Képzelj el egy helyet, ahova belépve leteheted a mindennapi stresszt és a modern, városi életmóddal járó, civilizációs nyűgök legnagyobb részét. Ahol a testedet és a lelkedet is egyformán karbantartják, kényeztetik, egyszóval egy kicsit leveszik a válladról a lét terheit. Egy napra a Womanity Fesztiválra is kitelepül az Öt Elem Életmód Központ.

 

Egy menedék a mindennapok forgatagában

A fenti nem valamiféle mennyei, álomszerű, ámde elérhetetlen utópia leírása, legalábbis azóta biztosan nem, hogy az Öt Elem Életmód Központ megnyitotta a kapuit Budapesten. Ez a léleküdítő menedékhely komplex, holisztikus alapokra helyezett szolgáltatások egészen széles palettáját kínálja testnek és léleknek a masszázstól egészen a fogászati kezelésig – a lényeg azonban ebben az esetben kifejezetten nem a részletekben rejlik. Hanem sokkal inkább abban az egységességet és teljességet sugárzó atmoszférában, amely az Életmód Központot körbelengi.

A teljesség, az egészség, a természetesség és a szépség modernkori templomát álmodta meg Varga Erika természetgyógyász, terapeuta és kozmetikus, amikor megalapította az Öt Elem Életmód Központot. Hogy mennyire ismerik a modern, városi nők igényeit – s valljuk be: minden nyűgét-baját –, s hogy e tapasztalatból kiindulva hányféle problémánkra kínálnak megoldást, arról maga az alapító, Varga Erika mesélt nekünk:

„Holisztikus szemléletünknél fogva sokféle problémára tudunk segítséget nyújtani. Legyen az fogászati gond – fogszabályozás; fizikai rossz közérzet – táplálkozási rendellenességek, ismeretlen eredetű betegségek gócfeltárása, hormonális egyensúlytalanságok, izom- és ízületi problémák, lelki egyensúlytalanság; és nem utolsó sorban arcbőrön és hajas fejbőrön lévő elváltozások kezelése.”

 

Az Életmód Központ sokrétűségéből és profi szolgáltatásainak változatosságából következik, hogy ide akkor is bizalommal jöhetünk, ha nem csupán egy testet-lelket újjá varázsoló, relaxáló masszázsra van szükségünk, mindennapos jóllétünk afféle kellemes karbantartásaként, hanem akkor is, ha valamilyen konkrét probléma jelentkezik, amelyre a természetgyógyászat és az ősi ajurvédikus metódusok szelíd gyógymódjaival keresünk megoldást.

 

 

Harmónia kívül-belül

Az Öt Elem Életmód Központnak erős “idegkisimító” atmoszférája van, amely a mindenre kiterjedő figyelemből és a komplex kezelések után a páciensek testi-lelki megújulásából táplálkozik. Ha ide betérünk, mintha csak kivasalnák a lelkünk gyűrődéseit. A belső harmónia mellett persze a legtöbben nagy figyelmet fordítunk a fizikai megjelenésünkre is, hogy e kettő összhangja adja meg a tartós jó közérzetünk alapját.

Nem véletlen, hogy az Életmód Központ legnépszerűbb szolgáltatásai Varga Erika elmondása alapján az arcbőr fiatalításával kapcsolatos speciális, itthon csak e helyütt elérhető kezelések, melyeket világújdonságnak számító, innovatív eljárással végeznek, a Központ szemléletének megfelelően non-invazív módon, szelíd terápiák alkalmazásával. Az egyik kezelés a SEYO TDA elnevezésű hatóanyag bejuttató rendszer, míg a másik egy Európa-szerte is kevéssé ismert, hidrogénterápiás kezelés, a HYDROIMPACT PLUS, amely az egészségügyi és szépészeti bőrterápiák legújabb generációjának képviselője.

 

 

A holisztikus szemléletet és a komplex problémák a teljesség igényével történő kezelését Varga Erika a kezdetektől a szívén viseli, ez a törekvés formálta a Központ egész koncepcióját, amely az emberiség által évezredek alatt felhalmozott bölcsességből és keleti gondolkodásból fakad. Erika ezt a következőképpen foglalja össze:

“Az Öt Elem Életmód Központ azzal az igénnyel született meg, hogy egy helyen tudjunk a hozzánk forduló pácienseknek “tetőtől talpig” szolgáltatásokat nyújtani, úgy, hogy a különböző terápiák egymásra és egymásba épülnek. Szoros kapcsolódásban van a hagyományos orvoslás az alternatív terápiákkal, melyek eredményeként megszületik az egészséges és szép külső is. Szolgáltatásaink egybe fonódnak, segítik egymást, mint a kínai gyógyászat alapját adó Öt elem tanban a különböző elemek.”