Kovrig Dóra lehengerlő életszeretete, humora és jókedve ellenállhatatlan, úgy is mondhatnánk: ragadós. És egyre többekre ragad is, elsősorban a divatblogján keresztül.

 

Álomból valóság

A Plus Size Advice blog megálmodója saját bevallása szerint egyáltalán nem volt mindig divatguru, és nem Louis Vuitton volt a jele az oviban. Visszatekintve Dóra saját magát fiús lánynak tartotta, a kézilabdán és a sulin kívül más nem fért bele az életébe, egészen addig, míg fel nem költözött Pestre és a nagyvárosban hirtelen ki nem tágult az élettere, s vele az érdeklődése is. A főiskolai évek alatt elkezdett fokról fokra egyre jobban odafigyelni a megjelenésére, ezt pedig hamar mások is észrevették. És nem csupán a barátok, ismerősök dicséreteit zsebelte be egyre-másra, hanem Dóra csakhamar azon kapta magát, hogy idegenek is le-leszólították az utcán, hogy megkérdezzék, honnan szerzi be az outfitjét.

Ahogyan meséli, ekkor még nem hallotta meg a divat világába hívó hangot, egy kis időn belül azonban a csábítás oly ellenállhatatlanná vált, hogy az éjszakáiba is befészkelte magát:

 

„Ekkoriban még nem volt egyértelmű, hogy ez az én utam, de öt évvel ezelőtt egyszer azt álmodtam, hogy blogot írok és nők ezreinek segítek divattippekkel, tanácsokkal, ötletekkel. Így alakult meg a Plus Size Advice.”

 

Útmutató egy életérzéshez

A Plus Size Advice elsősorban telt alkaltú nőknek segít a divattal kapcsolatos kérdéseikben, nekik mutat trükköket és bizonyítja be, hogy a “plus size” több mint ruhaméret, sokkal inkább egy hozzáállás, vagy ha tetszik, az életünk minden elemét átjáró életérzés. Dóra ugyanakkor nagy örömmel teszi hozzá, hogy bár a kezdetekkor a hozzá hasonló telt lányoknak szeretett volna hiánypótló tartalmakkal szolgálni, mára a blog és vele a plus size érzés olyan tágassá és ellenállhatatlanná vált, hogy az utóbbi időben egyre több normál testalkatú lány is rendszeresen benéz hozzá.

 

 

A munka azonban itt nem állhat meg, Dóra fáradhatatlanul dolgozik tovább, méghozzá nem is akármilyen fába vágva a fejszéjét: “Egy évvel ezelőtt létrehoztam a saját márkám a DodaKo-t – avat be az újabb Plus Size Advice-fordulatokba –, a célkitűzésem az volt, hogy az átlag magyar nők szeressék, és meg is tudják venni ezeket a darabokat, hiszen mindenkinek méretre készítjük a DodaKo-kat, a mottónk a stílusosság, letisztultság, nőiesség.”

Dóra szerint a stílus egy meglehetősen megfoghatatlan fogalom, ám hitvallása szerint sohasem kizárólag a külsőségeket jelenti, a lényegi eleme mindenképpen belülről fakad, hiszen az a stílusos ember, aki önazonos, és tudja viselni azokat a darabokat, amiket felvesz. Nem álltuk meg azt sem, hogy a profi tanácsadót arról faggassuk, milyen stílusbakikkal találkozik nap mint nap az utcán, amelyek csupán egy kicsi odafigyelést igényelnének, de nagyon sokat dobnának az összképen. “Rengeteg olyan stílusbaki van, amit nap mint nap elkövetnek az emberek – válaszolja Dóra –, én mindenképp az arányokat emelném ki: figyeljünk az arányokra egyes ruhadaraboknál, és ne essünk túlzásba sosem, a kevesebb néha több…”

Végül arról faggattuk, hogy a Plus Size Advice divatguruja melyik tervezőnek a kreációit hordja legszívesebben, a válasz pedig nem lepett meg bennünket: természetesen – a név kötelez! – elsősorban DodaKo-t hord, hiszen ezekben a darabokban tökéletesen önazonos lehet, amely stíluskrédójának alapja. Dóra elárulta, ezenkívül szívesen hordja még Petrity Dorka táskáit és a Mandaryl kiegészítőit is.