A természetes anyagok használatának reneszánszát éljük, a dizájnerek rajonganak a letisztult, natúr anyagokért és a végtelen ihletforrást jelentő természetért. A L’arbre Design is érzi ezt a trendet, a márka mögött álló házaspár szívét pedig a legősibb alapanyag, a fa csodája kerítette hatalmába.

 

Dizájnmárka mint közös gyermek

A L’arbre Design egy házaspár álmaként valósult meg: Komlós Barbara és Gőgh Levente együtt hívták életre a különleges, figyelemfelkeltő névre keresztelt brandet. A l’arbre szóban a fa francia alakját találjuk, az elnevezés tehát az anyaghasználatra utal, mivel ennek a márkának minden terméke valamilyen keményfának, elsősorban trópusi faanyagoknak a felhasználásával készül. Barbara és Levente számára saját bevallásuk szerint a kreatív folyamatok legfontosabb ihletadóját és mozgatórugóját a természeti szépségek jelentik, gyakran nézegetnek közösen tájképeket, akár saját fotóikat is, inspirációt keresve.

 

Hegyek, erdők, tengerek minden mennyiségben jöhetnek, és persze hazánk büszkesége, a Balaton is megunhatatlan ihletforrást jelent a tervezők számára.

 

Két alkotó nyilvánvalóan kétféle hatást is jelent az ékszerek alakulására nézve, ez a dinamika pedig kedvezően tud hatni a termékpalettára a termékenység és a változatosság szempontjából. „Alapvetően hasonlóak vagyunk, egy az érdeklődési körünk, de a férfi és női különbségek is jó hatással vannak a tervezésre – magyarázzák a L’arbre Design egyediségének titkát –, így alakulnak a különböző kollekciók, pl. a misztikus ékszerek abszolút Levente ötletei, nagyon szereti a fantasy világát. Emellett létezik a nőiesebb, csajosabb vonal, a virágos gyűrűk, amelyek pedig hozzám állnak közelebb. Abszolút együtt tervezünk, mind a ketten rajzolunk, közösen ötletelünk, megvitatjuk az új ötleteket.”

 

Multiból az alkotás örömébe

Nem is olyan régen még Barbara és Levente is egy multinacionális cégnél töltötte napjai nagy részét, majd amikor úgy érezték, hogy ebből – immár közösen – menniük kell, rátaláltak az alkotás örömére és ezzel megtalálták a saját útjukat, ahol ők maguk is kiteljesedhetnek a kreatív teremtésben, ékszereikkel pedig másokat is boldoggá tudnak tenni – az öröm így sokszorozza magát.

 

 

A fantasy-ihletettséget egyébiránt valóban le sem tagadhatnák az alkotók, a gyűrű mint kultikus tárgy a L’arbre Design kiemelt fókuszpontja. Az aprócska kiegészítő sajátos kategóriáján belül azonban meglepően változatosan értelmezik ezt a műfajt. Az elkészült ékszer alapját mindenekelőtt természetesen a fa mint anyag adja, a további dekorálási lehetőségek száma viszont csaknem a végtelenhez közelít. Az egységes stílus megőrzése érdekében persze ezek is természetes anyagokat jelentenek, voltaképpen az anyatermészet ékköveit használják a vásárlóik megjelenésének megkoronázására: a gyűrűk díszítésére ékszergyantát használnak, amelyet maguk csiszolnak rusztikus formára, hogy káprázatos színekkel gazdagítsák a fából készült gyűrűalapot.

 

“Mérnökök lévén, törekszünk a lehető legmagasabb minőségre, figyelünk az aprólékos kidolgozásra, minden részletre nagy figyelmet fordítunk”

 

– avat be a rejtelmekbe Barbara és Levente. A mérnöki vénából adódó, letagadhatatlan precizitás mellett ugyanakkor szinte kézzel tapintható a természet, a bennünket körülvevő környezet nagyfokú tisztelete is a munkáikban. “Olyan ékszereket alkotunk, amelyek az évek múlásával sem vesztenek a fényükből. Nem követjük az aktuális trendeket, mindig a természet inspirál minket, a természeti jelenségek, színek pedig öröklétűek. Hiszünk abban, hogy egy különleges kiegészítővel bármilyen egyszerű outfit is feldobható, így a kapszula gardrób filozófiáját követjük.”

 

X

 

Szöveg: Dombai Dóra, fotók: L’arbre design Facebook