Sokan idegenkednek a fogfehérítés gondolatától, mert pontatlan információk tömkelegével találkozhatunk a médiában. A hollywood-i mosolyra viszont titkon mindenki vágyik. Most az összes kétséget hitelesen oszlatjuk el, hisz saját fogsorunkon tapasztaltuk a leírtakat.

 

 

A fogakra nagymértékben igaz, hogy a környezetünkben élők a külsőségek alapján ítélik meg. Lehet, hogy egészséges, mert rendszeresen karban tartjuk, betömetjük és leszedetjük a fogkövet, de a kávénak, teának, ciginek vagy bizonyos gyógyszereknek köszönhetően az árnyalatuk hagy némi kívánnivalót maga után.

Az ok, amiért talán nehezen vágunk bele egy ilyen kezelésbe, az a médiában fel-felbukkanó ellen-kampány. A legfontosabb, amit szem előtt kell tartanunk ilyenkor, hogy csak és kizárólag megbízható helyen végeztessünk ilyen kezelést, mert így garantáltan semmi bántódása nem esik sem a fogainknak sem az egészségünknek. A fogfehérítés ésszerűen és megbízható szakember által alkalmazva nem rendelkezik káros vagy egészségromboló hatásokkal.

kupondentium

Ott voltál a 2015. novemberi WOMANITY Fesztiválon? Februárban még érvényes a kuponod, keresd a Dentium koordinátorát és váltsd be: toth.krisztina@dentium.hu

 

A tartós eredményért

Úgy számolgattuk a napokat mikor mehetünk végre fogfehérítésre, mint ahogy a gyerekek várnak a Mikulásra. A mi csomagunk is majdnem a Mikulás puttonyából pottyant a csizmánkba, mert december 4-ére kaptunk időpontot. A nagy esemény előtt azonban még találkoztunk Tóth Krisztinával a Dentium Implant Center páciens koordinátorával, illetve Dr. Hadi Dehghani doktor úrral, hogy megrohamozhassuk őket a kérdéseinkkel.

Ahhoz, hogy megtartsuk a fehérítéssel létrehozott állapotot, fokozottan kell figyelnünk a következő dolgokra:

„Fogaink egészségének megőrzéséhez rendkívül fontos, hogy kerüljük a káros szenvedélyeket, és ezen felül, amit az emberek hajlamosak elfelejteni, járjunk rendszeresen fogorvosi kontrollra. Évente kétszer érdemes ellátogatnunk ellenőrzésre, és a fogkövet is leszedetni. A páciensek szeretik minél későbbre odázni a fogorvos felkeresését, pedig sok fájdalmas beavatkozást spórolhatnának meg maguknak a rendszeres ellenőrzésekkel.

Az igazán jó fogmosásnál elengedhetetlen az alaposság és a rendszeresség – ami napi minimum háromszori mosást jelent – a fog tisztítása ne legyen túl rövid, és túl erős sem, illetve fogselymet mindenképpen használjunk. A legjobb, ha az esti fogmosásnál használunk fogselymet is, hogy éjszakára ne maradjon semmilyen ételmaradék a fogaink között.

A nem megfelelő arányban alkalmazott peroxidos fehérítő anyagok valóban roncsolhatják a fogzománcot, de a Dentium Implant Centerben ettől senkinek nem kell tartania. Ráadásul szerencsére ott vannak a peroxidmentes anyagok is, amelyekkel szintén nagyon szép eredmény érhető el. Pácienseink általában meglepődött arccal néznek a tükörbe a beavatkozást követően, nem gondolják eleinte, hogy ilyen szép fehér fogaik lehetnek. Természetesen a fogkő levételével is már tisztul, fehéredik a fog.”

 dentium1

Akár a ragyogó kristályok

A doktor úr a kezelés előtt mindent részletesen elmagyaráz. A fogfehérítés első lépéseként lecsiszolják a fogakat, fogkőmentesítenek, hogy mindenhol egyenletes árnyalatot kapjunk. Ezután ellátják az esetleges lyukas fogakat, de a tömést majd csak a kezelés után helyezik be, hogy az is megfelelően illeszkedjen az új színhez. Szerencsére a mi esetünkben ez a lépés kimaradt, de a csiszoláson mi is túlestünk. Így nem csak egy szimpla fehérítő kezelést kapunk, hanem teljes körű szájhigiénia ellátást is.

Ezt követően már a konkrét fehérítés folyamata következik, amely teljes egészében fájdalommentes. Az ínyünket egy védelmet biztosító géllel kente be a Doktor úr, így a fehérítéshez használt anyag nem tehet benne kárt. Majd a fogakra is felkerül az a gél, mellyel a fehérítés történik. Ezt egy LED lámpával világították meg, majd az előző gél helyére újabb és újabb került, annak függvényében hány árnyalatot szerettünk volna világosítani.

Az egész eljárás körülbelül 1 órát vesz igénybe, az eredmény azonnal látható és nincs gyógyulási időszak sem. Mióta részt vettünk a fogfehérítésen ösztönösen többször húzzuk mosolyra a szánkat, pedig eddig sem voltunk híján a vidám pillanatoknak. (x)

 

 (szöveg: Hangai Lilla, fotók: Dentium Implant Center Facebook)