Mi nők, örökké kutatjuk a szép, rugalmas bőr valódi titkát. Az egészséges életmód, a sok folyadék, a megfelelő mennyiségű alvás és egy jó arckrém mellé nem árt némi extra támogatás is. Sok szempont mellett most már a természetesség is újra mérvadó, mert nem akarunk újabb és újabb adag mesterséges anyagot a szervezetünkbe juttatni.

A kollagén egy természetes fehérje, amely alapvetően megtalálható az emberi szervezetben. A kollagén termelődés az idő előrehaladtával lassul, majd ötven-hatvan éves kor körül meg is szűnik. Aggasztóan hangzik, igaz? A kollagén hiánya a testünkben nem csak a külsőségeket érinti. Szervezetünk elsődleges kötőszövete, mindenhol jelen van, összetart bennünket. Ezért nagyon fontos; nem csak a szépségünkre való tekintettel, hogy gondoskodjunk a megfelelő utánpótlásról.

A kollagént a test ragasztójának is nevezik. Fontos szerepe van a haj és a köröm egészségének fenntartásában, a csontok felépítésében, a kötőszövetek és porcok karbantartásában, biztosítja az inak és az izmok rugalmasságát, még a szem tömörségéért is ez a fehérje a felelős. Most már láthatod, hogy valóban nem a levegőbe beszélünk, ha azt mondjuk, mostantól céltudatosan kell foglalkoznod a tested kollagénpótlásával.

 

I-es típusú marhakollagén

Talán kicsit bizarrul hangzik, de a legmagasabb minőségű emberi fogyasztásra alkalmas kollagént marhakollagénből állítják elő. Ugyanis ennek a hatóanyagtartalma a legjelentősebb.

„A Peptan® kollagént, ami a Collango alapanyaga, a világ egyik vezető francia kollagén gyártó cége, a Rousselot által fejlesztett és levédett enzimatikus hidrolízis útján állítják elő.” – mondta el nekünk Toró Csilla a Hofood Kft. értékesítési vezetője.

A Collango három ízben érhető el, natúr, citrom és eper ízesítéssel, steviával édesítve. Ajánlott napi fogyasztása 11g, amiből 10g a kollagén; ezen felül 500 mg C-vitamint és 15 mg cinket is tartalmaz. Por formában kapható, 330g-os kiszerelésben, ami egy havi adagnak felel meg. Víztiszta oldódású, hőstabil, zsírmentes, gluténmentes, szójamentes, szénhidrátmentes. Egyből az jutott az eszünkbe, milyen nagyban megkönnyíti az életünket, ha a reggelihez szükséges folyadékmennyiséget ebben a formában vesszük magunkhoz.

1445621217RSgHN (1)

A Collango steviával ízesített, mely teljesen természetes édesítőszer. A kollagén jobb felszívódása és hasznosulása miatt a terméket adagonként 500mg C-vitaminnal is dúsították. Így a reggeli italunk olyan lehet, akár egy frissítő limonádé, csak sokkal egészségesebb és gondoskodóbb.

Természetesen, mint minden étrendkiegészítőnél, itt is be kell tartanunk az előírt mennyiséget a fogyasztással kapcsolatban. Ugyanakkor a kollagént nem lehet túladagolni, semmilyen mellékhatás vagy kockázati tényező nem merül föl, ha többet vittünk be belőle, mint az ajánlott mennyiség.

 

Anti-aging hatás

Ahogy már említettük a cikk elején a kollagén nem csak a bőrünkben fejti ki jótékony hatását, hanem a minket felépítő izmokra, ízületekre és csontokra is pótolhatatlan befolyást gyakorol. De amit ebben az írásban feltétlenül ki szeretnénk emelni, az a szépészeti hatékonysága.

Ugyanis nagyon ritkán találkozunk olyan termékekkel, amelyek belülről táplálják a vonzerőnket, ráadásul szintetikus elemek nélkül. Végre egy étrendkiegészítő, melynek kúraszerű, vagy rendszeres fogyasztásával, ügyelve a prevenció fontosságára, megfelelően karban tudjuk tartani a bőrünket. Ráadásul a gének és a személyes adottságok sem olyan súllyal esnek latba, ha a Collango mellett tesszük le a voksunkat.

„Több klinikai vizsgálat demonstrálta a Peptan® által nyújtott anti-aging hatásokat. Vezető bőrklinikákkal közösen végzett placebo-kontrollos vizsgálatok kimutatták, hogy a Peptan® napi fogyasztása jelentősen javítja a bőr szerkezetét, ami már nyolc hét után látható volt. Számos tanulmány kimutatta, hogy az exogén kollagén peptidek serkentik a fibroblast cellák termelését és fokozzák annak sűrűségét. Ez segíti a fiatalosabb kinézetet és a rugalmasabb bőr kialakulását.
In vitro és ex vivo eredmények bizonyították a Peptan® azon képességét, hogy serkenti a bőrsejtek kollagén és hialuronsav termelését.

A Peptan® kollagénnel történt klinikai vizsgálatok megállapították, hogy nyolc hét után a nők bőrének hidratáltsága 28%-kal növekedett, tizenkét hét után pedig 19%-kal gyarapodott bőrük rugalmassága.” – számolt be nekünk Csilla a meggyőző eredményekről.(X)

(szöveg: Hangai Lilla, nyitókép: pixabay.com)

Fehérjével a feszes bőrért
45%Összpontszám
Olvasói értékelés: (39 Szavazások)
45%