A legkevésbé sem utópisztikus gondolat, hogy az utcán sétálgatva olyan helyre térjünk be megtölteni a korgó gyomrunkat, amely az egészséges táplálkozás minden pontját a legmesszebbmenőkig kielégíti. Ráadásul úgy, hogy nem csak a vegetáriánusoknak kedvez.

A street food ugyan gyorsétel, de nem törvényszerű, hogy minden esetben egészségtelen, hizlaló és emberi fogyasztásra még erős jóindulattal sem alkalmas ételeket csoportosítsa magába. A street food valódi lényege, hogy az utcáról betérve vagy éppen az utcán, gyorsan és költséghatékonyan tudjunk étkezni, lehetőség szerint a kulináris élvezeteket sem háttérbe szorítva. A világon minden nemzet rendelkezik street food kultúrával, és a kezdeményezés sem újszerű, már az ókorban is felismerték ennek a táplálkozási formának a szépségét és előnyeit.

Nekünk, magyaroknak sem kell szégyenkeznünk, nálunk is fellendülőben van a street food, ráadásul már nem csak a külföldi portékák és ötletek képviseltetik magukat. Lehet ugyan kapni hamburgereket, hot dog-ot, gofrit, bagelt, pho-t, kínai pirított tésztát, fagyasztott joghurtot, szendvicseket és még salátákat is, de a hagyományos magyar mirákulum, a kolbász is büszkén húzza ki magát az impozáns felsorolásban. A kolbász a magyar virtust és ízvilágot nem csak lilahagymával és zsíros kenyérrel képes prezentálni, könnyedén a modern étkezéskultúra oszlopos tagjává válik.

_MG_3653 (1)

Ahol a kerítés is majdnem kolbászból van

Képzeld el, hogy létezik, a tökéletes kolbász. Hunyd le a szemed. Már látod is magad előtt, még az illatát is érzed. Tudod, hogy a fantasztikus íze nem a véletlen műve, mindent tökéletesen összehangoltak ezért az ízélményért. Roppanós juhbélbe van töltve, hogy a műanyaggal még köszönő viszonyba se kerülhessen. A juhbél tölteléke pedig színtiszta hús és csak természetes fűszerek. Nem tartalmaznak szóját, glutént, laktózt, nem dúsították őket ízfokozókkal és adalékanyagokkal. Bíztak a kivételes minőségű húsban és hagyták is érvényesülni. Legyen az alapanyag szürkemarha vagy lazac, a beszállítók mindig országosan elismert cégek, például a Szomor Húsüzemből a szürkemarha, a sertés és a kacsa a Hufi Húsüzemből érkezik, a Vörös Homár Belvárosi Halpiac pedig a lazacot szolgáltatja.

_DSC7138

A Szomor Húsüzem szürkemarhái

Az előbb leírt fantázia valójában realitás, méghozzá a Kobe Sausages-nél. A magyar kolbász adott, de ha nem ismerjük meg a világunk igényeit, amelyben élünk, nem juthatunk messzire. Ezért elhatározták, hogy a csinos kis kolbászoknak a ropogós héjú, puha belű fehérkenyér helyett egy sokkal egészségesebb és tudatosabb alternatívát szolgáltatnak kiegészítésként.

Mindig a legmodernebb lisztkeverékeket választják ki a kolbászkák tölcséreinek. A kínálatban kapható például teljes kiőrlésű chia magos változat. Már az azték és maja harcosok is ebből az apró magból nyerték a vitamin, ásványi anyag és fehérje szükségletük jelentős részét. Valódi kincsesbánya a szervezet számára, ugyanis kifejezetten magas az antioxidáns és az omega-3, omega-6 tartalma is. Nagy mennyiségben található még benne kalcium, foszfor, kálium, nátrium, cink, réz és mangán. A chia mag ezen felül gluténmentes is, kalóriát pedig alig tartalmaz.

A probiotikus tölcsér már a kezdetektől fogva a kínálat gerincét alkotja. Almarosttal egészítették ki, így tízszer több élelmi rostot tartalmaz a hagyományos társainál. A rostok köztudottan nagyon jó hatással vannak az emésztésre, a koleszterinszintre és az ásványi anyagok felszívódására is.

Ha mindez nem lenne elég, a tésztatölcsérekbe a kolbászkák mellé még négyféle feltét és ízletes szószok is kerülhetnek opcionálisan. A Kobe Sausages-nél (https://www.facebook.com/KobeSausages) arról sem feledkeztek meg, hogy mindez frissen az igazi, így a rendelésedet akkor kezdik el sütni és összeállítani, amikor leadod, nincsenek előre elkészített fogások.

FB_IMG_1445415675849 (1) (1)

 

Sosem ülnek a babérjaikon

„Nagyon igyekszünk alkalmazkodni a modern táplálkozási trendekhez és az egészséges életmódhoz, hogy azok is megtalálhassák kínálatunkban a kedvükre valót, akik megválogatják, hogy mit esznek meg. Ezzel vendégeinkhez is közelebb kerülhetünk, amely szintén kiemelt prioritást élvez.

A folyamatos termékfejlesztés mellett természetesen franchise hálózatunkat is bővítjük. A napokban nyit meg legújabb egységünk az V. kerületben található Piarista utcában (https://www.facebook.com/KobeSausagesPiarista/) de nemzetközi jelenlétünk is erősödik, hiszen Lengyelország után most Kolozsváron is csatlakoztak hálózatunkhoz.” – mondta el nekünk Muladi Eszter, a Kobe Sausages marketing koordinátora.

A fejlesztésekről is kérdeztük Esztert, de még nem árult el nekünk túl sok mindent. Úgy gondolta jobb lesz, ha saját nyelvünkön tapasztaljuk őket először. Annyit azonban sikerült megtudnunk tőle, hogy a kolbászok terén a termékpalettát olyan alkotások bővítik majd, amelyek Magyarországon őshonos állatokból készülnek, követve a tradíciókat.

A tölcsérek tekintetében is lesznek új indulók, két új liszttípusból készült formát is hamarosan kipróbálhatunk majd, az egyik ráadásul kosárka alakú lesz, hogy ülve is kényelmesebben fogyaszthassák a kulináris kalandorok.(X)

(szöveg: Hangai Lilla, képek: Kobe Sausages Facebook)

Egészséges street food? Naná!
86%Összpontszám
Olvasói értékelés: (3 Szavazások)
86%

Kapcsolódó bejegyzések