A kozmetikumok piacán nem könnyű eligazodni. Lehet, hogy egyszer már megtaláltuk a hozzánk leginkább passzoló termékeket, de a bőrünk és az igényeink is folyamatosan változnak. Számunkra azonban megnyugtató a tudat, ha olyan márkát használhatunk egy életen keresztül biztonságosan, amit gyógyszerészek szakértelme hívott életre. Mi pedig mindig ki tudjuk választani a szortimentből az adott szükségleteinkhez leginkább igazodó változatokat.

 

Ha pénzt adunk egy kozmetikumért, alapvető elvárás, hogy az adott termék hatóanyagban gazdag legyen, lehetőleg sok természetes összetevővel. A natúr termékeknél sűrűn előfordul, hogy szinte egyáltalán nincs illatuk, vagy ha van, az nem különösebben kellemes. Mi nők pedig, hiába is szeretnénk tagadni, mindig szeretünk illatosak és frissek lenni. Nem könnyű olyan kencéket összeválogatnunk a fürdőszobapolcunkra, amelyek hatékonyak, természetesek és még az orrunkat is kényeztetik. A feladat adott, mi pedig szerencsére már tudjuk, nem lehetetlen vállalkozás ilyen készítményeket találni. Kossár Tímeával, a Superio Kft. munkatársával beszélgettünk.

 

Kakaóvaj, olívabogyó, narancs, kecsketej

„A Ziaja gyárat és ezzel a termékeket egy gyógyszerész házaspár alapította Lengyelországban. Az volt a céljuk, hogy olyan termékeket hozzanak létre, melyek a természetes összetevőiknek köszönhetően széles körben használhatóak, magas hatóanyag tartalommal rendelkeznek, és az illatanyaguknak köszönhetően kellőképpen vonzóak a hölgyek számára. Például a kakaóvaj, az olíva, a narancs vagy kecsketej, mind-mind olyan összetevők, melyekben a vitaminokon túl a bőr frissességét, hidratáltságát elősegítő anyagok is megvannak.

A termékek másik fő jellemzője, hogy a csomagolás már a kezdetektől fogva letisztult és egyszerű, ami ma már inkább trendinek tűnhet, de a Ziaja már több, mint huszonöt éve ezt az irányt követi. Mivel a vásárlók számára az ár mindig az egyik legmeghatározóbb döntést befolyásoló tényező, ezért arra törekszünk, hogy a termékek elérhető árúak legyenek, miközben magas minőséget biztosítanak a vásárlók számára. A tusfürdők például kizárólag családi kiszerelésben érhetőek el, amely valóban gazdaságos választás.” – mesélt Tímea.

Jelenleg több, mint százötven termék közül válogathatsz, ami egyáltalán nem kis mennyiség. Egyetlen területről sem feledkeztek meg, az arc-, kéz, és testápoló, tisztálkodó és fürdőtermékek elérhetőek, női, férfi, baba és gyermek kategóriákban is. A közel húszféle termékcsalád lefedi a korosztályokat is, 40+, 50+, sőt, még a 60+ korosztály is megtalálhatja a számára leginkább hatékony, célzott készítményeket. Egész évben elérhetőek az ajándékcsomagok is, melyek garantáltan mosolyt csalnak a megajándékozott arcára, legyen az névnap, születésnap, vagy bármilyen jeles esemény.

 

 ziaja3

 

A száraz bőr további problémái

A vízhiányos, száraz bőr nem csak pillanatnyilag kellemetlen, hosszú távon is rengeteg negatív hatása van. A folyamatosan viszkető, repedezett bőrt folyton vakarjuk, ezáltal a bőr mélyebb rétegeibe is bevihetünk különböző kórokozókat, szennyeződéseket, melyek bőrbetegségekhez, aknékhoz vezethetnek. A száraz bőr ráadásul, mint tudjuk, könnyebben ráncosodik, így nem csak kellemetlen, de borzasztóan bosszantó is lesz, ha nem teszünk ellene valamit. Nem kell feltétlenül fűt-fát ígérő csodakrémekbe fektetnünk, elég, ha megfelelően tisztítjuk és hidratáljuk a bőrt, amely így egyensúlyba kerül. Ha megvan a balansz, valószínűleg a ráncok is később jelennek meg, de a tág pórusokkal, a fénylő t-zónával, de még a pattanásokkal is leszámolhatunk.

„A Ziaja termékek esetében úgy tapasztaljuk, nagyon sokszor az illat segít a döntésben. Természetesen a népszerű illatok (kakaó, kókusz, narancs) mellett a bőr kiszáradása is egy olyan panasz, amire megfelelő megoldást nyújtanak a termékeink. Ezt szerencsére nem csak mi tapasztaljuk, sok blog bejegyzésben találtunk már visszaigazolást a probléma megszüntetésére.” 

A nyári hőségben imádjuk a narancsolajos tusfürdőt, a fürdőzés vagy a zuhanyzás komplett rituálévá nőtte ki magát. A kecsketejes nappali arckrém pedig a különösen aranyos csomagolása mellett a könnyű formulájával és jó hidratáló képességével lopta be magát a szívünkbe. Sminkalapnak is tökéletes.

 

 

X

(szöveg: Hangai Lilla, nyitókép: pixabay.com)