Félszáz év telt el a szexuális forradalom óta, a szexualitás mint olyan nem tabu többé, sokan sokhelyen beszélnek róla és ábrázolják. De mi a helyzet a női vaginával? Úgy tűnik, ez egy elhanyagolt téma, amely sokkal, de sokkal több odafigyelést kívánna meg.

Tabuk és tévhitek

Az Idelyn márka nem csupán higiéniás és egészségmegőrző termékeket árul, hanem ennél sokkal többet tesz: elkötelezetten, valódi misszióként igyekszik felvilágosítani és információt terjeszteni a női társadalomban, végső célként azért küzdve, hogy ledőljenek végre azok az évszázados tabuk, amelyek a mai napig fogva tartanak bennünket, amikor a női nemi szerv működése, egészsége és megfelelő ápolása kerül a képbe.

Annak ellenére, hogy az egészségünknek és ápolt megjelenésünknek is központi eleme ez a kérdés, az intim higiéniáról alig esik érdemi szó akár a kamaszlányok, akár a felnőtt nők körében. Hihetetlen, de még mindig köt bennünket az évszázados tabu, melyet a társadalmi prüdéria eredményezett. Számos tévhit kering a köztudatban, az egyik leginkább elterjedt vélekedés szerint például a hüvelyi betegségek hátterében csaknem mindig valamilyen gombás fertőzés áll, holott kifejezetten gyakoriak azok a bakteriális infekciók, amelyek nem kezelhetőek megfelelően gombaölő krémekkel, szerekkel.

Úgy tűnik azonban, hogy a nők, ha a vaginájukról van szó, előnyben részesítik a „házi barkács” megoldásokat, ahelyett, hogy orvoshoz vagy más egészségügyi szakemberhez fordulnának – ebből adódóan pedig meglepően magas az egyszerű fertőzéses megbetegedések félrekezelésének aránya.

 

Minek nevezzelek?

A problémának jellegzetes szimbóluma, hogy gyakran nem is tudjuk, milyen szóval illessük e testrészünket, s ha valamire nincsen (megfelelő) szavunk, az egyértelműen jelzi, hogy itt valamilyen hiány, probléma van. A nemzetközi kutatásokat folyamatosan figyelő Idelyn olyan eredményekre is rámutat, amelyek szerint még az anatómiai ismereteink sem kielégítőek ezen a területen. S az Idelyn saját kutatása szerint a 18-39 éves közép-kelet-európai nők több mint kétharmada küzdött már életében hüvelyi fertőzéssel, s negyedük rendszeresen tapasztal kellemetlen tüneteket, mégis a felmérésben megkérdezettek döntő része a saját állítása szerint nehezen beszél a témáról és orvost sem szívesen keres fel a problémájával.

 

Törődjünk magunkkal!

Az Idelyn állítja: „A vaginához való viszony nemcsak egészségügyi kérdés.” Szexuális és pszichológiai szempontból is fontos, hogy rendben legyen a vaginánkhoz való viszonyunk, hiszen ez az önelfogadásunk sarokköve – ha pedig saját magunkat nem tudjuk kellő mélységben elfogadni, az a hozzánk közel állókkal való viszonyunkra is rossz hatással van.

„Több szakértővel is dolgozunk együtt” – magyarázza Fejes Ágnes, az Idelyn senior brand managere működésük alapelveit. A szakmai háttérre nagy szükség van nem csupán a termékfejlesztés, hanem az információterjesztés nagy munkája során is. 

Az Idelyn két nagy termékcsaládot fejlesztett ki a teljeskörű probémakezelés érdekében: a Beliema-termékek hüvelytablettából, krémből és mosakodóból álló mesterhármasa kezeli a panaszok okát, enyhíti a tüneteket és megelőző védelmet nyújt, míg a Walurinal étrendkiegészítői a nők legjobb barátjának, a tőzegáfonyának az erejével veszi fel a harcot a húgyutak védelméért felfázás esetén. Ezek a termékek könnyen elérhető, profi segítséget nyújtanak a szükség idején, az Idelyn márka Facebook-oldalát és munkásságát viszont azért érdemes folyamatosan követnünk, mert nagyon fontos és mindannyiunkat érintő kérdésekkel foglalkoznak rendszeresen. Informálódjunk, beszélgessünk és adjunk tovább több, értékesebb, hasznosabb információt a lányainknak!

 

Szöveg: Dombai Dóra