A BIOLA kiváló minőségű, gondosan válogatott alapanyagokkal dolgozó bio kozmetikumok első hazai úttörője, a márka mögött álló tudományos háttér és folyamatos innováció biztosítéka, a BIOLA szíve-lelke Dr. Gyovai Viola biológus és az ő kutatás és termékfejlesztés iránti elhivatottsága. Élőben is bemutatkoznak szept. 16-án a Womanity Fesztiválon.

 

A titok: a bioaktív hatóanyagok

A cég 1990 óta létezik, s Magyarországon a kozmetikumok között elsőként kapott Biokontroll (HU-ÖKO-01) tanúsítványt. Az organikus gazdálkodásból származó gyógynövények, zöldségek és gyümölcsök használata a BIOLA koncepciójának esszenciája: a felhasznált alapanyagok minél inkább vegyszermentes gazdálkodásból származnak, annál hatékonyabban segítik nemcsak az emberek táplálkozását, hanem az egészséget támogató úton történő bőrtáplálást, bőrregenerálást is. 

A látványosan szépítő bioaktív hatóanyagok forrása a természetes eredetű, főként gyógynövényekből származó komplex kivonatok. Ennek érdekében magyar biogazdáktól és Demeter minősített alapanyag beszállítóktól vásárolják meg az összetevők jelentős részét. Évente többezer kilogramm alapanyagot készítenek elő kozmetikai felhasználásra, ugyanakkor mivel a termékek rendkívül komplexek, ezért a növényi eredetű hatóanyagoknak csak mintegy a harmadát tudják beszerezni Magyarországról. A bio- és a biodinamikus mezőgazdasági termelésből származó, tanúsított összetevők kizárólagos használata azonban nem lehet kérdés, hiszen a BIOLA termékek ilyen módon a lehető legkevesebb kémiailag erősen módosított anyagot, vagy „ballaszt” összetevőt tartalmaznak.

Dr. Gyovai Viola ennek szükségességét a következőkkel indokolja: “Az ún. környezeti ártalmaknak, pl. növekvő UV sugárzásnak, háttérsugárzásnak, stresszhatásoknak, különböző vegyszerek gőzeinek, kipufogó gázoknak, légszennyezésnek kitett bőr problémáit csak tovább terhelik a táplálkozásból származó salakanyagok, adalékok. A bőrünk salaktalanító mechanizmusa „elég gyenge” ahhoz hogy ma már egyre fiatalabb korban megjelennek a környezeti ártalmak következtében a bőrpanaszok.”

 

 

BIOLA a nagyvilágban

A cég Naturissimo Professional név alatt professzionális felhasználásra is készít natúr termékeket, melyek a kozmetikusok nemzetközileg is kiemelkedő színvonalú munkáját segítik. A márka másik fontos alappillére viszont máig az évtizedek alatt nagy népszerűségre szert tett és sok háztartásban a fürdőszobapolcon megtalálható lakossági termékcsalád. Emellett foglalkoznak néhány igazi különlegesség fejlesztésével is, mint a világszínvonalú  EVERYOUNGbiodinamic skin care  márkanév alá tartozó, Demeter tanúsított biodinamikus biokozmetikumok, amelyek az érett, petyhüdt bőrt vitalizálják és varázslatosan megszépítik – nem csoda, hogy Észak-Amerikában is egyre nagyobb az érdeklődés iránta. A DR. GANOLIFE elnevezésű, a gyulladáscsökkentő hatásáról jól ismert bio Ganoderma lucidum, avagy Reishi gomba hatóanyagait tartalmazó termékcsalád pedig ugyancsak megtalálható több gyógyszertárban az országhatáron kívül is.