Az eszményi fogsor olyan, mint a makulátlan cipő. Megkoronázza a megjelenésünket, magabiztossággal ruház fel minket, rendezettséget sugall. Felnőtt korban azt gondolhatjuk, hogy már mindennel elkéstünk, de ez szerencsére nem így van. A modern fogszabályozás nincs életkorhoz kötve.

Katalin hercegnő tökéletes fogsora sem a természet ajándéka, a Vilmossal kötött házassága előtt tökéletesítették a mosolyát. Ugyan, az csak apró esztétikai korrekció volt, de azok számára is van remény, akiknél már funkcionális bonyodalmakat okoznak a rosszul elhelyezkedő, kusza fogak.

Egy laikus talán nem is gondolná, hogy az egész test működésével összefüggésben áll, ha a rendezetlen fogsor miatt a száj körüli izmok nem megfelelően működnek; felborul a légzés egyensúlya és a testtartás is megváltozik. Ennek a felismerése inspirálta dr. Hermann Gábort, hogy merőben új hozzáállással naprakész alapokra helyezze a fogszabályozást hazánkban és nemzetközi szinten is. A Hermann Ortho-ban a fogszabályozás végeredménye egy egész testtel foglalkozó orvosi csapatmunka által születik meg.

 fogszabalyozas

A láthatatlanság nem ígéret

Belépve a modern, patyolat tiszta helyiségekbe egyből az a megnyugtató érzésünk támadt, hogy itt biztosan a lehető legjobb kezekben leszünk. És valóban így lett, a szakmai hozzáértés és kedvesség egyik kivetülése a gyönyörű, felszerelt nyugati stílusú rendelő.

Ha egy felnőtt ember rászánja magát a fogszabályozásra, a központi kérdés általában mindig az észrevétlenség. Egy ügyvéd sem szeretné, ha a védőbeszéd közben a bíró a fogszabályzójára figyelne a mondanivalója helyett, de könnyen komolytalanná válhat egy cégvezető is a tárgyaláson az ügyfelek előtt. Mi több, valószínűleg Shakespeare Júliáját játszó színésznő sem akar kevésbé hitelesnek tűnni Rómeó szemében az erkélyjelent alatt, mert a holdfény a fém fogszabályozón csillan meg, nem a hófehér gyöngyfogsorán. A diszkréció sarkalatos pont a felnőtt fogszabályozás világában. A Herman Ortho-ban erre is kínálnak megoldást.

„Önmagában az, hogy egy kezelést láthatatlannak hívunk, még nem határoz meg konkrét eljárást. Többfajta láthatatlan fogszabályozó módszer is létezik. A láthatatlan fogszabályozás klasszikusa a nyelv felől ragasztott úgynevezett lingual technika. Ez ugyanolyan ragasztott elemekből áll, mint a külső készülék, csak a fogak belső felszínére kerül. Ami igazán megreformálta a felnőttkori fogszabályozást és a rejtett fogszabályozás széles körű elterjedésében segített az aligner-készülék család.

fogszabalyozas2

Ezek átlátszó, rugalmas műanyag kupakok, melyek rápattannak a fogakra. A mozgatást nem rugók vagy ívek végzik, mint a hagyományos ragasztott készülékek esetében. A műanyag kupak nem az aktuális állapotra készül, hanem már egy kis lépéssel előre gondolkozik. Amikor a virtuális tervezést végzi a labor, akkor a teljes fog-mozgatási folyamatot megbontják kis lépésekre annak megfelelően, hogy egy műanyag kupak mekkora mozgatásra képes. Minden műanyag kupak egy kis mozgatást végez és ezek a mozgatások épülnek egymásra. Az alany feladata, hogy a kupakokat megfelelő óraszámban viselje, így léphet a következő kupakra. Nagyon komfortos megoldás, a páciensek körében igen népszerű. Éppen ezért vált a MyClearBrace is nagyon keresetté.” – mondta dr. Hermann Gábor a Hermann Ortho alapítója és vezetője.

A MyClearBrace filozófiáját a legmodernebb eszközök és technikák teszik teljessé a Hermann Ortho-nál. A konzultáción azonnal kellemes meglepetés érhet, ha elszánod magad a döntő lépésre. A 3D kezeléstervezésnek köszönhetően megtervezik neked az eljárás teljes menetét. Ily módon láthatod egymás mellett a kiindulási pontot és az áhított végeredményt. Hogy minden a terv szerint alakul majd, biztosíték számodra az egyénre gyártott eszközök és a kezelés folyamatos virtuális kontrollja.

Terápiák a tartós tökéletességért

„Olyan kombinatív tréninget alkalmazunk, mely tartalmaz logopédiai, légzéses és tartásjavító elemeket is. Ilyen a Dsmile Body Balance tréning. A kurzus három hónapja alatt, tíz kiscsoportos és öt egyéni foglalkozás van. Ezek mellett minimális házi feladat is segíti az új izomfunkciók kialakítását. Ez segít abban, hogy a lehető legtermészetesebben történhessen a fogszabályozó kezelés. Azaz a fogak, állcsontok mozgatása nem a szervezet és izomműködés ellenében, hanem azzal összhangban történik. Gyorsabb lesz a kezelés, elkerülhető a foghúzás és sok nagyobb erővel dolgozó elem alkalmazása, az eredmény pedig tartósabb lesz.”folytatta dr. Hermann Gábor.

A Hermann Ortho-ban a fogszabályozás mellé választható szolgáltatás a nyelés- és testtartástréning. Ezen kurzusokkal és a fogszabályozással együttesen érhető el az igazán időtálló végeredmény. Nem utolsó sorban pedig így elkerülhetők a mellékhatások, műtéti beavatkozások vagy a foghúzás.

(szöveg: Hangai Lilla)