A ganodermát, vagy más néven pecsétviaszgombát mindenkinek meg kellene ismernie, mert rengeteg kellemetlen, a mindennapi életünket hátráltató betegségtől és tünettől szabadíthat meg bennünket. A szerkesztőségben mi már jó ideje használjuk és szeretjük a ganodermás termékeket, így első kézből tudunk nyilatkozni arról, miért is éri meg megismerkedned vele.

A legősibb kínai gyógyszerkönyvben, a Sheng Nong kötetben is szerepel. A Ganoderma lucidum a jólét és a béke, valamit a császár hosszú életének szimbólumaként volt számon tartva. Azon gombafélék közé tartoznak, melyek a kidőlt fákon, valamint a lombos fák törzsén tenyésznek. A gombát a micélium és a termőtest alkotja. Mind a micélium (tenyésztest) és a termőtest is fogyasztásra alkalmasak, és különféle gyógyászati tulajdonságokkal bírnak.

A ganoderma legintenzívebb tulajdonsága az, hogy támogatja az immunrendszert és elősegíti a természetes gyógyulási folyamatokat. Ezen sajátosságai révén ellenállóbbá teszi a szervezetet. Csak hogy tudj mihez viszonyítani, tízszer hatásosabbnak tartják a ginzengnél.

Megkérdeztük Baracsi Mónikát a Gano Excel ügyfélszolgálati vezetőjét, hogy meséljen a ganodermáról.

„Erősítheti az immunrendszert, méregteleníthet, megelőzheti a rákos sejtek kialakulását, szabályozhatja a szív- és érrendszeri funkciókat, valamint segítheti az emésztést és a vese működését. Ezen kívül megvédheti a májat, szabályozhatja az anyagcserét, segíthet fenntartani a szervezet hormonális egyensúlyát, szabályozhatja a hasnyálmirigy működését, hatékony lehet reuma ellen és csökkentheti a bőrgyógyászati problémákat is.

A ganoderma étrend-kiegészítő javíthatja az általános közérzetet és a természetes védekezőrendszert is erősítheti, de a különböző termékekbe kevert ganoderma gomba kivonata más-más módon fejtheti ki hatását különböző szervezetektől függően.” – mesélt Mónika.

 

Teljes körű egészségvédelem

A Gano Excel-nél felismerték azt, amit Mónika már említett az előbb, hogy különböző szervezetektől függően máshogy fejtheti ki a hatását a gomba. Így a termékkínálatban rengeteg újdonsággal találkozhatunk, hogy a tisztálkodásunkba és az élvezeti termékekbe is be tudjuk építeni a gomba jótékony hatásait. A választékban találhatunk táplálék-kiegészítőket kapszula formában, italokat (többféle kávét, teát, forró csokoládét), valamint higiénés termékeket: szappant és fogkrémet is.

„Ez a világon az egyetlen olyan Ganoderma lucidum termékeket kínáló cég, mely a teljes termelési létesítményt saját kézben tudhatja. A gombák egy hatalmas, ellenőrzött üvegházban nőnek, ahol minden változás gondosan ellenőrizhető és a tisztaság is garantált.

Mára a Gano Excel tulajdonában van a világ legnagyobb, 100%-ban organikus ganoderma ültetvénye Kedahban, Malajziában. A megfelelő környezet létfontosságú a csúcsminőségű ganoderma termesztéséhez. Az ültetvényen nagy beruházások történnek, üvegházaink kifinomult és modern termesztési technológiája garantálja az egyenletes, prémium minőségű Ganoderma lucidumot. Szavatoljuk a minőséget és a tisztaságot egészen az ültetéstől, a kezdeti spóra állapottól a fogyasztók asztaláig.” – folytatta Mónika.

 

Optimális szellemi és fizikai egészség

Mónika megosztotta velünk, hogy az eladások alapján az egyik legnépszerűbb termék a szortimentben a Gano Cafe Classic kávé, amely egy ganoderma kivonattal dúsított, feketekávé keverék. Mi is csak osztani tudjuk a véleményt azzal kapcsolatban, hogy ez a felturbózott kávékülönlegesség minden szinten kimeríti a kávé hagyományos élvezetét azzal a nyilvánvaló előnnyel, hogy így nagyban hozzájárul az immunrendszer karbantartásához is. Nincs semmilyen mellékíze vagy mellékhatása, csak a letisztult kávé élményt tapasztalhatjuk meg.

12359871_1021502774558223_8604524757949591902_n

A másik nagy kedvencünk a forró csokoládé. Bőven volt részünk tavasszal borongós, esős napokban, így nagy segítség volt egy bögre forró, krémes forrócsoki. Azonnal könnyedebben ment a munka, ráadásul a magas kalóriatartalom miatt sem kellett aggódnunk, mert nádcukorral édesítették és nem igényelt plusz cukrot az elkészítés után sem.

Az étrend-kiegészítők között nagy népszerűségnek örvend a Ganoderma és az Excellium. A Ganoderma kapszula hat különböző pecsétviaszgomba kombinációjából áll, így rendkívül hatásos immunerősítő, és teljesen természetes. Az Excellium a Ganoderma lucidum micéliumából, azaz gombafonalából készül, mely tápanyagok széles spektrumából áll, mint például vitaminok, ásványi anyagok és enzimek.

„A Gano Excel-t 1995-ben alapították azzal a szándékkal, hogy a világ minden részén megváltoztassa az emberek életét. Bár Malajziában született a cég, nemzetközi elismerésre tett szert az innovatív, világszínvonalú immunológiai ganodermás termékek kutatása, termesztése, előállítása, szállítása, forgalmazása és értékesítése terén.” – fejezte be Mónika a gondolatmenetet. (X)

(szöveg: Hangai Lilla, képek: Gano Excel Facebook)