Ha megrekedsz valahol, legyen az munka, barátság, családi kapcsolatok vagy a szerelmi életed; az első gondolatod ne mások, önmagad, vagy a körülmények hibáztatása legyen. Ha felismered, hogy a személyiségfejlesztés az egyenes út ahhoz, hogy többet hozz ki az életed minden területéből, akkor már nyert ügyed van. Nem feltétlenül kell egyedül végigjárnod ezt az utat!

Találhatsz olyan csoportokat, ahol az oda járó emberek és az ott dolgozó szakemberek olyan pozitív rezgésekkel és szakértelemmel közelednek feléd, ahol minden eltöltött perc a lehető legintenzívebben szolgálja a fejlődésedet. Felfedeztünk egy olyan központot, ahol a gyógyulás, a személyiség fejlesztés, a kapcsolatok és a közösségek építése mind-mind hozzá ad ahhoz, hogy egy teljesebb ember legyen belőled. Kolozsi Mariannal, a Boldogság Központ megalapítójával beszélgettünk.

Mariann

A biztos pont

„Szerettünk volna egy olyan biztos pontot mindannyiunk életébe, ahová, ha elmegyünk, akkor biztos, hogy barátokat találunk, biztos, hogy megértést, odafigyelést, támogatást kapunk.  Itt a céljainkat könnyebben, gyorsabban el tudjuk érni, mert itt támogató figyelmet kapunk, törődést.

Az én életemből hiányzott egy ilyen hely. Azt megtanultam már, ha valamit szeretnék, és nem találom a lehetőségeim között, akkor azt meg tudom teremteni. Egy olyan központot álmodtunk meg, ahol közösséget alakítunk ki saját magunk, ahol jól érezzük magunkat és ahol együtt fejlődünk és a közös céljainkat együtt tudjuk megvalósítani.
Nagyon nagy örömmel élem meg már ezt így beteljesülve.

Szerencsések vagyunk, mert annyira jó emberek járnak a központba, és annyira jók az energiák, hogy egyes programok után alig akarnak hazamenni a résztvevők. Azért, mert itt megértésre találnak. Itt valóban önmaguk lehetnek. Minden egyes programon, minden egyes ember hozzátesz egy kis szeletet ehhez a központhoz; ettől vagyunk különlegesek.

A fővonalunk a személyiségfejlesztés, az önfejlesztés, a probléma megoldás. Az eszköztárunk széles. Egyrészt Life Coaching-al illetve Buisness Coaching-al, ezenkívül mediációval és Theta Healing technikával segítjük a hozzánk fordulókat.

Megtalálható a repertoárban a Theta Healing meditáció, de Theta Healing konzultációra is van lehetőség. Workshopokat és egész napos tréningeket is tartunk. Széles a választék a tanfolyam palettán is, lehet választani például Coaching vagy Theta Healing tanfolyamaink közül is.”

Azt is elmondta nekünk Mariann, hogy a legtöbb vállalkozó már felismerte, ha önmagát fejleszti, azzal egyenesen arányosan a vállalkozását is fejleszti. A Boldogság Központ folyamatos felkéréseket kap egyéni vállalkozóktól, kis- és középvállalkozóktól, akik elégedetten távoznak minden ott töltött óra után. Rendbe teszik saját magukat, az egészségüket, a munka és magánélet egyensúlyát, a személyes kapcsolataikat, ezzel egyenesen arányosan pedig a vállalkozás is rohamos ütemben kezd fejlődni, hiszen; a magánélet és munka többé nem zavarja egymást a negatív rezgéseivel. Ami a legfontosabb, hogy a Boldogság Központban nincsenek sztenderd megoldások. Minden személy esetében egyénre szabják a technikákat, hiszen így lehet a legnagyobb hatékonysággal eredményt elérni.

 3

A sikerfal

Amikor megkérdeztük Mariannt, hogy mik a visszajelzések, elárulta nekünk, hogy van a központban egy sikerfal, ahová gyűjtik a véleményeket és történeteket, hiszen nagyon fontos számukra a visszacsatolás. Szeretnek róla megbizonyosodni, hogy jól végzik a munkájukat.

Egy mondat különösen megragadta a figyelmünket a Mariannal való beszélgetés alatt: azt mondta, hogy a legtöbb emberrel az a gond, hogy nem ismerik igazán önmagukat, elégséges mennyiségű információ hiányában pedig elhiszik azt, amit a környezetük mond róluk. A tapasztalatok alapján pedig általában ez nem fedi a valóságot. Ha nem tudsz válaszolni az alábbi kérdésekre, akkor ideje mélyebben beleásnod magad a személyiségfejlesztés izgalmas világába:

  • Mik az erősségeid és gyengeségeid?
  • Mi a megfelelő munka számodra, ami boldoggá tesz?
  • Mik azok a kikapcsolódási lehetőségek, amik energetizálnak téged?

