Hidratálj kókuszvízzel!
100%Összpontszám
Olvasói értékelés: (2 Szavazások)
100%

Azt már biztosan nagyon jól tudod, hogy a bemelegítés mellett a nyújtás legalább olyan fontos, hogy az izomzatod a sport által okozott terhelésben fejlődjön, ne sérüljön meg. A folyadékpótlás klasszikusa, a víz helyett pedig az izotóniás italok jöttek divatba, melyek ugyan hatékonyak, de van egy sokkal kellemesebb alternatíva is a test hidratálására.

Nagyon sok tanulmány igazolta az évek alatt, hogy a víz vagy az ásványvíz nem képes azt az elektrolit- és folyadékmennyiséget pótolni, amelyet az aktív, vagy talán versenyszerű sport közben kiizzadsz magadból. Egyszerűen képtelen lennél olyan mennyiséget meginni a Föld legértékesebb italából, amely pótolná az elvesztett mennyiségeket, így kialakul a testben egy negatív elektrolitmérleg.

 

Hogyan hatnak a sportitalok?

Nem fekete mágiáról van szó, az izotóniás italok úgy vannak összeállítva, hogy az emberi sejtekben és vérben lévő sótartalommal megegyező mennyiség legyen megtalálható bennük. Ozmolaritása 280-320 mosm/l. Az ennél nagyobb iontartalmú oldatok az üdítők és tejes italok családjába tartoznak, az ennél alacsonyabb tartományba pedig a víz esik.

runner-808932_960_720

Egy sportital ásványi anyag tartalmát általában lefedi a kálium és a magnézium, ritkább esetekben a kalcium is jelen van. Tartalmaznak még cinket is, mely a szénhidrátok hasznosulásában segít. Édesítésre maltodextrint, glükózt vagy fruktózt (ezek képviselik a szénhidrátokat) használnak; ennek az aránya optimális esetben 6-8%. A nátrium az édesítőkkel kölcsönhatásba lépve fokozza a folyadék felszívódását, így hozza egyensúlyba a folyadékháztartást. Ezt a koktélt egyes esetekben még vitaminokkal is dúsítják. Leggyakrabban B1-, B2-, B6-, és C-vitaminokkal, melyek fokozzák az anyagcserét. Persze arról eddig még nem esett szó, hogy ezen jótékony összetevők mellett a legtöbb esetben nem tekintenek el a tartósítószerektől, az ízfokozóktól, a színezőanyagoktól és hasonló kevésbé hálás alkotóelemektől.

 

„Adj energiát a szenvedélyednek!”

A kókuszvíz az a folyadék, amely a még zöld, éretlen kókuszdióban található. Frissítő, édeskés, kellemesen kókuszos ízű, mindenféle mellékzönge nélkül. Mióta megismerkedtünk vele, gyakran tesszük fel a kérdést: eddig mit ittunk helyette?! Ráadásul nem csak a mindennapokban, az edzés és sport közben is számtalanszor bizonyított már.

Névtelen-3

Terméktippünk:

„Maga a kókusz íz üdítőként sokak számára szokatlan lehet első hallásra, például az olyan gyerekeknek is, akiket nehéz meggyőzni az ismeretlen dolgokkal kapcsolatban. A CoCos PRÉMIUM 100% Kókuszvíz íze a “Bounty” ízvilágot tükrözi, édeskés és nagyon finom kókusz illatú.A gyerekek többsége egyből beleszeret, még a nehéz esetek is. A barátom kislánya Laura két és fél éves és imádja. Az egyetlen ital, amiből egyszerre három decilitert megiszik, aztán követeli a következőt. A kókuszvizet bátran adhatjuk gyerekeknek is, főleg, ha ők is sportolnak.” – mesélte Kovács László, a Coconut Water Company megálmodója.

 

A CoCos kókuszvizek 100% tisztaságú italok, mindenféle mesterséges vagy egyéb hozzáadott anyagtól mentesek; olyannyira, hogy akár közvetlenül a véráramba is fecskendezhetőek. A II. világháború alatt Amerikában használták intravénás folyadékként, de már az ókori népek is tisztában voltak felbecsülhetetlen értékével. Elektrolit összetétele szinte teljes mértékben megegyezik az emberi vér kompozíciójával. 100 ml kókuszvíz 98 mg káliumot, 30 g nátriumot, tartalmaz. Százalékban kifejezve a kalcium mennyisége eléri a 2%-ot, C-vitamin 3%-ban van jelen, kalóriatartalma pedig mindössze 25 kcal. Ezen kívül gazdag még aminosavakban és élelmi rostokban és fehérjében is. A CoconutWaterCompany által forgalmazott kókuszvizek szüretelés után egyből a palackokba kerülnek, nem tartalmaz semmilyen hozzáadott anyagot, ezáltal cukrot sem, és teljes mértékben koleszterinmentesek.

Egy doboz CoCos kókuszvíz természetesen, ízletesen fokozza az anyagcserét, hidratálja és táplálja a szervezetet, fenntartja az optimális energiaszintet, mindezt úgy, hogy közben csak és kizárólag jótékony komponensekkel támogatja a szervezetet. (X)

 

(szöveg: Hangai Lilla, képek: CoconutWaterCompanyFacebook, pixabay.com)

Kapcsolódó bejegyzések