Izgatottan toporogtunk a kozmetika bejárata előtt. Egy sűrű napba iktattuk be pihenésként a látogatást, de hősiesen bevalljuk, idegesen tapadt az ujjunk a csengőre. A kozmetikát mindig is nagyon intim dolognak tartottuk, most pedig egy teljesen ismeretlen kezelést próbálhattunk ki, ami ugyan nagyon kecsegtetően hangzott, de az arcbőr egy rendkívül érzékeny terület. Muszáj lelőnünk a poént még itt az elején: ezt mindenkinek ki kell próbálni!

Bint Gabriella brandmenedzser fogadott bennünket és első lépésként körbevezetett az egész kozmetikában, ahol megismerhettük a kollégákat is. Mintha Gabi megérezte volna, mekkora szükségünk van erre a könnyed beszélgetésre, mielőtt alávetjük magunkat a kezelésnek. Az, hogy egy ilyen tiszta és szép környezetben, kedves és közvetlen emberek között tölthettük el ezt az időt, még kellemesebbé tette az élményt. Mielőtt kényelembe helyeztük volna magunkat, Gabit alaposan kifaggattuk arról, hogy mi is pontosan az a hangzatos nevű Green Peel®-kezelés.

unnamed (6)

„A Green Peel® egy gyógynövényes kezelés, kizárólag növényi hatóanyagokkal, melyet háromféleképpen alkalmazunk. A három kezelést ugyanazzal a gyógynövényporral végezzük, de a mennyiség és a kezelési idő változó.

CLASSIC: A bőr öt nap alatt lehámlik, ezáltal teljesen megújul, egy vadonatúj, sima, egységes bőrt kapunk a régi helyébe.

ENERGY: Serkenti a keringést, az anyagcserefolyamatot, a sejtmegújuláshoz szükséges természetes energiával látja el a bőrt. Pici hámlás itt is tapasztalható, de csak bizonyos területeken és enyhe mértékben.

FRESH UP: Azonnali lifting hatás, a bőr itt is megújul, de hámlás nincs.”

 

Kezdetét veszi a kilencven perces kényeztetés

Bizony, egy Green Peel®-kezelés alatt ennyi időt fordítanak rád és azt koncentráltan el is töltik majd veled a kozmetikusok, figyelve az igényeidre. Lemosták a sminkünket és kaptunk egy nagyon kellemes, krémes arcmasszázst, amikor semmi más dolgunk nem volt, csak csukott szemmel feküdni, a puha takaró alatt és élvezni a kényeztetést. Nagyon fontos, hogy felpuhuljon a bőr, ezért alaposan ki is gőzölték az arcunkat a masszázs közben. A szalonban végig olyan jó hangulat uralkodott, hogy már az elejétől azt éreztük, nem biztos, hogy folytatni szeretnénk a napot a kozmetika kapuján kívül. Végül győztek a bokros tennivalók, de újult erővel vetettük bele magunkat.

Miután fájó szívvel konstatáltuk, hogy vége a masszázsnak, következett egy alapos arctisztítás. Minden zavaró komedótól megszabadították a bőrünket, ráadásul úgy, hogy semmilyen fájdalmat nem éreztünk és nyoma sem maradt. Igen, ezt így is lehet! Nem muszáj önmagunkat kínoznunk zuhanyozás után a párás tükörre tapadva. Ezek után biztosak vagyunk benne, hogy ezt a műveletet mindig kozmetikusra bízzuk majd.

Miután a bőr készen állt a kezelés befogadására, Janicsek Magdi, Aranykoszorús kozmetikus mester kezei alatt szépültünk. Magdi a Green Peel Energy kezelést ajánlotta, mert komoly probléma nem volt a bőrünkkel, de egy kis restaurálás ráfért. Az Energy és a Fresh Up kezelést lehet nyáron is alkalmazni a megfelelő fényvédelem mellett. Igyekeztük Magdit nem kérdésekkel bombázni folyamatosan, de nem úszott meg mindent.

unnamed (7)

A gyógynövény keveréket, amelynek az egyik legfontosabb összetevője a mezei zsurló, egy krémes habbal keverte össze és ezt a keveréket masszírozta az arcunkba húsz percen keresztül. A mezei zsurló fő hatóanyaga a szilíciumdioxid, amely a bőr alá jutva fejti ki jótékony hatásait. Ezért az eljárás nem feltétlenül olyan érzés, mintha tollakkal cirógatnák az arcunkat, de fájdalmasnak sem lehet mondani. Magdi egyébként végig odafigyelt ránk, többször megkérdezte mennyire kellemetlen, bírjuk-e. Amikor vége volt a masszázsnak a maradék anyagot felvitte az arcunkra és egy szövetmaszkot fektetett rá, mely nyugtató keverékkel volt átitatva. Így fekve, befelé koncentrálva töltöttük volna el azt a harminc percet, amíg hat a maszk, de közben mi végigasszisztálhattuk egy új kozmetikai gép próbáit és beüzemelést. Mit is mondhatnánk, a hidegterápia is rendkívül érdekesnek tűnik…

unnamed (4)

Gabi közben elmondta milyen problémák esetén ajánlják kifejezetten a Green Peelt.

„Öregedő bőrön halványítja vagy eltünteti a ráncokat, aknés bőrre, napfénytől károsodott bőrre, tág pórusú bőrre, megereszkedett hasfalra, karokra, striákra is megoldást jelenthet. Javítja a vérkeringést, regenerálja a bőrt. Ráadásul a kezelés hatása rögtön látható. A bőrhibák eltűnnek vagy csökkennek, a bőr simábbá, üdébbé válik. A kezelést a bőr állapotától és a vendég igényétől függően lehet ismételni. Az Energy és Fresh Up kezeléseket akár hetente-kéthetente is el lehet végezni.”

 

Személyes tapasztalatok kendőzetlenül

Miután a maszk kifejtette hatását, lemosták az arcunkról és kaptunk egy nyugtató krémet. A hölgyek még arra is figyeltek, hogy ne kelljen pucér arccal eltöltenünk a nap hátralévő részét, ezért választottak egy, az arcszínünkhöz tökéletesen passzoló BB krémet, amivel feltették az i-re a pontot. De előbb hagyták, hogy megszemléljük az eredményt a tükörben.

unnamed (5)

A régi, szakszerűtlenül kinyomott pattanások után maradt hegek eltűntek, a komedók száma a kényes területeken szinte a nullára redukálódott, de ami még ennél is nagyobb meglepetés volt, hogy az arcunk olyan üde és friss lett, mintha újonnan kaptuk volna. A legjobb kifejezés, ami leírja a látottakat, hogy: kicsattanóan friss, egészséges.

Azóta pedig látjuk, hogy nem csak rövidtávon éri meg a Green Peel®. Közel egy hónapja jártunk a kozmetikában, azóta pedig messziről elkerülnek a pattanások, az egyenetlen bőrfelszín és a mitesszerek száma is jóval kevesebb, egyszóval könnyebb karban tartani a napi rutinunkkal az arcunkat.

Búcsúzóul kaptunk egy táskát telerakva mindenféle hasznos termékkel, hogy otthon, a saját fürdőszobánkban is élvezhessük a Schrammek érzést. Faggyútermelést szabályozó, illetve ezüstkolloidos fertőtlenítő, nyugtató hatású készítménnyel és kétféle BB krémmel támogathattuk a kezeléssel megszerzett előnyöket.

 

(X)

 

(szöveg: Hangai Lilla)