A natúrkozmetikumokban a növények kincset érő termései, a virágok finom pora, a nap sugarai, a természet éltető esszenciái dolgoznak a mi szépségünkért. A Dr. Hauschka éppen ötven éve kötelezte el magát a növények gyógyító ereje mellett, s egy saját művelésű, biodinamikus, illatos gyógynövényes kerttel kezdte meg a működését, hogy mára világszerte ismert névvé váljon a kozmetikaiparban.

Gyógyító hatásukról ismert növények az emberiség tudástárában a legősibb idők óta számon vannak tartva. Nem szabad, hogy elveszítsük a természet titkaiban élő tudást a modern civilizáció bűvöletében, hiszen a “fűben-fában rejlő orvosság” bennünket szolgál, minket gazdagít. Napjainkban szerencsére egyre többen ismerik fel a szépségápolásban, hogy az igazi cél bőrünk természetes egészségének a megőrzése, a kémiai adalékanyagok bőrterhelő hatása nélkül – ezért fordulunk a natúrkozmetikumok felé.

 

 

A készítmények valódi oázisból kerülnek a bőrünkre

A Dr. Hauschka kozmetikumok a szintetikus anyagoktól mentes natúrtermékek között is különleges helyet foglalnak el éppen az a szoros kapcsolat miatt, mely a tégelyekbe zárt krémeket és szérumokat az alapanyagul szolgáló növényekhez köti. Rudolf Hauschka ugyanis a kezdetekkor a puszta földből teremtett egy csodálatos gyógynövénykertet, ahol a gondoskodó figyelem a magok elültetésétől, a szárba szökkenés követésétől kezdődik és tart egészen az arckrém kikeveréséig. Mindeközben már a növényeknek otthont adó talajt is vegyszerek nélkül, kíméletesen tették gazdagon termővé, a virágokat pedig végtelen türelemmel, kézzel szedik a kertészek, hogy éltető és bőrszépítő esszenciáik, hatóanyagaik legjavát kinyerjék.

A természetnek e kozmetikumokban is felhasznált öngyógyító és önmegújító ereje a komposzt örök körforgásában gyökerezik. Nem véletlen, hogy Bernhard Ehrmann, a gyógynövénykert vezetője egyenesen a kert lelkeként tartja számon, hiszen a komposzt – benne a bomlás, s vele az újjászületés – egy lassú folyamatban, a természet sajátosan lüktető ritmusában magának az életnek a körforgását jelenti. Ez az élővilág felé tisztelettel és áhítattal forduló figyelem, állatkísérletektől mentesen, a természettel való harmónia alkotja meg a Dr. Hauschka termékeit. E kozmetikumok célja nem más, mint a gyógynövények csodálatos erejét felhasználva a saját bőrünk természet adta egészséges és ragyogó állapotát visszaállítani és megfelelően ápolni.

Szülinapi nyereményjáték

Most itt egy páratlan lehetőség arra, hogy saját bőrállapotunknak megfelelő, speciális arcápolási csomag birtokosai lehessünk az ötven éves jubileumát ünneplő Dr. Hauschka kozmetikumoknak köszönhetően.

Itt olvashatsz további érdekességeket a gyógynövénykert működéséről és teheted próbára a szerencsédet, hogy saját arcbőrödön tapasztalhasd a természet tégelybe zárt csodáit.

 

/szöveg: Dombai Dóra, fotók: Dr. Hauschka/