreográfia, fotózás, stílus kialakítása, tanácsadás, smink, frizura, testkultúra, kommunikáció, szerződéskötés, tárgyalás, egyéni és csoportos beszélgetések, casting felkészítés.

 manoken1

Itthon jelent biztos megélhetést a lányoknak a modellkedés?

A divat szakma biztos megélhetést jelent. Ez azt jelenti, hogy aki több területet jól elsajátít, az több lábon áll, így nagyobb a munka lehetősége. Ezért is próbáljuk az iskolánkkal felhívni a figyelmet, hogy a modellkedésen kívül, rengeteg kapcsolódó szakma van, ami érdekes. Csak modellkedésből ma Magyarországon nem lehet megélni. Ha valaki elég ügyes, profi és érett rá, akkor külföldön alapozhatja meg a jövőjét, és biztosíthat magának megélhetést.

Minden manökennek, modellnek először egy magas szintű tanfolyamot kellene elvégeznie, hiszen a megszerzett tudással, sokkal nagyobb esélye van a castingokon jól teljesíteni, és ezáltal sok munkát kapnia. A tapasztalat az, hogy a profikkal, sokkal szívesebben dolgoznak a fotósok, a koreográfusok, a ruhatervezők, a filmesek. Az a lány, aki tudja a szakma szabályait, sokkal kelendőbb. Ezt a tudást, ha nem egy profi tanfolyamon tanulja, olyanban, mint a Manöken leszek Divatiskola, akkor hosszú évek alatt sajátít el alapvető és fontos dolgokat, így az érvényesülése is sokkal több időbe kerül.

manoken

Milyen lehetőségeket kap, aki elvégzi a Manöken Leszek Divatiskolát?

Iskolánk elvégzése alatt már lehetőséget kapnak arra a tanulók, hogy a három legnagyobb casting ügynökségnél regisztráljanak, ezáltal az ügynökségektől, munka lehetőséghez jussanak. Aki Modellként szeretne dolgozni, akkor másik 2 modell ügynökséggel állunk munkakapcsolatba, ahová általunk szintén bekerülhetnek. Akit a divat világa érdekel jobban, annak lehetősége van a legjobb smink tanfolyamon, fodrász iskolában, stylist képzőben, ruhatervező iskolában, divat fotós képzőben tovább tanulni, hisz ezeknek az iskoláknak a tanárai tartanak előadást nálunk is és a legprofesszionálisabb iskolákat üzemeltetik saját területükön.

 

Biztos sokakban felmerül a kérdés, hogy valójában mi a különbség a manöken és a fotómodell között?

A manöken a ruha modell aki, fashion-t mutat be. Ő a kifutós modell, aki alkatilag magas, vékony, ez a ruhák bemutatása szempontjából, nagyon meghatározó. A modell az, aki fotózik inkább. Ez a kategória nagyon kiterjedt. Lehet valaki láb, kéz, haj, beauty modell. Lehet divat modell, és akt modell. Az ő testalkata nem meghatározó az adott munkához a legmegfelelőbbet választják.

Kedvcsinálóként kiemelném neves oktatóinkat, akik a Rábaközi Andrea Manöken Leszek Divatiskolában oktatnak:

Színpadi mozgás: Lukács Gabriella , Rábaközi Andrea, Balassa Gábor, Az Artistaképző Intézet tanárai

Fotó-film: Almási J. Csaba, Fodor Bálint 

Kommunikáció: Juhász Orsolya , Nádor Adrienne 

Szépség, egészség: Thomán Szabina, Fazekas Richárd, Szalai Adrienn

Stílus tanácsadás: Vass Éva, Nagy Orsolya, Hajas László (x)