Együtt élsz a főnököddel?
93%Összpontszám
Olvasói értékelés: (1 Szavazás)
93%

A tartósan fennálló stressz egészségkárosodást okoz. Fénysebességgel rohanó világunkban már népbetegségként emlegetik. Mégis, ha szóba kerül, egyszerűen banalitásként, az élet velejárójaként beszélünk róla. 

Mit szólnál ahhoz, ha azt mondanánk, hogy mostantól veled fog élni a főnököd? Veled lesz az irodában, és hazamegy veled a munka után, mostantól ő is családtag. Ugye, hogy nem is olyan természetes ez a helyzet? Ahogyan a főnököd folytonos jelenléte gyengítené a privát szférád személyes jellegét, úgy gyengíti a stressz a szervezet ellenálló képességét.

Ha hosszú távon stressznek vagyunk kitéve, a szervezet kezdi felmondani a szolgálatot, miközben te igyekszel menteni a menthetőt, amitől csak még stresszesebb leszel. Kirajzolódik az a bizonyos ördögi kör. A stressz egyre csak fejlődik. Te táplálod, te gondoskodsz róla, és észre sem veszed, hogy közben mennyire leépít téged.

Hosszú távú stressz hatására kialakul a tartósan rossz közérzet, a szorongás, még a rettegett pánikbetegséget is előidézheti, nem beszélve a depresszióról, elhízásról, vagy a másik végletről, a drasztikus testsúlycsökkenésről, a csökkent ellenálló és teljesítőképességről, a hajhullásról, az inszomniáról és a minket, nőket érintő problémáról, a menstruáció megszűnéséről.

Igen, ijesztő. Mindannyian éltünk már a romboló stresszben hosszabb, rövidebb ideig és cipeltük magunkkal a mellékhatásokat. Mutatjuk a kiutat, gyere utánunk!

testszerviz1

Sport, táplálkozás, pihenés szentháromság

Ezzel a problémával nem lehet megbirkózni, ha a Pató Pál módszert alkalmazzuk, az „Ej, ráérünk arra még!” hozzáállás csak ront a helyzeten. A másik esszenciális faktor, a tudatosság. Ebben segít neked a Testszerviz csapata.

Olyan tapasztalati alapon összeállított rendszert dolgoztak ki, amelyben az egészséges, stresszmentes életmód alapkövei nyugszanak. Burget Péter tulajdonos elmondta, hogy az alapkoncepció az, hogy mindenkinek személyre szabottan segítenek, tanácsadókkal felvértezve, a legmodernebb táplálkozástudományi elveknek megfelelően. Hiszen minden ember más, mások az igényeik, máshogy működik az anyagcseréjük, ezért más és más módszerekkel terelhetőek a megfelelő kerékvágásba.

A program négy egyszerű lépésből áll:

  1. Megadjuk a testnek, amire szüksége van.
  2. Nem adjuk tovább a testnek, amire nincs szüksége.
  3. Növeljük a test stressztűrő képességét és megtanítjuk az embereknek, hogy hogyan kezeljék a testüket stressz esetén.
  4. Megtanítjuk az embereknek, hogyan működik a test, milyen folyamatok játszódnak le benne, hogyan kell szervizelni és a lehető legjobb formában tartani.

Az ingyenes konzultáció alatt mi elmondjuk, min szeretnénk változtatni, a tanácsadó ismerteti a Testszerviz alapelveit és részletesen elmagyarázza a módszert, amivel dolgoznak. Már az első kötelezettségmentes konzultáció alkalmával is úgy távozhatunk, hogy a retikülünkbe belekerül sok hasznos tanács, információ, ami segíthet elindulni a testreformáció sztrádáján.

Ha úgy döntünk, hogy igénybe vesszük a szolgáltatást, kidolgoznak nekünk egy személyre szabott programot. A profi konzultáns az ügyfél életmódjának minden részletére kiterjedő interjút készít, mely alapján, a rengetegszer, de még mindig nem elégszer hangsúlyozott személyes program elkészül. Ebben minden olyan faktor érintve van, mely a kiegyensúlyozott állapot eléréséhez nélkülözhetetlen: táplálkozás, alvás, munka, stressz, mozgás. Az így kapott adatokat a tanácsadó kiértékeli és megszületik a program, melyet még személyesebbé tesz, az ügyfél reakcióinak folyamatos értékelése, átbeszélése.

testszerviz3

Ez hivatás

Péter és csapata elhivatottságát több összetevő is bizonyítja. A tulajdonos három évvel ezelőtt 32 kg-tól szabadult meg, ami egy egyszerű mellékhatása volt az egészséges életmódnak. Ha valakivel találkozott, egyből azt kérdezték tőle, mitől néz ki ilyen jól, mit csinál? Innen indult a motiváció, hogy másokkal is megossza azt a tudást, amit az átalakulás időszaka alatt magába szívott a táplálkozásról, a stresszoldásról, a megfelelő sport kiválasztásáról. Nem kell többé küszködnie a vérnyomás és emésztésproblémákkal, egyszerűen jól érzi magát a bőrében. 

A Testszerviz konzultánsai mind olyan segítők, akik ennek a programnak a segítségével transzformálták át magukat egy egészségesebb, boldogabb emberré, így releváns tudással (A munka megkezdése előtt egy három lépcsős képzésen vesznek részt a Testszerviz Akadémián), és belülről jövő lelkesedéssel készek segíteni az ügyfeleken.

Gondoltak a vidéken, külföldön élőkre is, hiszen a szolgáltatás online is teljes értékű, így aki messze él, Skype segítségével is megkapja a támogatást a testszervizhez.

Akik már elvégezték a programot, önállóan, segítség nélkül is képesek tovább menedzselni az új életmódjukat, mert egy olyan rendszerről beszélünk, amely nehézségek nélkül épül be az életünkbe, tekintve, hogy a szervezet hálás lesz a változásért. De az ügyfelekkel sosem szűnik meg a kapcsolattartás, bármikor kérhetnek segítséget, ha megakadnak, biztatást, ha szükség lenne rá, vagy egyszerűen csak felkeresik Péteréket egy kávéra, vagy írnak egy e-mailt, hogy elmeséljék, majd kicsattannak az egészségtől.

Péter azt mondja, nincs is hitelesebb reflektálás mintha egyik vendégük sorait idézi, aki új életet és új testet kapott a Testszerviz csapatától.

„Egész életemben súlyproblémákkal küzdöttem.34 éves koromra jutottam arra az elhatározásra, hogy most már elég az alibi fogyókúrázásból, már nagyon nem érzem jól magam a bőrömben. Komoly szándékkal léptem át a Testszerviz kapuját.Az első két alkalom után biztos voltam benne, hogy ez egy hosszú távú, de eredményes út lesz. Megtanultam, hogy egyszerű zöldségekből pazar lakomát lehet készíteni percek alatt.Megtanultam, hogy mire van szüksége a szervezetemnek ahhoz, hogy vidám legyek, mosolygós és derűsen lépjem át az akadályokat. Az étrendtől, életmódtól a bőröm teljesen kitisztult. Egészségesebb a hajam, és ami számomra az egyik legfontosabb, hogy a lábam és a kezem vizesedése is szinte teljesen elmúlt. Nem érdemes bűnözni. De ha az ember megtapasztalja ennek az életmódnak a jó oldalát, akkor utána nem is akar majd bűnözni. Nagyon köszönöm, hogy visszakaptam az életemet és végre egészséges vagyok!” (x)

testszerviz

(szöveg: Hangai Lilla)