A személyes kedvenc tréningünk a Boldogság Központban a Stresszkezelési és kiégést megelőző tréning. Nincs olyan, akinek ne jönne jól egy ilyen képzés.

„Nagyon sok középvezetővel és vállalkozóval dolgoztunk együtt, és azt vettük észre, hogy szinte korjelenség a harmincas, negyvenes, de már a huszonéves generációban is a menedzser betegségek, de a kiégés is.
Aki ismer, tudja, hogy a jelszavam: mindig a megelőzésre fókuszáljunk. Ha a megelőzésre fókuszálunk, akkor sokkal egyszerűbben, gyorsabban helyre tudjuk állítani a harmóniát a felborult egyensúlyi állapotban, mintha már a kialakult probléma ott van az életünkben.

Vegyük például a kiégést. Amikor az ember már fizikai betegségekkel küzd, depressziós, nincs kedve az életéhez, a munkájához, semmihez, abból sokkal nehezebb felállni, mint ennek a kezdődő állapotából. De még jobb, ha meg sem várjuk, ezt az állapotot, hanem odafigyeléssel megelőzzük a kialakulását. A legokosabbak már akkor elkezdenek magukkal foglalkozni, amikor még minden rendben van.” – mondta Mariann.

A Boldogság központban azonban nem csak a stresszt tanulhatod meg kezelni. A teljesség igénye nélkül válogathatsz csapatépítő, kommunikációs tréningek közül, de lehetőség van egyéni konzultációkat is igénybe venni. Az önbizalom erősítését például olyannyira központi kérdésnek tekintik, hogy a www.kolozsimariann.hu weboldalról ingyenesen letöltheted a huszonegy napos önbizalomfejlesztő ingyenes e-mail tanfolyamot. Mariann szerint ez mindennek az alapja. Mi is osztjuk a véleményét.

kozpont9

Mariannt egy nagyon kiegyensúlyozott, életvidám nőnek ismertük meg, így kíváncsiak voltunk arra, hogy milyen személyes motiváció miatt gondolta úgy, hogy másoknak is szeretne segíteni ezt az állapotot elérni.

„Visszagondolva, már gimnazistakánt saját magam coach-a voltam, de ezt akkor még nem tudtam. Tinédzser koromban folyamatosan személyiségfejlesztéssel kapcsolatos könyveket olvastam, tanfolyamokra jártam. Ezt mind önszorgalomból. Egyszerűen belső igényem volt, hogy önmagamat fejlesszem.
Tudtam, hogy ki tudok magamból hozni még jobbat. Ez lehet, hogy furcsán hangzik, de van egy belső motivációm, egy elapaszthatatlan tűz és kíváncsiság, hogy mi van még bennem, és mit tudok még kihozni saját magamból.

Az a fantasztikus, hogy minél mélyebbre megyek, annál több dolgot fedezek fel.
Az évek alatt végig az a cél lebegett a szemem előtt, hogy minél jobban ki tudjam a képességeimet aknázni. Ez sikerült is. Ma már önmagam fejlesztése mellett évek óta mások támogatását és fejlesztését érzem fő feladatomnak. Ezért is lett ez a hivatásom. Amikor elértem oda, hogy úgy éreztem megismertem önmagam, hogy, tudom, ki vagyok, hogy elértem a céljaimat, akkor képessé váltam arra, hogy ebben másokat is segítsek.

Nagyon sokan jeleztek vissza, hogy nagyon jó kérdéseket tettem fel, nagyon jó meglátásaim vannak, nagyon jó történeteket mesélek, amikor éppen elcsüggednek, amikor éppen feladnák. Többen visszajeleztek, hogy a beszélgetéseink vagy a kapcsolatunk hatására változott pozitív irányba az életük.

Egyetemista koromban önkéntesként is dolgoztam, gyerektáborokban voltam táborvezető. Itt nagyon lényeges tapasztalatokra tettem szert, és testközelből láttam, hogy mennyire fontos az, hogy már fiatal gyermekkorban vagy fiatal felnőtt korban, de igazából bármikor elkezdjünk foglalkozni saját magunkkal, megismerjünk önmagunkat és a céljainkat.”

Mariann és a Boldogság Központ trénerei és szakértőinek kezei között biztonságban lehetsz, és akkor sem kell félned, ha remegő lábakkal indulsz el az úton.

 

(X)