Nem győzzük eléggé hangsúlyozni, hogy az egészségmegőrzés és a hosszú élet titka a prevenció. A saját dolgunkat könnyítjük meg, ha nem akkor szaladunk orvostól orvosig, amikor már megvan a baj. A huminsav egy olyan természetes anyag, amely az egészségünk legfőbb támogatója lehet egy olyan világban, ahol a negatív környezeti hatások egyre csak fokozódnak.

Még mielőtt belemerülnénk a témába, először is tisztázzuk, mi az a huminsav. A világ egyik legjobb minőségű, legtisztább huminanyag lerakódása Magyarországon található. A humin anyagok a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamataiban, a növények humifikálódása közben keletkeznek. A huminsavak és fulvosavak legalább hetven féle ásványi anyagot tartalmaznak önmagukban. Ezek a szerves makromolekulák a karbon-kori növényzetből keletkezett tőzegből nyerhetőek ki. A Magyarországon fellelhető, körülbelül tízezer éves tőzegmező a világon egyedülálló módon, vulkáni környezetben, a földfelszín alatt fekszik. Ez azért fontos, mert így teljes mértékben mentes a felszíni tőzegmezőkre jellemző szennyeződésektől és különlegesen magas a huminsav tartalma is.

Szerettük volna magunkat mélyebben beleásni a témába, így megkerestük Gombás Adrienn, holisztikus életviteli tanácsadót, aki készségesen elmagyarázott mindent a huminsavval és a Humicin® étrend-kiegészítőkkel kapcsolatban.

 

„Bízd magad a természetre!”

Adrienn kiemelte, hogy hisznek abban, hogy a természet és az ember tud harmóniában létezni egymás mellett. Az ember képes arra, hogy tudatosan, de kíméletesen használja ki a föld és a környezet adottságait úgy, hogy közben nem rombolja a világot, amelyben él. A Humicin® gyártása során nem tesznek mást, csak felhozzák a föld vagy a víz alól azokat a kincseket, melyekre az ember is jogosult, becsomagolják és átnyújtják azoknak, akik tudatosan és természetesen szeretnék támogatni az egészségüket. Ami miatt pedig mi még inkább csodáljuk a brandet az az, hogy kiváló, Magyarországon fellelhető az alapanyagból, egy magyar feltaláló leleményével, szabadalmaztatott magyar gyártástechnológiával hoztak létre egy oltalom alatt álló magyar terméket, mely világviszonylatban nyeri az elismeréseket.

A Humicin® termékek nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat, mentesek: tartósítószerektől, színező-, ízesítő-, illetve illatosító anyagoktól.

Azt már tudjuk milyen kivételes anyaggal állunk szemben, de azt még nem, hogy hogyan működik. „A huminsav kelátkötő tulajdonsága révén elősegíti a szervezetben felhalmozódott nehézfémek kivezetését. És ugyanez a kelátkötő képessége teszi lehetővé, hogy a hozzáadott makro- és mikroelemek, nyomelemek (például: magnézium, vas, króm, szelén, cink, réz) a megfelelő formában és megfelelő mértékben tudnak felszívódni és hasznosulni a szervezetben. Tehát a huminsav segítségével a fent említett ásványi anyagok felszívódása tökéletesen megoldott, így támogatják teljes erőbedobással szervezetünk egészséges működését.” – magyarázta Adrienn, mi pedig feszülten figyeltünk.

 

A márka öt oszlopos tagja

A brand egyelőre öt különböző termékkel van jelen a piacon, de Adrienn elmondta nekünk, hogy folyamatosan új készítményeken dolgoznak.

Natúr Humicin®

A teljesség igénye nélkül immunerősítő, antiallergén, antibakteriális, májregeneráló, gyulladáscsökkentő, segíti a vörösvértest termelődést, kiváló antioxidáns hatású, erősíti a bőr védekezőképességét az UV sugárzás ellen, rendszeres fogyasztásukkal pedig általánosan energetizálják, aktivizálják a testet. Méregtelenítő hatása révén elősegíti a nehézfémek és egyéb toxikus anyagok kiürülését a szervezetből.

Humicin_NATUR_google_336x280 (1)

Vastartalmú Humicin®

A nőkre főként jellemző, valószínűleg mindannyian tapasztaltuk már, hogy vashiánnyal küzdünk, amely általános fáradtsághoz, levertséghez vezet.  A Vastartalmú Humicin® esetében a vas kelátkötésben kerül a szervezetbe, így tökéletesen felszívódik, mindenféle mellékhatás nélkül. Adrienn elmondta, hogy a vásárlói visszajelzések szerint a vaspótlásra ez a termék az egyik leghatékonyabb a piacon.

Humicin_VAS_google_336x280 (1)

Makro- és mikroelem tartalmú Humicin®

Az őszi-téli hónapokban ez a legnépszerűbb termék, hiszen ezekben az időkben kevesebb ásványi anyagot juttatunk a szervezetünkbe és a raktáraink is kezdenek kimerülni. Ennek a kis kapszulának a rendszeres adagolása mellett búcsút inthetünk a kimerültségnek a megfázásnak, a betegségeknek.

Humicin_MIKRO_google_336x280 (1)

Krómtartalmú Humicin®

A krómot nem képes a szervezetünk előállítani, így kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk rá. Sajnos a táplálkozással bevitt króm nem túl jó arányban szívódik fel, így mindenképpen pótolnunk kell egy eredményes étrend-kiegészítővel. A krómtartalmú Humicin® segít befolyásolni a megfelelő zsíranyagcserét, karban tartja a vércukorszintet és a szénhidrát-anyagcserét is szabályozza.

Humicin_KROM_google_336x280 (1)

Szeléntartalmú Humicin®

A szelén elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez, így ahhoz is, hogy elkerüljenek minket a betegségek. A szelén az egyik leghatásosabb gyógyerejű ásványi anyag, hatékony antioxidáns.

Humicin_SZELEN_google_336x280 (1)

Személyes tapasztalataink is vannak a Humicin®-nel kapcsolatban, mert kaptunk Adrienntől néhány doboz terméket, hogy megismerhessük és letesztelhessük őket. A tavaszi fáradság idén teljesen kimaradt nálunk, (eddig) elkerültek a betegségek és az energiaszintünk is sokkal magasabb tartományban van. Többet bírunk és abszolút búcsút mondhattunk a szinte már szokássá vált betegeskedő, megfázós időszaknak is még ebben a zord, tavaszi időjárásban is. Ráadásul nyugodtan építettük be a rutinunkba, tudván, hogy természetes anyagokon kívül nincs benne más.

 

(X)

szöveg: Hangai Lilla, nyitókép: pixabay.com, képek: Humicin Facebook

Kapcsolódó bejegyzések